Sevginar Sali

Büyük Silivri Koalisyonu

Ve Başkan Işıklar, üçüncü dönem aday adaylığı başvurusunu Cuma günü gerçekleştirdi. 10 yılda o kadar çok şey söyledi ki, yeni bir dönem için farklı ne koyacak ortaya merakıyla açıklama programına iştirak ettim.

Ne demiş büyük ilim ve din bilgini Mevlana;
“Her gün bir yerden göçmek ne iyi,
Her gün bir yere konmak ne güzel
Bulanmadan, donmadan akmak ne hoş,
Dünle beraber gitti cancağızım
Ne kadar söz varsa düne ait
Şimdi yeni şeyler söylemek lazım.”
Açıklamanın başı 10 yıldır dinlemeye, bir kısmını tecrübe etiğimiz şeyler ile alakalıydı. Sonra üçüncü dönem Silivri vizyonu ortaya çıktı ama bence en önemli kısmı en sonda söyledikleriydi…
Ne mi dedi Işıklar?

“AYRIŞMAYACAĞIZ, BİRLEŞECEĞİZ”
“Acının, açlığın, yokluğun, çaresizliğin ya da yarın daha umutla yaşayacağım demenin siyaseti olur mu? Bu şehirde barış, huzur, kardeşlik içinde yaşamanın partisi olur mu? Olmayacak. Türkiye'de büyük bir Cumhuriyet hareketini başlatacağız. Milliyetçilik, bayrak, din hepimizin. Ortak değerlerimizi bir yere koyacağız artık umutta, zenginlikte, refahta, üretimde yarışacağız. Güzelim Anadolu topraklarında ot bitirmeyen şu zihniyeti tekrar toprağa dönerek, zenginliğimizi topraktan fışkırtacağız.

“BÜYÜK BİR SİLİVRİ KOALİSYONU KURACAĞIZ”
Bizi biz yapan değerlerimizi Silivri'de yaşatmaya çalıştım. Bütün yöre dernekleriyle burada horon teptik, halay çektik, karşılama oynadık.
Bu dönem Silivri'de başka bir şey daha yapacağız. BÜYÜK BİR SİLİVRİ KOALİSYONU KURACAĞIZ. AK Partili, Saadet Partili, MHP'li, İYİ Partili kardeşlerimin hepsini büyük bir şemsiyenin altına toplayacağım. Kentimizi beraber yöneteceğiz. Silivri'yi anlattığım geleceğe hazırlamak için karşınızdayım. Ve bunu tekrar başaracağız.

“TÜM GÜCÜMÜZÜ VE BİRİKİMİMİZİ ORTAYA KOYARAK MİLLETİMİZE LAYIK BİR YÖNETİM SERGİLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Sadece bir partinin adayı olarak karşınızda değilim. Yaptıklarım, yapamadıklarım ortada. Büyük bir tevazuyu yaşadım. Bunu göstermelik yapmadım. Beni bir gün saltanat içinde göreniniz varsa yarın bırakırım! Her gün o belediyeye, “Allah'ım beni mahcup etme” diye giden bir kardeşiniz olarak söylüyorum; onurumla, şerefimle, bu memleketi anlattığım ideale taşımak için gecemi gündüzüme kattım, bundan sonra da ekibimle beraber katmaya devam edeceğim. Türkiye'ye örnek olmayı sürdüreceğiz. Bu onuru bütün halkıma yaşatacağım.”
***
Üçüncü dönem için hazırlanan Işıklar'ın sahip olduklarını korumaya yönelik bir yaklaşım içinde olacağını düşündüğüm ve ne kadar yanıldığımı fark ettim. Işıklar kendisini yeniden belediye başkanı seçmeye yetecek %50 bandına yaklaşmanın çok ötesinde bir şeyden söz ediyor. Hayırlı olsun!

YORUM YAP