IŞIKLAR’DAN 3. DÖNEM AÇIKLAMASI: Yeniden başaracağız

IŞIKLAR’DAN 3. DÖNEM AÇIKLAMASI: Yeniden başaracağız

22.10.2018 10:07:10

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 19 Ekim 2018 Cuma günü yaptığı basın açıklaması ile 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimler için 3. kez Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı. Göreve geldiği günden bu yana yapmış olduğu çalışmalara ve hedefle-rine ilişkin bilgilendirmede bulunan Işıklar, “Onurumla, şerefimle, bu memleketi hak ettiği yere taşımak için gecemi gündüzüme kattım, bundan sonra da ekibimle beraber katmaya devam edeceğim. Türkiye'ye örnek olmayı sürdüreceğiz. Hepimizin yolu açık olsun.” dedi.

Özcan Işıklar, 2019 yerel seçimleri öncesinde CHP'den yeniden Belediye Başkanı olabilmek için Aday Adaylığı başvurusunu yaptı. Işıklar, gerekli evrak ve formları CHP Silivri İlçe Başkanlığı binası önünde kurulan sahnede İlçe Başkanı Suna Göçengil'e, “İlçemize hayırlı olsun diyerek” teslim etti.

MİTİNG HAVASINDA ADAY ADAYLIK BAŞVURUSU
Gövde gösterisine dönüşen törende Başkan Özcan Işıklar'a destek yoğun oldu. Büyük bir kalabalık tarafından davullarla, kırmızı güller ve meşalelerle karşılanan Işıklar'ı aday adaylığı açıklamasında eşi Esma Işıklar, kızı Göknil İnce, damadı Salih Arda İnce, oğlu Serim Sencer Işıklar, gelini Sahra Işıklar, Silivri Belediyesi CHP'li Meclis Üyeleri Semih Ayeş, Süheyl Kırkıcı, Saadet Gencoğlu, İbrahim Çeşmecioğlu, Cengiz Aksu, Melih Yıldız, Ali Vural, Doruk Bulut, Zafer Bıyıklı, Arzu Yalçınkaya, Hakan Sefa, Fevzi Arslan ve Devrim Uzun, Silivri Birleşik Esnaf Ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Recep Akıncı, Yeni Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan, Silivri Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Ercan ve Silivrili muhtarlar, Silivri Muharip Gaziler Derneği Başkanı Adnan Gürcan, Kent Konseyi eski Başkanı Dilruba Önal, Silivrispor eski Kulüp Başkanı İhsan Atun, Bayburtlu İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Eyüp Bayburtlu, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve personelleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, parti üyeleri ile çok sayıda vatandaş yalnız bırakmadı.

“ZOR ZAMANDA DENENDİM”
Silivri'yi geleceğe hazırlama azmi ve kararlılığıyla ilgili mesajlar veren Özcan Işıklar, kendisini dinleyen kalabalığa şöyle seslendi: “Bu kadar coşkulu bir şekilde beni onurlandıran bütün konuklarıma gönülden teşekkür ediyorum. Bu onuru yaşamak, büyük bir mutluluk. Hepinize şükranlarımı sunuyorum. Sevgili hemşerilerim, yerinden yönetim demek, halk için halkla beraber yönetmek demek. Demokrasinin bir gereği olarak işte bir dönem daha hazırlanıyoruz; ilçemiz ve ülkemiz için hayırlı olsun. İlçemiz İstanbul'un en kıymetli ilçelerinden birisi. Büyük bir toprağımız ve çok büyük bir geleceğimiz var. Göreve başladığımızda belki de tarihinin en zor dönemini yaşadık. O da bize nasipmiş. Geçen gün, “Allah insanı zor zamanda denermiş” diye bir yazı paylaştım.
Ben zor zamanda denendim. Bu zor zamanı sessiz sedasız atlattık. Yöneticinin iyisi hissedilmeyendir demiştim, bundan yanlış manalar çıkaranlar oldu. Ben yaptıklarımız yaşanarak anlam kazansın, kimsenin gözüne batırmayalım anlamında söylemiştim. 8 belediye teslim aldık. Hiçbir karmaşaya izin vermeden ve boşluk yaratmadan hizmetlere devam ettik. Ve tarihinde görülmemiş hizmetleri 5 yıl içerisinde tamamlamaya çalıştık. O 5 yılda neler neler yapıldı. Merkezinde ne varsa Celaliye sınırından tutun, Gümüşyaka'sına, Değirmenköy'üne, Kavaklı'sına, Ortaköy'üne de aynı hizmetleri kazandırdık. Beldelerde o güne kadar imkansızlıklardan yapılamayan hizmetleri gerçekleştirdik. Beldelerin kapatılması bugün de söylüyorum ki doğru değil. Bir gün tekrar düzenleme yapılırsa beldelerde planlama yetkileri kaldırılsın ama orada bir belediye açılsın, yerel yönetim olsun iddiasını halen devam ettiriyorum.

“BETON YIĞININI, İNSAN SICAKLIĞINA ÇEVİREN, MERKEZİ İNSAN OLAN ANLAYIŞI YAŞATMAYA GAYRET ETTİK”
Beton bir binanın üzerine belediye yazmakla belediye olmaz. Bir belediye başkanı 28'inde sıradan bir insanken, 29'unda sandıktan çıkınca belediye başkanı olmaz. Bir belediyeyi belediye yapan içindekilerdir, inancıdır, düşüncesidir, değerleridir. Bir belediye başkanını belediye başkanı yapan da hayalleridir, idealleridir, o memlekette hemşerileri için yaşayan duygularıdır, düşünceleridir, bakışlarıdır. İşte biz o beton binayı insan odaklı bir yaklaşımla sarmalamaya çalıştık.

“YARDIMA MUHTAÇ VE İHTİYAÇ SAHİBİ HEMŞERİLERİMİZE HİÇBİR AYRIM GÖZETMEKSİZİN YILIN HER AYI YARDIM YAPIYORUZ”
Birinci dönemde neler yaptık? Gıda Bankası'nı kurduk. Yılın belli günlerinde değil, sürekli olarak, ayrım gözetmeden herkese hizmet veren Gıda Bankası ile her ay 3 bin 500 aileye ücretsiz yardım yapıyoruz. 9,5 yıldır Silivri'de yatağa aç giren yok.

“ENGELLİ VE YAŞLI VATANDAŞLARIMIZIN TESPİTLERİ YAPILARAK, İHTİYAÇLARINA YÖNELİK SOSYAL VE TIBBİ REHABİLİTASYON PROGRAMLARI UYGULANMAYA DEVAM EDİYOR”
Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi'mizle ilçede bulunan yaşlı ve engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırıyoruz. Sosyal ve tıbbi rehabilitasyon programlarının uygulandığı merkez, evde bakım hizmetinden, fizik tedaviye, özel eğitim çalışmalarından, psiko sosyal servis hizmetine, ilaç ve doktor kontrol takibinden, aile bilinçlendirme çalışmaları ve hasta nakil hizmetine kadar bir çok konuda; engelli ve yardıma muhtaç yaşlıya ücretsiz hizmet vermeyi sürdürüyor. 3800 aileye ücretsiz evde bakım desteği veriliyor.

“İŞSİZLİĞİ SİLİVRİ'DE SORUN OLMAKTAN ÇIKARDIK”
Kapı arkasında boyun eğip iş istemek de kalktı. Kariyer ve İstihdam Ofisi'miz eleman arayan işverenlerle, iş arayan vatandaşları buluşturuyor. Kariyer İstihdam Ofisi, toplam 17 bin işsiz vatandaşımızın çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren iş yerlerinde istihdam edilmelerini sağladı.

“HER YAŞTAN SİLİVRİLİLERİ KÜLTÜR VE SANATLA BULUŞTURUYORUZ”
Silivri Belediyesi Kültür Merkezi, değişik branşlarda, toplam 5 bin kursiyere ücretsiz eğitim vermeyi sürdürüyor. Cumhuriyet döneminde yoğurthane binası olarak kullanılan 400 yıllık tarihi alanda restorasyon çalışmaları yaptırarak Silivri'ye çok amaçlı salonlar kazandırdık. İlçede bir ilk olarak hayata geçen tarihi binalar bugün; nikâh törenlerine, toplantılara, sergilere, tiyatro oyunlarına ve daha pek çok etkinliğe ev sahipliği yapıyor.
Bir tane merkezde, bir tane Selimpaşa'da, bir tane Değirmenköy, bir tane de Akören bölgesinde Kültür Merkezi yapacağız. Kentler, kültür ve sanatla kalkınır. Geleneklerimizi, göreneklerimizi, bizi var eden değerlerimizi koruyarak kalkınmamızı sağlayacağız.

“YAŞAMIN HER EVRESİNDE HEMŞERİLERİMİZİN YANINDAYIZ”
Silivri'de bireyin doğumundan ölümüne kadar hayatının her anında yanında olan bir sosyalizasyon projesi oluşturduk. Sağlık, eğitim, iş, aş, kültür, sanat gibi hayatın her alanında, yaşamın her evresinde hemşerilerimizin yanındayız.

“GELECEK NESİLLERİMİZİN SAĞLIĞI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
Çocuklarımızın sağlığını önemsiyoruz. Omurga eğriliğinin erken tanısının kolaylaştırılması ve bu soruna dikkat çekmek amacıyla ilçe genelinde bütün okullarda "Skolyoz” taraması yaptık. Yapılan taramalar sonucunda çıkan sonuçlar ebeveynlerle paylaşılarak devamında tedavi yöntemleriyle ilgili görüşmelerde bulunuldu.
“İLKOKUL 1. SINIF ÖĞRENCİLERİ, OKULLARINA BELEDİYEMİZ TARAFINDAN VERİLEN EĞİTİM SETLERİYLE BAŞLIYOR”
Her yıl ilçe genelinde birinci sınıfa başlayan tüm öğrencilere eğitim setlerini masalarında hazır hale getirdik. Silivri'de 10 yılda okula ilk adımını atan 40 bin çocuğumuza A'dan Z'ye eğitim seti hediye ettik.

“SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN BÜYÜK ÖRNEKLERİNİ VERDİK”

Belediyeciliği mühendislik işlerinden ibaret sanan, yolun üstüne döşediği 25-30 katlı binalarla rüzgârını kesen, güneşini kapatan anlayıştan çıkarıp; merkezine insanı, hizmeti, geleceği, sevgiyi, saygıyı yerleştirdik. Sosyal belediyecilik anlayışını Türkiye'de belki ilk defa büyük örnekleriyle Silivri'de başlattık. Belediyecilik günlük hizmetlerin yanında kente gelecek umutlarını yerleştirmektir. Silivri'de böyle bir hizmet anlayışı var. Birinci dönemimiz bu şekilde tamamlandı.

“HUZURU BÜYÜTECEĞİZ”
Bizim kentimizde 42 kilometre sahil var. Denizimiz var. Sahilimizde gidilmeye korkulan yerleri insanlarımızın keyifle vakit geçirdiği alanlara dönüştürdük. Esnaf çocuğu olarak saydım, 450 sandalye olan yerleri şimdi 15 bin kişinin oturabileceği hale getirdik. Daha da genişleteceğiz, daha da devam edecek bu huzur.

“DİN VE KÜLTÜR TURİZMİNİN GELİŞMESİ ADINA ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK”
Silivri'miz bir tarım kenti olmanın yanı sıra bir din ve kültür turizmi merkezi. Dünya'nın gözünün üzerinde olduğu bir yer. 7000 yıllık bir kent. Bizim bu tarihi ayağa kaldırmak, yeniden canlandırmak ve geleceğe taşımak için arkeolojik çalışmalarımız ve restorasyon faaliyetlerimiz var. 105 tane çeşme, 160 tane tarihi binayı restore edip koruma altına aldık. Kale surlarıyla ilgili projeyi tamamlıyoruz. 3 milyona yakın turisti buraya getirerek hizmet sektörlerini geliştirmek için çok az bir zamanımız kaldı. Sit planlarını tamamladık.

“TARIM TOPRAKLARINI KORUYARAK BU ŞEHRİ GELİŞTİRME ÇABASINDAYIZ”
Biz İstanbul'un yakın çevresinde bulunan, göç baskısı altında, betonlaşma ve yağmalanmaya karşı, Allah vergisi toprak zenginliğimizi elimizde tutup, tarımı korumak, geliştirmek ve gelire tahvil etmek, bir kalkınma aracı haline getirmek ve geleceğe taşımak için çaba sarf ediyoruz. Bir karış toprağı olmayan İsrail bugün bize sebze, meyve satıyor. Bir karış toprağı olmayan İsrail'in, dünyaya kanser ilacı satan firmasından aynı zamanda tohumda alırsanız sağlıklı bir geleceği inşa edebilir misiniz? Tohumu satan firmanın, tarım ilacı satan firmanın, aynı zamanda da kanser ilacı üreticisi olması sizce tesadüf mü? İşte bu noktada artık biraz daha bilinçli olmamız lazım. Tarımımızı geliştirmezsek, tohumumuzu üretemezsek, o bir karış toprağı olmayan ülkelere milyarlarca liramızı akıtırsak geleceğimizi de karartmış oluruz. Samanı ithal eden ülke haline gelmemiz tesadüf mü? Bu nedenle göreve gelir gelmez Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi'ni kurdum. Bugün memleketimizin yaşadığı kriz papazla, imamla ilgili değil. Üretmemekle ilgili. Üretmemekten yoksulluk ve açlıkla karşı karşıya bırakılarak teslim alınan bir ülke haline geldik. Biz topraklarımızın üstünde çok daha büyük bir zenginlik olduğunu gösterdik. Ve Türkiye'de ilk defa Tarım Okulu açtık. Çünkü tarıma dayalı endüstrinin gelişiminin önünü eğitimle açacağız. Fener'de, Gümüşyaka'da, Değirmenköy'de Tarım ve Hayvancılık Gelişme Merkezi kurmak için de kolları sıvadık.

“BİZİM ZENGİNLİĞİMİZ YERİN ÜZERİNDE”
Birinci dönem günlük işlere çalıştık, ikinci dönemse geleceğine… Üçüncü dönem ise ikisini birleştireceğiz. Bende 10 senede rezidanslar diker, alışveriş merkezleri yapar, gökyüzünü görünmez hale getirirdim. Elimde çok da yetki vardı. Bunu yapmak çok kolaydı. Tarım arazilerimizi gasp etmeye çalışanların tabelalarını ellerimle yıktım. Bu topraklar bizim dedim. Bu topraklar vaha gibi hepimize gelecek sunacak.

“SİLİVRİ, ÜNİVERSİTE KENTİ OLACAK!”
Birinci dönem, 4 tane üniversite alanını tescil ettirdim. Kuyruğuna kadar geldik. Net söylüyorum; 2-3 yıl içinde 30 bin kadar öğrencinin burada dolaştığını göreceğiz. Tarım ve Hayvancılık Gelişme Merkezi'nin kurulduğunu göreceğiz. Protokolünü bir dahaki ay meclise getiriyorum.

“SİLİVRİ'YE TAM ANLAMIYLA BİR SİLİKON VADİSİ İNŞA EDİLECEK”
Ayasofya Camisi'nin bulunduğu yer nasıl Tarihi Sit Alanı ise, bu özel bölgeler de Tarım Sit Alanı ilan edilmeli dedik. Demecim üzerine o zamanki Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım hemen harekete geçti, 1,5 ay sonra Tarım Şurası'nı topladı, haberde ne yazıyorsa kanun olarak çıktı. Bu benim için bir onur. Silivri Tarım Sit Alanı ilan edildi ama yetmez dedim. Bir de dedik ki Çerkezköy'de, Kapaklı'da Organize Sanayi Bölgeleri var, burada da Organize Tarım Bölgeleri kurulsun. Farmakolojiden uzay sanayisine ısırgan liflerinden çelik halat yapımına kadar birçok sektöre katkı sunan ürünlerin o tarım arazilerinden üretildiğini bizzat gördüm. Ne fırsatlar var Silivri'de! 9,5 senem geçti. En önemli fonksiyonların bir arada planlandığı tek yer Silivri. 1/100.000'lik İstanbul Çevre Düzeni Planı'na göre bölgemize eğitim, bilişim, ileri teknoloji, fuar alanları, tarım teknoparkı ve lojistik merkezleri yapılacak. 9,5 yıldır bu Silikon Vadisi'ni korumak için uğraştım. Burası Türkiye'nin değil, Avrupa'nın yıldızı olacak. Havaalanının Arnavutköy'e gitmesinin sebebi Silivri'ye yapılacak Silikon Vadisi'dir. Silivri'nin geleceğine bakın! Bunları anlatan bir belediye başkanı veya adayı duydunuz mu? 9,5 sene gece-gündüz bu şehre adanmış bir ömür var. Bu şehrin geleceğine dökülmüş bir alın teri var. Üzerime geldiler, bana gavur eziyeti yaşattılar, doğrudur. Dili sürçmüş herhalde, buraya su bile yok, dendi. “Metro yapımında birinci önceliğimiz bizim partiye en fazla oy veren yerler olacak” da denildi. Sibirya Belediyesi miydik? Canları sağ olsun.

“SİZE TAVSİYEM, TOPRAKLARINIZI SATMAYIN”
Konut arsası, ticaret arsasının yanı sıra tarım arsaları olacak. Köylülerimize söylüyorum, topraklarınızı sakın satmayın, sakın elinizden çıkarmayın. Sanayi arsalarının 5 katı fiyat olacak. İlçemiz müthiş bir değerlendirmeye girecek. Silikon Vadisi burada. Güney Kore nasıl teknolojik atılımı yakaladıysa bizde tarımdaki teknolojik gelişme ve üretimdeki verim bakımından şansı elimize geçireceğiz. Bunu anlatma fırsatım yoktu, bu seçim döneminde kapı kapı dolaşarak anlatacağım. Silivri büyük bir hedefe doğru kilitlendi, yürüyeceğiz.

“AYRIŞMAYACAĞIZ, BİRLEŞECEĞİZ”
Acının, açlığın, yokluğun, çaresizliğin ya da yarın daha umutla yaşayacağım demenin siyaseti olur mu? Bu şehirde barış, huzur, kardeşlik içinde yaşamanın partisi olur mu? Olmaz. Olmayacak. Türkiye'de büyük bir Cumhuriyet hareketini başlatacağız. Milliyetçilik, bayrak, din hepimizin. Ortak değerlerimizi bir yere koyacağız artık umutta, zenginlikte, refahta, üretimde yarışacağız. Güzelim Anadolu topraklarında ot bitirmeyen şu zihniyeti tekrar toprağa dönerek, zenginliğimizi topraktan fışkırtacağız.

“BÜYÜK BİR SİLİVRİ KOALİSYONU KURACAĞIZ”
Bizi biz yapan değerlerimizi ben Silivri'de yaşatmaya çalıştım. Bütün yöre dernekleriyle burada horon teptik, halay çektik, karşılama oynadık. Dernekler festivali yapan tek belediyeyiz. Bu dönem Silivri'de başka bir şey daha yapacağız. Büyük bir Silivri Koalisyonu kuracağız. AK Partili, Saadet Partili, MHP'li, İYİ Partili kardeşlerimin hepsini büyük bir şemsiyenin altına toplayacağım. Kentimizi beraber yöneteceğiz. Silivri'yi anlattığım geleceğe hazırlamak için karşınızdayım. Ve bunu tekrar başaracağız. Tekrar yürüyeceğiz.

“TÜM GÜCÜMÜZÜ VE BİRİKİMİMİZİ ORTAYA KOYARAK MİLLETİMİZE LAYIK BİR YÖNETİM SERGİLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Ben sadece bir partinin adayı olarak karşınızda değilim. Yaptıklarım, yapamadıklarım ortada. Büyük bir tevazuyu yaşadım. Bunu göstermelik yapmadım. Beni bir gün saltanat içinde göreniniz varsa yarın bırakırım! Her gün o belediyeye, “Allah'ım beni mahcup etme” diye giden bir kardeşiniz olarak söylüyorum; onurumla, şerefimle, bu memleketi bu ideale taşımak için gecemi gündüzüme kattım, bundan sonra da ekibimle beraber katmaya devam edeceğim. Türkiye'ye örnek olmayı sürdüreceğiz. Bu onuru bütün halkıma yaşatacağım. Hepimizin yolu açık olsun. Allah yardımcımız olsun. Hepinize teşekkür ediyor, sağlıklı günler diliyorum.”

Başvuru formu teslim töreni, Işıklar'ın ailesi ve meclis üyeleriyle birlikte günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi. CHP'nin neferleri tarafından coşkuyla karşılanan Işıklar, “Durma, ilerle, gençlik seninle!” tezahüratlarıyla uğurlandı.

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP