HAYKURDER, hayata bağladı

HAYKURDER, hayata bağladı

24.01.2020 17:08:29

İstanbul Silivri'de geçtiğimiz ay maganda kurşunlarına hedef olduktan sonra omuriliğine saplanan kurşun nedeni ile felç kalan ve Şirin adı verilen köpek yeniden hayata tutundu.

Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği (HAYKURDER) tarafından bir ihbar üzerine yaralı halde bulunarak alınan köpeğe Şirin adı verilmişti. Yapılan tetkik ve muayenelerinde vücuduna 3 kurşun isabet ettiği belirlenen köpek için omuriliğine saplanan kurşun nedeni ile kalıcı felç raporu düzenlenmişti. Tüm Türkiye'nin tepkisini çeken olayla ilgili soruşturma başlatılmış ancak fail bulunamamıştı.

Felçli köpeğin tedavi ve bakımını da üstlenen dernek yöneticileri bir süre sonra Şirin adlı köpeğin sağ arka ayağında his olduğunu fark etti. Bunun üzerine Ankara'da omurilik hastalıklarında uzman Veteriner Hekim Ateş Barut ile irtibata geçilerek Şirin adlı köpek İstanbul'dan Ankara'ya sevk edildi. Arka 2 ayağını da kullanamayan ve sürünerek yürüyen köpek Ankara'da Petcode Hayvan Hastanesi'nde Ateş Barut öncülüğünde uzman bir ekip tarafından hemen ameliyata alındı. 20 gün önce ameliyat edilen Şirin, dün son fizik tedavi seansı sonrası taburcu edilerek tekrar İstanbul'a getirildi. Mucize köpek Şirin'in taburcu edildiği anlarla beraber operasyon görüntüleri de basınla ve kamuoyu ile paylaşıldı.

BARUT: ŞİRİN'İN MUCİZESİ HEPİMİZ İÇİN GURUR VE MUTLULUK KAYNAĞI

Veteriner Hekim Ateş Barut yaptığı açıklamada, "Röntgenleri görünce çok dramatik bir tabloyla karşılaştık. Biri Şirin'i vurmuş ve bu kurşunlardan biri omurganın içine, omuriliğin içinde seyrettiği kanalın içine saplanarak onu felç bırakmış. Omurilik vücudun travmalara karşı en hassas dokusu ve kurşunun oradaki varlığı felç kalmasına sebep olmuş. Ben tabii ilk röntgeni gördüğümde karamsar bir tablo ile karşılaştım ve çok şansı olduğunu düşünmedim açıkçası. Sürekli omurga ve omurilik cerrahisi ile uğraşan bir cerrah olmama rağmen şansı olmadığını düşündüm. Bir süre sonra ayaklarında kıpırdama olduğunu söyledikleri güzel bir haber geldi. Bunun üzerine hemen getirilmesini söyledim. Küçükte olsa bir şansı varsa bir an önce geciktirilmeden müdahale edilmesi gerekiyordu. HAYKURDER tarafından getirildi ve gelir gelmez ameliyata aldık. Omurgasına saplanan ve omuriliğini ezen kurşunu başarılı bir operasyonla çıkardık. O inanılmaz bir köpek. Ameliyatından 6 gün sonra ayakta durmaya başladı. Sonra küçük küçük adımlar atmaya başladı ve 2 hafta içinde kendisi ayağa kalkarak yürür hale geldi. Bu mucizevi bir sonuç. Keşke bütün dramatik hikayeler böyle mutlu sonlarla bitse. Şirin hepimiz için hem gurur hem de mutluluk kaynağı oldu" dedi.

PAÇALI: 20 GÜN ÖNCE SÜRÜNEREK GİRDİĞİ BU KAPIDAN BUGÜN YÜRÜYEREK AYRILIYOR

HAYKURDER Başkanı Erman Paçalı ise yaptığı açıklamada, "Şirin için veteriner hekimler kalıcı felç raporu vermişti ve umut olmadığı düşünülüyordu. Fakat zamanla ayağında his fark edince Ateş Barut ile irtibata geçerek O'nu İstanbul'dan Ankara'ya gönderdik. Opere edilmesine karar verildi. Yaklaşık 20 gün önce ameliyatla kurşunlar çıkarıldı ve kısa sürede yürümeye başladı. Bugün taburcu oldu. O'nu Silivri'ye geri götürüyoruz. O çok dirençli bir kızdı. Hayata tutunma azmine destek olmak istedik. Bizim için çok kıymetli birşeydi bu. O çalınan özgürlüğünü söke söke geri aldı. 20 gün önce sürünerek girdiği bu kapıdan bugün yürüyerek ayrılıyor" dedi.

Taburcu edilen Şirin adlı köpek HAYKURDER tarafından İstanbul Silivri'ye geri getirildi. Şirin'in tedavisi bitene kadar ve tamamen iyileşene kadar sahiplendirilmeyeceğini ve dernek yöneticilerinden Özgün Deniz Gündüz tarafından korunacağı açıklandı.

YORUM YAP