“Çevre ve doğa sorunlarıyla topyekûn mücadele gerekli”

“Çevre ve doğa sorunlarıyla topyekûn mücadele gerekli”

25.09.2021 10:06:04

“Denizde Temizlik Var” temalı sualtı temizliği programında konuşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, gelecek nesillere temiz bir dünya ve çevre bırakmak adına doğa sorunlarıyla topyekûn mücadele edilmesi gerektiğine vurguda bulundu. 

Cem Karabay Sualtı Sporları Eğitim ve Sınav Merkezi dalgıçları eşliğinde 24 Eylül 2021 tarihinde Atatürk Meydanı'nda “Denizde Temizlik Var” temalı sualtı temizliği programı düzenlendi.
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Sefer Ölçer, MHP Grup Başkanvekili Gökalp Kalaycı, Belediye Başkan Yardımcıları Emre Sarısaltıkoğlu ve Hasan Solak, BBP İlçe Başkanı Ramiz Aksu, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, Yeşilay Derneği Başkanı Ülkenur Büke, Kızılay Silivri Şube Başkanı Yunus Emre Kılıç, Cem Karabay Sualtı Sporları Eğitim Merkezi, Silivri Afet Koordinasyon Merkezi temsilcileri katılanlar arasındaydı.
Sualtı Sporları Eğitim Merkezi dalgıçları, sualtı temizlik çalışması yaptı. Sandalyenin bile yer aldığı deniz atıkları şaşkınlık yarattı. Dalgıçlar çalışma sonrasında denizde bayrak açtı.

KARABAY: ASLİ GÖREVİMİZ, YAŞADIĞIMIZ DÜNYAYI VE SUALTINI TEMİZ TUTMAK
Sualtı Sporları Eğitim ve Sınav Merkezi sahibi Cem Karabay, programın açılış konuşmasını yaptı. Karabay, “Elbette sualtı temizliği değil de daha başka etkinliklerle bir araya gelmek isteriz. Ama asli görevimiz, yaşadığımız dünyayı ve sualtını temiz tutmak. Bu dünya bizim emanetimiz, çocuklarımıza kalacak. Ne kadar temiz bırakırsak gelecek nesiller bize o kadar dua edecek. Bu bilinçle yaşamalıyız, zira biz de bu toprakların ve dünyanın emanetçileriyiz.

“HERKESİN ELİNİ TAŞIN ALTINA SOKMASI GEREKİYOR”
Bizler de Sualtı Sporları Eğitim ve Sınav Merkezi olarak dalgıçlarımızla, Başkanımızın yanında, bu etkinlikte olmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz. Zira böyle bir etkinlikte herkesin elini taşın altına sokması gerekiyor. Biz elimizden geleni yaptık. Bu etkinliği geleneksel olarak her yıl devam ettireceğiz ve çok daha büyük kitlelere hitap etmeye başlayacağız. Böylesine bilinçli bir etkinliğe ev sahipliği yapan Silivri'ye, Belediye Başkanımıza saygılarımı sunuyorum. Yine hep beraber olmak dileğiyle…”

YILMAZ: DÜNYAYA BÜYÜK SORUMLULUĞUMUZ VAR
Başkan Volkan Yılmaz, yaptığı konuşmada şu ifadelerine yer verdi: “Bu topraklar, denizler, ırmaklar, doğa bize miras değil, emanet. O emaneti alıp ne şekilde sonraki nesillere teslim edeceğimiz esasında dünyaya olan sorumluluğumuz. Bu sorumluluğu yerine getirirken temiz doğa için yapacağımız her çalışma çok önemli. Bugün yapılan belki küçük bir organizasyon ama farkındalık yaratmak, doğayı ve denizleri temiz tutmak adına çok önemli. Bu anlamda Cem Karabay hocam ve kıymetli dalgıçlarına, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımız ve çevreye gönül vermiş tüm çevreciler adına şükranlarımı sunuyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar.

“DOĞA VE DENİZİMİZ İÇİN BİR ARAYA GELİP SORUMLULUK ALMALIYIZ”
Marmara bölgesinin sanayileşmesiyle beraber, krizi doğru yönetemediğimiz aşikâr. Utanmamız gereken müsilaj sorununu yaşadık. Esasında doğa bize isyan etti. Marmara Denizi'nde yaşanan müsilajın yegâne sebebi İleri Biyolojik Tesislerden geçirilmeyen evsel ve endüstriyel atıklar. Şahsımı, kurumumu, İBB ve Çevre Bakanlığını da içerisine koyarak, siyasi mülahazalardan uzak bir şekilde, doğa ve Marmara Denizi için bir araya gelmek lazım. Kimsenin kimseyi suçlamadan, ‘bu senin sorumluluğunda' demeden bu sorumluluğu omuzlayarak mücadele etmemiz gerekiyor.

“KARARLAR HAYATA GEÇTİĞİNDE MARMARA, EGE'DEN DAHA TEMİZ OLABİLİR”
Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Çevre Bakanlığımız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ve Marmara yetkilisi olan Büyükşehir Belediye Başkanlarıyla yapılan toplantılarda esasında çok önemli sonuçlar alındı. Bu kararların üç yıl içerisinde hayata geçirileceği inancımı korumak istiyorum. Bu kararlar hayata geçirildiğinde Marmara Denizi, Ege Denizi'nden daha temiz olabilir. 1m3 atık, arıtmadan geçirilmeden denize bırakılmamalı. Silivri Belediyesi olarak bu konuda üzerimize düşen görevi Valiliğimizde yaptığımız toplantıda beyan ettik. Çevre ve doğa sorunlarıyla topyekûn bir mücadele verilmesi gerektiğine inanıyorum.

“HERKESİ KENDİ KAPISININ ÖNÜNÜ SÜPÜRMEYE DAVET EDİYORUM”
Çevre temizliğini yapan mesai arkadaşlarımla bir araya geldik. Dünya Temizlik Günü'nü kutladık. Atalarımızın veciz bir sözü var; ‘Herkes kendi kapısının önünü süpürmeli'. Daha önce her esnaf dükkânını açtığında yaptığı ilk iş temizlikti. Dükkânın önü süpürülürdü ve sokaklarımız tertemizdi. Temizlik görevlisine ihtiyacımız yoktu. Tekrar herkesi kendi kapısının önünü süpürmeye davet ediyorum. Göreceksiniz ki daha temiz ve yaşanabilir bir Silivri bizi bekliyor.
Programda emeği geçen Cem Karabay ve ekibine, Çevre ve Temizlik Müdürlüğü görevlilerimize teşekkür ediyorum. İlçemizde hayat var, burada yaşayan insanlar çok daha temiz bir Silivri'yi hak ediyor.”
Programın düzenlenmesinde emeği geçen Cem Karabay, Münevver Kesin, Emine Bayraktar, Hasan Köşeoğlu, İbrahim Üstüntaş ve diğer ekiplere teşekkür plaketi sunuldu.
Renginar SALİ

YORUM YAP