Balcıoğlu: İBB’nin hizmet eli Silivri’nin üzerinde olmaya devam edecek

Balcıoğlu: İBB’nin hizmet eli Silivri’nin üzerinde olmaya devam edecek

23.09.2020 09:56:27

Hürhaber'i ziyaret eden İBB ve Silivri Belediyesi CHP Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu, yapılan yatırımlar ve devam eden çalışmalar ile onlara yönelik hizmet anlayışına değindi.

BALCIOĞLU: DEPREM VE DOĞAL AFETLER SİYASET ÜSTÜ BİR KONU
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem ve Doğal Afetler Komisyon Üyesi olduğunu belirterek İBB'nin deprem önlem çalışmalarına değinen Balcıoğlu, “Deprem önlemleri siyaset üstü bir konu; kavgaya, rekabete, politik hesaplara kurban edilemez. 1990 depreminden bu yana 20 yıl heba edildi. 5 yıl daha böyle giderse, deprem olduğunda siyaset ve insanlar enkazın altında kalır. Çok ciddi eşikteyiz, hızlı hareket etmeliyiz. Hükümet, belediye, medya ve halk olarak işbirliği yapmak zorundayız.

“DEPREM RİSKİNİN AZALTILMASI, TEK BİR KURUMUN YALNIZ BAŞINA ÜSTLENEBİLECEĞİ VE BAŞARABİLECEĞİ BİR SÜREÇ DEĞİLDİR”
Komisyonda Silivri, Avcılar ve Fatih üç pilot bölgede yapıların tespiti yapılmakta. Bu bir ön tespittir. İnsanları uyaracağız; gidiniz, tespitinizi daha teferruatlı yapınız ya da bina yenileme hususunda adım atın diyeceğiz. Deprem riskinin azaltılması, tek bir kurumun yalnız başına üstlenebileceği ve başarabileceği bir süreç değildir. Seferberlik sürecidir.

“DEPREM ÖNLEMLERİ İSTEK DEĞİL, İHTİYAÇ PROJESİDİR”
İstanbul'un birçok noktasına afet odaklı kentsel dönüşümün çalışmalarına ve uzlaşma görüşmelerine, bütünleşik afet bilgi sisteminin kurulumuna başladık. Deprem önlemleri istek değil, ihtiyaç projesidir” dedi.
“GEREKLİ DERSLERİ ÇIKARMAZ İSEK BİZİ BEKLEYEN YENİ TEHDİTLERE VE RİSKLERE HAZIR OLAMAYACAĞIZ”
Salgın süreci hakkında da değerlendirmede bulunan Balcıoğlu, “Hepimizin hafızalarında yer edecek zor günler yaşıyoruz. Ezberlerimizi bozan, tüm kişi ve kurumları yeni bakış açıları, alışkanlıklar edinmeye yönelten sıra dışı bir dönemden geçiyoruz. Elbette koronavirüs salgınını yeneceğiz. Ne var ki bu süreçten gerekli dersleri çıkarmaz, yaşananları doğru anlayıp yorumlamazsak bizi bekleyen yeni tehditlere ve risklere hazır olamayacağız” şeklinde konuştu.

“BİZİM KÜÇÜK BAŞARI ÖYKÜLERİNE İHTİYACIMIZ VAR”
“Bizim küçük başarı öykülerine ihtiyacımız var” diyerek Kanal İstanbul ve İBB'nin sürece bakış açısını özetleyen Bora Balcıoğlu, “Büyük projeler küçükler kadar heyecan vermez. Kanal İstanbul Projesi bizim önceliğimiz olmamalı. Jeoloji Mühendisleri, bilim adamları detaylı çalışmalar yaptılar. Projeyle birlikte İstanbul'un havasının, suyunun, toprağının kirleneceğini vurguladılar. Tarım arazilerimiz yok olacak. Bizim önceliğimiz-deprem olmalı, mülteci sorunu olmalı, işsizliğin azalıp, istihdamın artması olmalı, çocuklara, kadınlara şiddetin son bulması, çiftçiye, esnafa, emekliye ve emekçiye yüksek yaşam standardı olmalı” şeklinde görüşlerini aktardı.

“HİZMETİN SİYASETİ OLMAZ” DİYEREK, İSTANBUL'UN HER KÖŞESİNE YATIRIM YAPAN BİR ANLAYIŞLA ÇALIŞMAKTAN DOLAYI ÇOK ŞANSLIYIZ”
“Ekrem İmamoğlu Başkan ile çalışmak benim için büyük bir şans olduğunu belirtmek istiyorum” diyerek sözlerine devam eden CHP'nin İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi, şöyle konuştu: “Herkese eşit, hiçbir ayrım gözetmeden “Hizmetin siyaseti olmaz” diyerek, İstanbul'un her köşesine yatırım yapan bir anlayışla çalışmaktayız. Yeni 16 Milyon İstanbullu yıllar sonra ilk kez kendi sesine kulak veren demokrat bir yönetime kavuştu. Bu düşüncenin de 1 yıl içerisinde Silivri'mizde hizmete dönüştüğünü görmekteyiz. Biz Silivri'nin her sorunuyla ilgilenmek zorundayız. Doğduğum, büyüdüğüm yer onun için Silivri'nin her şeyi beni ilgilendirir. Kültürü, sanatı, Silivrispor'u, tarihi, medyası, insanı, tarlası, denizi, sanayisi, kokusu, 35 mahallesi her şeyiyle ilgilenirim.

“HERKESİN CHP'Lİ OLMASI
MÜMKÜN DEĞİLDİR AMA CHP'NİN HERKESİ MUTLU ETME GİBİ BİR ZORUNLULUĞU VARDIR”
Aktif olarak CHP'de çeşitli kademelerde 15 yıldır siyaset yapıyorum. Daha doğrusu yerel yöneticiyim. CHP'de çok değerli bir siyasi tecrübe yaşadım. Ben kendimi burada ifade edebiliyorum, yapabileceklerime CHP'de karşılık görüyorum. Şunu da belirtmem gerekirse herkesin CHP'li olması mümkün değildir ama CHP'nin herkesi mutlu etme gibi bir zorunluluğu vardır. Ben böyle bakıyorum.

“YÖNETİMLER, İDARECİLER DEĞİŞEBİLİR AMA ORTAYA KONAN GÜÇLÜ İRADEYİ, GELECEĞİ PLANLAYACAK GERÇEK PROJEYİ KİMSE DEĞİŞTİREMEZ”
Silivri ilçemizin öneminin bilinci içerisinde, Silivri'nin geleceğinin tarım, doğa, turizm, tarih ve kökü eskilere giden kazanımlarıyla şekilleneceğini sürekli anlatıyoruz.
Bakın yönetimler, yönetim anlayışları, idareciler değişebilir ama ortaya konan güçlü iradeyi, geleceği planlayacak gerçek projeyi kimse değiştiremez ve sıyrılmaya çalıştıkça istemese de o hizada yürümeye devam eder.

“SİYASETEN ENGEL OLMAK YERİNE SİLİVRİ İÇİN YAPILACAK HER ŞEYİN GERÇEKLEŞTİRİLMESİ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Mahalli idarelerin yapması gereken zorunlu ve rutin işler bir yana önceliğimiz geleceğin güvenli Silivri'si için yerel potansiyeli harekete geçirmek. Bunun için ihtiyaç duyulan alanlarda proje yapmak da görevimiz. Silivri'de muhalefet İBB'de iktidar olmamız fotoğrafa geniş bakmamı sağlıyor. Siyaseten engel olmak yerine Silivri için yapılacak her şeyin gerçekleştirilmesi için çalışmaya devam edeceğiz.

“EKREM İMAMOĞLU'NUN YENİ NESİL SİYASET ANLAYIŞI İLE BİRLİKTE İBB'NİN HİZMET ELİNİN SİLİVRİ'MİZİN ÜZERİNDE OLMAYA DEVAM EDECEĞİNDEN KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN”
Bir yılda İBB'nin koşarak Silivri'de yapmış olduğu çalışmalar vatandaşımızın yüzünü güldürüyor.
Çatalca, Şile ve Silivri'deki taksicilerimizin 10 yıldır çözülemeyen sorununu çözdük, toplu taşımada kaliteyi artıracak önemli bir değişim yaptık. İlçemizde toplu taşıma hizmeti veren otobüsler İETT çatısı altında birleşti.
Seymen Atık Bertaraf Tesisinde Çöp Suyu Arıtma Tesisi yapımı kaldığı yerden devam edecek ve daha da önemlisi Seymen Çöp Gazı Enerji Üretim Tesisi ile koku sorunu sona erdi.
Silivri genelinde prestiji cadde, Boğluca Deresi rekreasyon, yürüyüş, bisiklet yolları, peyzaj düzenlemeleri hayata geçirildi.
İSKİ bina su bağlantıları, atıksu kanalları, bina parsel bağlantıları yapıldı.
Silivri genelinde 825 ton asfalt kaplamaları ve sosyal yardımlar gerçekleştirildi.
İSTAÇ ekiplerimiz pandeminin ilk gününden bu yana rutin temizlik ve ilaçlama yaptı.
Üniversite öğrencilerimize şartları uyanlara burs olarak eğitim desteği verildi.
UEFA standartlarında Müjdat Gürsu Stadı yapımı ve köylere futbol sahası yapımına başlandı.
Parklar, kreşler, fide dağıtımı, süt alımı bir yıllık zaman diliminde hayata geçirilenler arasında.
Sosyal konut KİPTAŞ 3-4, plajlarımızın temizliği, deprem çalıştayı gerçekleştirildi.
Ekrem İmamoğlu'nun yeni nesil siyaset anlayışı ile birlikte İBB'nin hizmet elinin Silivri'mizin üzerinde olmaya devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Yeni yatırımlar ilçemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun.” Haber Merkezi

YORUM YAP