Eren’den çuval desteği teşekkürü

Eren’den çuval desteği teşekkürü

19.10.2019 13:45:39

Silivri Muhtarlar Derneği Başkanı ve Fener Mahallesi Muhtarı Muharrem Eren, üreticiye verilen çuval desteği dolayısıyla Silivri Belediyesi'ne teşekkür etti.

Fener'deki tohum temizleme tesisinde Değirmenköy ve Çayırdere mahallelerimizdeki selektörler ile ilçemizde yaklaşık 250 ton buğday tohumu temizlendi. Arpa temizleme işleminde olduğu gibi buğday tohumu için gerekli tüm çuval maliyeti Silivri Belediyesi tarafından karşılandı. Silivri Muhtarlar Derneği Başkanı ve Fener Mahallesi Muhtarı Muharrem Eren, üreticilere verdiği desteği sürdüren Silivri Belediyesi'ne sosyal medya üzerinden teşekkürlerini sundu.

“ÇUVAL DESTEĞİ, MALİYETLERİMİZİ DÜŞÜRÜYOR”
Konuyla ilgili Eren, şu paylaşımda bulundu: “Belediyemize çuval desteği için teşekkür ediyorum. Çuval desteği maliyetlerimizi düşürmektedir. Bu tesisin önemine gelince; hazır 250 ton buğday tohumu tonu 2.500 liradan 625.000 lira eder. Çiftçimiz elindeki kendi buğdayını temizleterek tonunu 1.500 liraya mal etmektedir. Böylece (bugün çekilenler hariç) 250.000 lira çiftçimizin cebinde kalmaktadır. Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz'ın belediye olarak önümüzdeki yıl (2020'de) dağıtmayı planladığı Arpa Tohumu projesine ek olarak, sıfır anaç tohumdan üretileceği için, o arpayı eken çiftçilerimiz bir sonraki yıllar (2021 ve 2022'de) tekrar ürettikleri arpadan tohumluk yapabilecekler. Çiftçimize destek olan, üretime destek olan herkesten Allah razı olsun.”
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP