CHP 96. yaşını kutladı

CHP 96. yaşını kutladı

10.09.2019 11:28:41

Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923'te kurulan Cumhuriyet Halk Partisi'nin 96'ncı kuruluş yıldönümü, Atatürk Anıtı'na yapılan çelenk sunma töreni ile kutlandı.

CHP Silivri İlçe Başkanlığı partinin kuruluşunun 96'ncı, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 97'nci yıldönümünü 9 Eylül Pazartesi günü Silivri sahili Atatürk Meydanı'nda yapılan çelenk sunma töreni ile kaydetti. Törende İlçe Başkanı Suna Göçengil, İlçe Kadın Kolları Başkanı Elif Yılmazer ve İlçe Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Ali Osman Cömert tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. Belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve örgüt mensupları da törende hazır bulundu.

“HAK, HUKUK VE ADALETTEN VAZGEÇMEYENLERİN, RANTA BOYUN EĞMEYENLERİN, BU TOPRAKLARDA HUZUR İSTEYENLERİN PARTİSİDİR, CUMHURİYET HALK PARTİSİ”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan İlçe Başkanı Suna Göçengil, şunları söyledi: “Kimsesizlerin kimsesi olan, kurtuluşun ve kuruluşun, dış güçlere boyun eğmeyenlerin, kula kulluk etmeyenlerin partisi Cumhuriyet Halk Partisi 96 yaşında… 96 yıldır Cumhuriyetin, demokrasinin ve aydınlık bir Türkiye'nin savunucusu olan CHP'nin kuruluşunun yıldönümü kutlu olsun. Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran, milletimize hürriyet ve hâkimiyet temin eden devrimci bir ruhun partisi olarak tanımladığımız Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluşunun 96. yıl dönümündeyiz.

“ÖNÜMÜZDEKİ TÜM GÜÇLÜKLERİ AŞARAK ÜLKEMİZİN YÖNETİMİNDE YENİDEN SORUMLULUK ÜSTLENMEYE VE YENİ BİR KALKINMA SÜRECİNİ BAŞLATMAYA HAZIRLANMAK ZORUNDAYIZ”
CHP ülkemizin milli mücadele yıllarında şanlı zaferlerinde savaş meydanlarında kurulmuş partidir. Partimiz savaşın hâkim olduğu bu zor günlerde kurularak halkı örgütlemiş ve kurtuluşu sağlamıştır. Partimiz, ilk kurultayı olarak kabul ettiğimiz 4 Eylül 1919 Sivas Kongresi'nden ve 9 Eylül 1923'de Halk Fırkası'yla kuruluşundan günümüze, eksiksiz bir vatanseverliğin kalesi olmuştur. Bu vatanseverlik, tüm mazlum milletleri kucaklayan, yönü çağdaş uygarlığa dönük kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mücadelesinin azim ve kararlılığından ilham almaktadır. Bu bağlamda, Atamızın ilke ve devrimleri ile kurulan Türkiye Cumhuriyetimiz, herkes için adalet ülküsüne bağlı, demokrasiyle taçlandırılmış bir Cumhuriyet hedefi ile yeni bir mücadeleye atılmak zorundadır. Bu hedef de Türkiye'nin yürüyeceği yol ise hiç tartışmasız kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere göstermiş olduğu yoldur.

“ÜLKEMİZE DEMOKRASİYİ GETİREN PARTİ OLARAK ÖZGÜRLÜK VE ADALET MÜCADELEMİZİ SONUNA KADAR DEVAM ETTİRECEĞİZ”
Bu bilinçle yılmadan, vatanımız için her türlü fedakârlık ile Türkiye Cumhuriyeti'nin kazanımlarının korunması için var gücümüzle çalışarak çağdaş, laik, demokratik sosyal hukuk devletinin, yargı bağımsızlığının, insan haklarının, kadın erkek eşitliğinin, hoşgörünün, huzur ve barış ortamının savunucusu olmaya, teröre, emperyalizme ve haksızlıklara karşı, omuz omuza adım adım durmadan ilerlemeye devam edeceğiz. Bu yolda CHP'nin tüm kadroları, Atatürk'ün bize gösterdiği ilke ve devrimlerinin yolunda ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntıları aşacak azim ve kararlılığa sahiptir.

“BAĞIMSIZLIĞIN VE ÖZGÜRLÜĞÜN IŞIĞI CUMHURİYET HALK PARTİSİ, DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN”
Bu duygu ve düşünceler ile kurucumuz Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını, hayata gözlerini yummuş tüm genel başkalarımızı İnönü'yü Ecevit'i, vatanı için canını feda eden aziz şehitlerimizi şükranla anıyor, partimize emek veren emekçilerimizi ve 9 Eylül ruhunu bugüne taşıyan tüm yurtseverlere saygı ve selamlarımı sunuyorum. 96. doğum günümüz kutlu olsun!”

Atatürk Anıtı'nda toplu fotoğraf çektirilmesinin ardından tören programı sona erdi.

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP