Aşkın: Densizlik ve hadsizlik

Aşkın: Densizlik ve hadsizlik

3.02.2020 11:51:44

MHP Meclis Üyesi Sultan Aşkın, Yunan milletvekilinin Türk Bayrağına çirkin saldırısını Şubat ayı oturumunda gündem dışı söz alarak Silivri Belediye Meclisinde kınadı.

Avrupa Parlamentosunda Türk Bayrağına saygısızlığa MHP Silivri meclisinde tepkisini ortaya koydu. MHP Meclis Üyesi Sultan Aşkın, konuyla ilgili görüşlerini Atatürk üzerinden İzmir'in Yunan İşgalinden kurutuluş günlerine dayanan bir anekdot aracılıyla şöyle paylaştı:

“Yıl 1922. Yer İzmir. Tarih Eylül'ün 10'u… Türk ordusu Yunan işgalindeki İzmir'e girmiş ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk şehre gelmiştir. Konaklayacağı mekanın merdivenlerine geldiğinde yere serilmiş kocaman bir Yunan bayrağı görür. “Nedir bu” diye sorduğunda “Yunan Kralı bu eve girerken, basamaklarda Türk Bayrağını çiğnemişti Paşam” yanıtını alır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk kaşlarını çatar. “Hata etmiş. Ben bu hatayı tekrar edemem. Bayrak bir milletin şerefidir. Ne olursa olsun, yere serilmez ve çiğnenmez. Kaldırınız” der.

“DENSİZLİK VE HADSİZLİK”

Yıl 2020. Yer Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu. Ioannis Lagos isimde bir Yunan Milletvekili rengini şehit kanlarından alan, bağımsızlığımız sembolü bayrağımızı yırtma densizliği ve hadsizliğinde bulunmuştur.

“98 YILA RAĞMEN ZİHNİYET DEĞİŞMEMİŞ”

Görüldüğü üzere aradan 98 yıl geçmesine rağmen zihniyet değişmemiştir. Bayrak düşmanları ile Türk Milleti arasında fark alenen ortadadır.

“TÜRK MİLLETİ ÖNÜNE SERİLEN BAYRAK DÜŞMAN BAYRAĞI DA OLSA ÇİĞNEMEZ, ÇİĞNETMEZ”

Türk Milleti önüne serilen bayrak düşman bayrağı da olsa çiğnemez, çiğnetmez. Türk milletinin özünde ahlak ve asalet vardır.

“TÜRK MİLLETİ BAYRAĞIMIZI KORUMAK İÇİN DE TEREDDÜT ETMEDEN CANINI VERMEYE HER ZAMAN HAZIRDIR”

Bayrağımıza karşı saygısızlık yapmaya kalkışanlar çok iyi bilmelidirler ki aynı Türk Milleti bağımsızlığın uğruna canlarını tereddüt etmeden veren şehitlerimizin kanından rengini alan bayrağımızı korumak için de tereddüt etmeden canını vermeye her zaman hazırdır.”

Haber Merkezi

 

YORUM YAP