Haftada en az 2

Haftada en az 2

4.04.2016 12:05:33

“Neden balık yemeliyiz?” sorusuna yanıt veren Sarıbaşak, “Balık beslenme yönünden çok değerlidir; özellikle protein, ayrıca vitamin ve mineral açısından da çok iyi özellik gösterir. Haftada en az iki kez balık tüketmek çok önemli. 15 Nisan'da balık yasağı devreye girmeden protein stoku yapmanın tam vakti. Av yasağı başladıktan sonra hem çeşit azalacak hem fiyatlar artacak, lezzet konusunda da belli bir eksiklik meydana gelecektir kuşkusuz. Mangal için en ideal seçim Usumru” dedi.
Sarıbaşak, “Buğulama, ızgara, fırın, tava yöntemi kullanarak birçok farklı lezzet yaratılabiliyor balıkla. Özellikle hamsinin çok popüler ve lezzetli pişirme şekilleri var” şeklinde konuştu.
Mısır unuyla az yağda pişirmek veya buğulamanın da harika lezzet sonuçları ortaya çıkarttığını belirten Sarıbaşak, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Balık beslenme yönünden çok değerli özellikle protein açısından zengin, bunun yanı sıra vitamin ve mineral açısından da çok iyi özellik gösterir. Büyüme dönemindeki çocuklar, hamileler, ileriki yaşlardakiler için özellikle hafızayı güçlendiren ve kendini iyi hissettiren omega-3 içeriği önemlidir.
Balıkların vitamin mineral içeriği iyidir. Balık ve diğer deniz ürünlerinde iyot, selenyum, fosfor gibi önemli mineraller bulunur. Balıkta en az bulunan vitamin ise C vitaminidir. Balık yanında yenilecek bol limonlu bir yeşil salata bu açığı da lezzetli şekilde kapatan çok iyi bir seçimdir.
En az haftada iki kez tüketilmesi ve balıktan alınacak omega-3 yağ asidinin sağlığı koruyucu etkisi oldukça önemli.
Haftada en az iki kez balık tüketilmesinin sağlığı koruyucu etkilerinden bahsetmek mümkün.
Yapılan bazı araştırmalar, balık yemenin kalp hastalıklarından ölüm riskini yüzde 36 oranında azaltabildiğini ortaya koyuyor. Tabi bazı sulardaki kirlilik ve balığın avlandıktan sonra geçirdiği aşamalar önemli.”

PROTEİNDEN ZENGİN
Sarıbaşak, balıkların protein içeriği zengin besinler oldukları için et grubu besinler arasında yer aldıklarını, hayvansal protein kaynağı olmalarına rağmen diğer hayvan etlerinden önemli farklılıklara sahip olduklarını; yağ, bazı mineral ve vitamin içerikleri açısından farklılık gösterdiklerini ifade etti.

NEDEN BALIK YEMELİ?
-Zekâ gelişiminde balığın özellikle çocuklarda zekayı geliştirici özelliği vurgulanmaktadır.
-Hamilelik sırasında, bebek Omega 3 yağ asitlerini anneden alır. Bu nedenle hamilelik sürecindeki annenin balık tüketmesi gereklidir.
- Balık eti, kırmızı ete oranla daha az yağlıdır ve bazı özel yağ asitleri içerir. Kan pıhtı oluşumunu engelleyerek, atardamarın tıkanmasını önler, bu da kalp krizi ve felç riskini azaltır, tansiyonu düşürmeye yardımcı olur. İyi kolesterolün kötü kolesterole oranını artırarak kalp için çok faydalı olur.

Haber Merkezi

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Silivrispor'un yemeği iptal edildi
Sonraki » Silivrispor...

YORUM YAP