Ertürk’ün kaleminden Silivri insanlarının özel portreleri

Ertürk’ün kaleminden Silivri insanlarının özel portreleri

12.03.2021 12:33:42

Lütfü Ertürk, yakın ve uzak geçmişimize Silivrili insan portreleri üzerinden, kaleminin inceliklerini ortaya koyarak, ışık tutuyor.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, son günlerde usta kalemiyle Silivri'nin insan portrelerini keyifli bir şekilde ölümsüzleştiren Lütfü Ertürk'ü kabul etti. İkilinin görüşmesinden sonra Silivri'nin insan tarihine ilişkin kalıcı bir eserin doğuşuna kesin gözüyle bakılıyor. Kunduracı Ali (Alestro), Kara Haydar, Topçuların Sıtkı, Turgut Bingöl, Eskici Mehmet, Naylon Necmi, Deli Rıfat, Hasan, Kestaneci Sadi ve diğerleri Ertürk'ün anlatımıyla yeniden Silivri'de hayat buldu. Lütfü Ertürk'ün eşsiz gözlem ve aktarımı ile yakın/uzak geçmişimizin perdesini aralayan özel insan portrelerinin kitaplaştırılması merakla bekleniyor. Şimdilik bu güzel yazıları Ertürk'ün http://www.silivrihaberhatti.com/ adresindeki internet sitesinden takip edebilirsiniz.

Silivri için üç ciltlik Bir şehir monografisi, Geçmişten Günümüze Silivri eserinden sonra kent yaşamına dair özel, insan portreleri üzerinden bir çalışma daha kitap olarak kazandırılmaya aday.

Sevginar SALİ

YORUM YAP