Engin’in Süt Reçelleri Köy Pazarında

Engin’in Süt Reçelleri Köy Pazarında

20.01.2021 16:22:38

Emel Engin'in evinde ürettiği ve internet üzerinden satışını gerçekleştirdiği süt reçeli artık Silivri Belediyesi Köy Pazarında satışta.

Birinci yılını dolduran Silivri Belediyesi'nin yerel üreticilerimizin ürünlerini doğrudan tüketici ile buluşturmak üzere açtığı Köy Pazarı'nda ürün çeşitliliği her geçen gün artarken, doğallık ve lezzetlerine de katkılar artıyor.

ENGİN'İN SÜT REÇELLERİ KÖY PAZARINDA SATIŞTA

Engin üreticilik serüveni ve Köy Pazarı aracılığı ile tüketicilerle buluşmasına dair yaptığı paylaşımda duygularını şöyle ifade etti: “Bir süredir evde hazırlamış olduğum süt reçellerimi sosyal medya üzerinden satışını yapıyorum ve çok iyi geri dönüşler alıyorum. Bu durumla ilgili enginar üreticimiz Funda Avcıoğlu ile konuştuğumuzda Silivri Köy Pazarında satabileceğimi söyledi ve bununla ilgili beni Belediyeye yetkilileri ile görüştürdü. Yönlendirmeler ile gerekli resmi evraklarımı hazırlayıp Belediye Başkanımızın da izniyle Köy Pazarında Nermin hanımın tezgâhında Süt Reçeli satısına başladım. Kadın üreticiye vardığı destek için Sevgili Başkanımız Volkan Yılmaz'a çok teşekkür ediyorum.”

SÜT REÇELİ FAYDALARI NELERDİR?

Gerçek adı “dulce de leche” olan süt reçeli aslında İspanyol mutfağının vazgeçilmez bir lezzetidir. İspanya'dan tüm dünyaya yayılan bu özel lezzet ülkemizde de sevilerek tüketiliyor. Sadece birkaç malzeme ile yapılabiliyor olması da bu lezzeti benzerlerinden ayırıyor. Peki, süt reçeli faydaları neler? Neden uzmanlar süt reçelini özellikle çocukların tüketmesini tavsiye ediyor?

Öncelikle süt reçelinin tam bir kalsiyum deposu olduğunu belirtelim. Gelişim çağında olan çocukların tüketmesi işte bu nedenle tavsiye ediliyor. Çocukların kemik gelişimine çok büyük katkıda bulunuyor. Saatlerce kaynatılarak yapılan süt reçelinin sadece bir kaşığında bile bol miktarda kalsiyum var. Kemik erimesini önleme gibi önemli bir özelliği bulunduğundan kadınların menopoz dönemi sonrasında düzenli olarak tüketmesi tavsiye ediliyor.

SÜT REÇELİ KALSİYUM VE FOSFOR DEPOSU

Kalsiyumla birlikte yüksek oranda fosfor da içeren süt reçeli diş sağlığı açısından da oldukça faydalı bir gıdadır. Sıklıkla dişleriyle ilgili sorun yaşayanlar bu problemden kurtulmak için her sabah birkaç kaşıt süt reçeli tüketebilir. Sadece 100 gr süt reçeli içerisinde 350 mg potasyum bulunuyor. Aynı zamanda 129 mg sodyum ve 22 mg magnezyum da içeriyor.

Vitamin yönünden de son derece zengin olan süt reçelinde A, C, D, B6 ve B12 vitaminler bulunduğundan vücudun günlük vitamin ihtiyacını karşılama noktasında önemli bir gıda! Özellikle dalgınlık ve unutkanlık sorunu yaşayanlar düzenli tüketimle bu sorunlardan kurtulabilir. Süt reçelini mutfağınızdan eksik etmeyin.

Sevginar SALİ

YORUM YAP