Sevginar Sali

Bozoğlu atakta...

AK Parti'nin yeni İlçe Başkanı Silivri halkı ile kucaklaşma faslını Selimpaşa'dan başlattı. Çok mantıklı; hem kendi hem de AK Parti'nin kalesi… İkinci adım olarak Fatih'e çıkması bana çok manidar geldi. Bilerek veya tesadüf bilmiyorum ama çok yerinde olmuş… Çünkü orası da Işıklar'ın, CHP'nin kalesi : )) Fatihliler, iyi misafir etmiş Mutlu Başkanı… Aksi de düşünülemezdi de, en güvende hissettiği yerden en dayanaksız zemine Bozoğlu'nun sıçrama cesaretini takdir ettim…
Hedef mi şaşırtıyor, yolunu mu bulmaya çalışıyor ilerleyen günlerde izlediği stratejiyi daha iyi anlama şansı bulacağız muhtemelen…

AKŞENER RÜZGARI
Mitingi izlediğimiz yer çok rüzgarlıydı da İYİ Parti Genel Başkanı olmasa bile, Meral Ablayı Silivri'nin daha iyi karşılamasını beklerdim doğrusu. Halkın ilgisinden çok İYİ Parti üzerinden siyasi hesaplar sahnedeydi. İYİ Parti'nin artıları, Silivri açısından MHP açısından bakıldığında iktidar yarışındaki isimlerin elinde ne bırakır tartışılır. Ama kimse de yereldekilere sormayacak, anlaşmaların boyu yerelin yetişmeyeceği kadar uzun.
Sonuç itibariyle Işıklar'ın İYİ temasları üçüncü dönemi açısından stratejilerine uygun vaziyette ilerliyor. Ancak esas rakibi AK Parti'den daha çok yoracak Başkan Bey'i MHP ile İYİ'ler arasında kendi dengesini bulma hususu : )
Ulusal politikalar ile yerelin çakıştığı, geçiştiği noktada düzeni belirlemek Işıklar için bile zor ama imkansız değil.
Partilerin diğerlerinden oy (ç)alma yarışının kızıştığı ve bunun üzerine hesapların yapıldığı şu dönemde apolitik vatandaşların, sandığa gitmeyenlerin siyasi yarışa katılmaya ikna edilmesi üzerinde niye çok az duruluyor ya da hiç varılmıyor merak ediyorum! Bence asıl büyük pasta orada. Sandığa gitmeyenler her seçim sonrası ‘iktidar' yarışının her daim en güçlü argüman. Söz haklarının olduğunu ve bunu kullanmanın, kullanmamaktan daha yararlı sonuçlar doğuracağına ikna yolunda mesafe alan siyasetçi veya parti iktidar ile arasındaki mesafeyi azaltır.

SERT, YİNE ADAYLIK YARIŞINDA
AK Partililer için dejavu olmaya aday Tahir Sert… Yeniden AK Parti'den belediye başkan adaylık hazırlığı ile Silivri temaslarına başladığı duyumu güçlenerek gündemde. AK Parti'ye Silivri tarihinde en yüksek oyu kazandırdığı, harcandığı, mağdur edildiği yanı sıra seçimlerde sergilediği zayıf adaylık performansı görüldükten sonra AK Parti'nin aynı hatayı ikinci defa yapmayacağı yorumları da hakkında yapılmakta.
Bana göre çok bile yüksek bir oy aldı. Işıklar ile arasında 5 binlik oy farkı vardı. 2014'te kazansaydı büyük sürpriz olurdu da 2019'da şansının olduğunu neresinden bakarsanız bakın görme imkanı yok!

YORUM YAP