Sevginar Sali

Devrim Uzun...

Silivri mahallelerinde çekirdekten yetişen bir siyasetçi. Genç yaşına rağmen siyasetin ziyadesiyle hayal kırıklığını da, başarısını da tatmış bir isim. Dobralığı, doğallığı, içten pazarlıklardan uzak düşünce ve hareket yapısı temsil ettiği konuma çok uyan ama giderek az rastlanan özellikler. Biz sorduk o anlattı. İyi niyet ile çabanın olduğu yerde başarmak ve katkı sunmak kaçınılmaz. Devrim Uzun’un meclis üyeliği; özelde Çanta ve genelde Silivri için güzel kazanımlara yol açan bir süreç olur inşallah.
Siyasette kişinin hırsları yeteneğinin üzerine geçince çok kötü bir durumu ortaya çıkartıyor. Uzun’daki mütevazılığı bu açıdan da çok sevdim. Heyecanını, Silivri ve Çanta’ya hizmet aşkını yitirmemesi dileğiyle.
İnsanları ayrıştırmayan, ötekileştirmeyen, yanlışlarda ısrar etmeyen, yeni koşullara göre üstlendiği sorumluluklara farklı bir yön çizme gayreti kimilerine yanlış gelebilir ama Uzun’un da belirttiği gibi bakış açısı ve kişiye göre değerlendirmeleri dikkate almak lazım. İnancını taze tutma gayreti, kırgınlıklarını içine atma tevazusunuz desteklendiği alçak gönüllülük CHP ve Silivri’nin doğru bir seçim yaptığının ispatı benim gözümde. Hayata bakış açısı, olayları tahlil etme iyimserliği iç açıcı.
"Göze göz…” yaklaşımındaki ısrar hepimizi kör etmekten başka bir yere götürmez. Evet, savaşarak değil, konuşarak anlaşabiliriz.
Teşekkürler Devrim Uzun ve yolunuz açık olsun!

HALKA SIĞINMAK!
Eskişehir gezisinde birebir görme imkânı bulunan örnek kentsel uygulamalar Işıklar’ın başkanlık karnesine ne kadar artı kazandırır tartışılır da muhalefet meclis üyeleriyle bulunduğu yakın temas ve sergilediği samimi tutum AK Parti’nin içinde yanan ateşe gerekli körük etkisini ziyadesiyle yaptı.  Başkan Bey’in tutulduğu eleştiri yağmurunu mahalle konseyleri toplantısı şemsiyesiyle bertaraf etme yaklaşımı başarılı. Öyle ya da böyle gündemi belirleme gücünü kimseye devretmeyen Işıklar, yerel yönetim olarak iktidar olma durumuna siyasete yön verme becerisiyle destekleyerek gemisini yüzdürüyor.  Önüne çıkan taşlardan ancak yol yapar, onu yolundan edecek bir durum henüz görünürde yok. Bu yönüyle de çok sıkıcı olmaya başladı Silivri’de hayat. Ama kısmet! Gün doğmadan neler doğar : )

AK PARTİ YÖNETİMİ
AK Parti’de tarihi durmadan değişen ilçe kongresi öncesinde ilçe yönetimi oluşumu ile ilgili hazırlıklar da tüm hızıyla sürüyor. Atılım Beton’un sahibi Yasin Danış, Eski İl Genel Meclis üyelerinden Halit Girgin, Gazeteci Refik Bek gibi isimler yeni yönetimde yer alacaklar listesiyle ilgili konuşulanlar… Bulut Banazılı’ya da yönetime girme teklifi götürüldüğü konuşuluyor. Kadroya göre karar vereceğini düşünüyorum. Ama ilk etapta sızan isimler çok parlak bir istikbal vaat etmiyor açıkçası.
Meclis üyeleri ‘kazan kaldırma’ yaklaşımını içten içe sürdürürken Yusuf Köroğlu’nun ilçe başkan adaylığının boşa bir uğraş olduğu aşikar. İkinci liste çıkarma çabaları dizginlenemez bir hal alırsa kongrenin iptal edilerek atamayla (genel seçimler sonrasına dek) yola devam edilmesi de gündeme gelebilir aldığım duyumlara göre.

GEÇMİŞ OLSUN
Kasaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ahmet Ermiş hafta sonu bir kalp rahatsızlığı geçirerek hastaneye kaldırıldı. Durumunun iyi olduğunu açıklandı. Acil şifalar, çok geçmiş olsun! Gazeteciliğin basın mensuplarının kalbine tesiri pek de iyi değil anlaşılan.
İyi haftalar herkese...

YORUM YAP