Danıştay’dan Seymen çöplüğü hakkında önemli karar

Danıştay’dan Seymen çöplüğü hakkında önemli karar

27.12.2019 13:16:49

Dönemin CHP Meclis Üyesi Semih Ayeş'in girişimleri ile Seymen Katı Atık Tesisinin yeri ile ilgili açılan imar planlarının iptal davasında çıkan kararı Danıştay 6. Dairesi onayladı. Tesisin yapımını mümkün kılan imar planları iptal edildi.

Dönemin CHP Meclis Üyesi Semih Ayeş'in girişimiyle Av.Hanife Özdin'in 2013 yılında Seymen Katı Atık Merkezi'nin yeri ile ilgili yapılan 1/1000 ve 1/5000'lik planların iptal kararını önce Bölge Mahkemesi ardından da Danıştay onayladı. Başlattıkları yasal süreç ile ilgili bilgi veren Ayeş, “Bu karara göre Seymen Katı Atık Tesisin kapatılması gerekiyor” dedi.

AYEŞ: TESİSİN KAPATILMASI GEREKİYOR

Süreç hakkında özet bir bilgi veren Ayeş şunları aktardı: “2013 yılında Seymen Katı Atık Tesisi yeri için 1/1000 ve 1/5000'lik imar planı yapıldı. Açtığımız dava sonucunda Bölge İdare Mahkemesi imar planının iptaline karar verdi. Geçmiş dönemin İBB yönetimi kararla ilgili Danıştay'a iptal davası açtı. Danıştay 6. Dairesi bugün kararı tarafımıza Av. Hanife Özdin'e iletti ve imar planı iptal davasının kararı onaylandı. Şu durumda Seymen Katı Atık Tesisinin kapatılması, imar planının iptali gerekiyor. Dolayısıyla bu sabah yaşadıkları gibi bölgedeki insanların o kokudan tamamen bertaraf olma hakkı var. Yapı yapıldığı dönemdeki şartları göz önüne aldığınız zaman herkesin dilinde Silivri'nin tarımı, doğasıyla ön plana çıktığı ve gelişmesi gerektiği konuları vardı. Alın size Silivri'nin yeşili, mavisiyle, doğasıyla yaşamasına imkan sağlayacak karar. Bu hukuki bir başarıdır ve yargının vermiş olduğu kararın uygulanmasını talep ediyoruz.”

Köy tüzel kişliğinin iptali dolayısıyla Silivri Belediyesi de zorunlu olarak davaya taraf oldu.

15 gün içinde İBB Danıştay kararı ile ilgili İsnat Mahkemesine gidebilir. Aynı mahkemeye döneceği için farklı bir karar milyonda ihtimalde değerlendiriliyor.

Sevginar SALİ

YORUM YAP