Fedakâr Sağlık Çalışanları konulu Resim Yarışması’nda 3. olduk

Fedakâr Sağlık Çalışanları konulu Resim Yarışması’nda 3. olduk

27.05.2020 08:36:43

İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından kahraman sağlık çalışanlarının özverisine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen resim yarışmasında Ortaokullar kategorisinde ilçemiz 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Dilara Akyapı 3. oldu.

İl Millî Eğitim Müdürlüğü tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını sürecinde fedakârca mücadele eden kahraman sağlık çalışanlarının gösterdikleri özveriyi sergilemek amacıyla bir resim yarışması düzenledi. Müdürlüğün AR-GE Okul Estetiği Birimince yürütülen ve yüzlerce öğrencimizin katıldığı yarışmanın sonuçları açıklandı.

ESTETİK DUYARLIKLI VE ÇOK BOYUTLU DESTEK

İl Millî Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, sağlık çalışanlarına destek için düzenlenen böyle bir yarışmaya öğrencilerimizin gösterdiği ilgi ve alakadan büyük gurur ve mutluluk duyduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Bu süreçte herkesin moral, küçük destekler anlamında sağlayabileceği katkılar olduğuna inanıyoruz. Düzenlediğimiz yarışmada bunun neticesi aslında."

Sağlık çalışanlarına çok farklı konularda destek verdiklerini anlatan Yazıcı "Bu zor zamanlarda hepimizin sağlığı için büyük özveriyle çalışan sağlık personelimize elimizdeki tüm imkânlarla destek olmayı sürdürüyoruz. Valiliğimizle çok koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Mesleki ve teknik eğitim kurumlarımızın yüz siperliklerinin yanı sıra solunum güçlüğü çeken hastaların solunum yollarını görüntülemekte kullanılan videolaringoskopi cihazın parçalarına, maske ve temizlik malzemesinden tek kullanımlık önlüğe kadar ürettiklerini sağlık çalışanlarımıza ulaştırıyoruz."  dedi.

GELECEĞİMİZİN MİMARI ÇOCUKLARIMIZ, SAĞLIK ÇALIŞANLARININ YANINDA

Düzenlenen resim yarışmasına dikkat çeken Yazıcı, virüsü tedbirin ve dayanışmanın yeneceğini kaydetti. Sağlık çalışanlarının bu zor günlerinde onlara desteği borç bildiklerini belirten Yazıcı "Bu kapsamda AR-GE Okul Estetiği Biriminde görevli öğretmenlerimizin örnek alınacak destekleriyle geleceğimizin mimarı olacak çocuklarımız, sağlık çalışanları için resim çizdiler. 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda Türkiye'nin geleceği olan çocuklarımızın dayanışma yanında sanata ve kültüre gösterdikleri ilgiye şahitlik etmekten gurur duyuyoruz. Sağlık çalışanlarından da olumlu geri dönüşler aldığımızı belirtmeliyim. Bu geri dönüşler bizim için çok değerli.

İnanıyorum ki, bu zor dönemi 7'den 70'e milletimizin tüm fertlerinin sorumluluk bilinciyle hareket etmesi sayesinde atlatacağız. İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak bundan sonra da elimizdeki tüm imkânları uzaktan eğitim sürecinin bileşenleri için kullanmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

YARIŞMA SONUÇLARI

Değerlendirme sonucuna göre dereceye girenler şu şekilde sıralandı:

İLKOKULLARDA:

  1. Fatihma Nüzhet Solon Pedisani Turgut- Cahit Zarifoğlu İlkokulu- Başakşehir
  2. Yusuf Yakup Fırat- Ayşe Nezahat Kurukahveci İlkokulu- Çekmeköy
  3. Elvina Köse- Kartal Bilim ve Sanat Merkezi- Kartal

ORTAOKULLARDA:

  1. İlayda Ata- Pendik Merkez İmam Hatip Ortaokulu- Pendik
  2. Gamze Eylül Aşan- Simya Koleji- Avcılar
  3. Dilara Akyapı- 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu- Silivri

Renginar SALİ

YORUM YAP