“Çocuğumun özel eğitim hakkının yerine getirilmesini talep ediyorum”

“Çocuğumun özel eğitim hakkının yerine getirilmesini talep ediyorum”

14.11.2019 10:03:09

Hasan Özvarnalı velisi anne raporla kaynaştırma eğitimi hakkı olan çocuğunun mağdur edildiğini söyleyerek yetkililerden çözüm bekliyor.

Hasan Özvarnalı 3. sınıf annesi E.A., oğlu E.A'na Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından verilen raporla kaynaştırma eğitimi hakkı olmasına rağmen iki aydır verilememesi üzerine çareyi Silivri Kaymakamlığı bünyesinde hizmete açılan Açık Kapı birimine başvurmakta buldu. 22 Ekim 2019 tarihinde yapılan başvuruya Hasan Özvarnalı İlkokulu Müdürlüğünden açıklama 11 Kasım 2019 tarihinde geldi.

OKULDAN AÇIK KAPI BAŞVURUSUNA GELEN AÇIKLAMA
Açıklama aynen şu şekilde: Başvurunuz ile ilgili ilçemiz Hasan Özvarnalı İlkokulu Müdürlüğünden bilgi talep edilmiş olup, okul müdürlüğünün konuya ilişkin 11.11.2019 tarih ve 22247829 sayılı yazısı ve ekleri incelenmiştir. Velinin 11.10.2019 tarihinde okul müdürlüğüne vermiş olduğu dilekçesine istinaden Okul BEP Geliştirme tarafından 15.10.2019 tarihinde öğrenci E.A.'ın Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri 1'er saat olmak üzere haftada toplam 3 saat destek eğitimi almasına karar verildiği, alınan kararın veliye tebliğ için veliye telefon edilerek okula çağırıldığı ancak velinin yazıyı tebliğ için okula gelmediği tespit edilmiştir. İlçemiz Hasan Özvarnalı İlkokulu'nda öğrencinizin destek eğitim odasından eğitim alması ile ilgili okul müdürlüğünce işlemler tamamlanmış olup, okul müdürlüğü ile iletişime geçmeniz halinde işlemler başlatılacaktır. Daha detaylı bilgi için Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile irtibata geçebilirsiniz.”

VELİNİN AÇIKLAMASI
Anne E.A. konuya ilişkin gazetemize yaptığı açıklamada 3 saat olarak açıklanan destek eğitimi ve uygulamasıyla ilgili ise şu bilgileri paylaştı: “Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından çocuğuma verilen raporla bize 8 ders kaynaştırma eğitimi hakkı verildi.

“8 DERS HAKKIMIZIN 3'E DÜŞÜRÜLMESİNİ KABUL ETMEDİK”
Maalesef ki Okul Müdürü, öğretmenlerden oluşturduğu kurulda bu 8 ders hakkımızı 3'e düşürdü. Biz bunu kabul etmedik. Kurula seçilen örneğin İngilizce öğretmeni, sınıfa girdiği o kadar az ders sayısıyla benim çocuğumu sınıf öğretmeninden daha mı iyi gözlemledi ki böyle bir karara imza attı? Biz ailecek böyle bir kararı doğru bulmadık, bu yüzden de imzalamadık.

“İKİ FARKLI ÖZELLİKTEKİ ÖĞRENCİYE DERS VERMEYİ SINIF ÖĞRETMENİ DE KABUL ETMEDİ”
Öte yandan Açık Kapı birimine Okul Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada çok önemli bir ayrıntı yazılmamış. Verilen 3 ders destek eğitimi, birebir değil, başka bir öğrenciyle birlikte olacak. O öğrenciye ise farklı bir teşhis konulduğu ve ikisinin farklı özellikleri olduğundan birlikte ders yapmaları da zor. Bunu ben demiyor, bizzat sınıf öğretmeni ve özel eğitim konusunda yetkili kişilerden öğrenebilirsiniz. Ki bununla ilgili zaten derste verimli olmayacağı gerekçesiyle sınıf öğretmenimiz, okul müdürlüğüne dilekçe yazdı.
Sonuç itibariyle çocuğum 2 aydır destek eğitimi alamamakta. Yetkililerden bir an evvel çözüm bekliyorum. Benim çocuğumun özel eğitim hakkının yerine getirilmesini talep ediyorum.”

KAYMAKAM PARTAL YAKINDAN İLGİLENDİ
Haberimizin hazırlandığı saatlerde Silivri Kaymakamı Ali Partal, veliyi kabul ederek, kendisiyle yakından ilgilendi. Partal, Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından verilen raporun uygulanması gerektiğini söyleyerek, veliyi daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay'la buluşturdu. Sorunu çözeceğini söyleyen Ay, veliye randevu verdi.
Gelişmeleri takip etmekteyiz.
Renginar SALİ

YORUM YAP