Büyükçavuşlu 60. Yıl Cumhuriyet İlkokulu yenileniyor

Büyükçavuşlu 60. Yıl Cumhuriyet İlkokulu yenileniyor

19.11.2021 09:30:06

Silivri Belediyesi eğitime destek projesi kapsamında Büyükçavuşlu 60. Yıl Cumhuriyet İlkokulu'nda yenileme çalışmalarına başladı.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın “Kütüphanesi olmayan, bilgisayar odası olmayan, tiyatro salonu olmayan köy okulu kalmayacak” yaklaşımıyla köy okullarında başlatılan bakım, onarım ve eksikleri tamamlama çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda şimdiye kadar Danamandıra, Çayırdere, Sayalar, Kadıköy, Beyciler, Büyükkılıçlı köy okullarının yanı sıra Mimarsinan İlk ve Ortaokulu da yenilendi.

Sayalar İlkokulu Namık Kemal Tiyatro ve Konferans Salonu, Adnan Ötüken Kütüphanesi, Çayırdere Ortaokulu Orhan Şaik Gökyay Kütüphanesi, İbrahim Şinasi Tiyatro ve Konferans Salonu, Danamandıra İlk ve Ortaokulu Nihat Sami Banarlı Kütüphanesi, Nejat Uygur Tiyatro ve Konferans Salonu, geçen eğitim öğretim yılında öğrencilerin hizmetine sunuldu. 

Köy okulları için “Hijyenik Tuvaletler Projesi” de hayata geçirilirken, baştan aşağı yenilenen tuvaletler yeni görünümüyle öğrenci, öğretmen ve velilerin büyük beğenisini kazandı. Çocuklara kolaylık sağlayacak özellikte yapılan, uyarıcı ve bilgilendirici görseller ile tasarlanan tuvaletlerde Kütahya Seramik ve E.C.A. Serel marka malzemeler kullanıldı.

BÜYÜKÇAVUŞLU 60. YIL CUMHURİYET İLKOKULU YENİLENİYOR

“Özel okullarla devlet okulları arasındaki makası daraltmak adına dezavantajlı okullarımıza ve çocuklarımızın eğitimine yatırım yapmaya devam edeceğiz” diyen Başkan Yılmaz, fiziksel şartlar bakımından var olan farkı kapatmaya yönelik yenileme çalışmalarını Büyükçavuşlu 60. Yıl Cumhuriyet İlkokulu ekseninde devam ettiriyor. Okulun bina cephesinde iyileştirme, boya ve renklendirme işlemi uygulaması başladı.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz yerel yönetim sürecinde "Bizim alanımız değil" demeden sağlık, eğitim gibi temel alanlarda yatırımlarına her geçen gün yenilerini eklemeye devam ediyor.

YORUM YAP