“Artık kendi kimliğimizle İBB Meclisi’nde yer alma zamanı”

“Artık kendi kimliğimizle İBB Meclisi’nde yer alma zamanı”

16.08.2019 11:11:43

31 Mart seçimlerinde CHP'den seçildikten sonra İYİ Parti'ye dönüş yapan meclis üyelerinin İlçe belediyelerindeki durumuna paralel olarak İBB meclisindeki etkisini değerlendiren İYİ Parti İl Başkanı Buğra Kavuncu, İYİ meclis üyelerinin denge ve denetim işleviyle çalışacaklarını söyledi.

Temmuz ayı içerisinde CHP'den istifa ederek İYİ Partili olarak Silivri Belediye Meclisindeki görevine devam kararını kamuoyuna lanse eden Dr.Ümit Seçkin gibi İYİ Parti, İstanbul Büyükşehir Belediye meclisinde de kendi kimliğiyle yer almak üzere hazırlıklarını tamamladı.

KAVUNCU: ARTIK İYİ PARTİ OLARAK, KENDİ KİMLİĞİMİZLE İBB MECLİSİ'NDE YER ALMA ZAMANI GELDİ
“İYİ Parti, İBB'nin yeni döneminde İBB Meclisi'nde nasıl bir faaliyet yürütülecek?” sorusunu yanıtlayan Kavuncu, şu açıklamalarda bulundu: “İYİ Parti, kendisine ait programı ve çizgisi olan bir parti. 31 Mart seçimleri sonrasında yaşanan mağduriyetten ve yeni siyasi süreçten dolayı meclis üyelerimizin CHP'de kalmasını uygun bulduk. Artık İYİ Parti olarak, kendi kimliğimizle İBB Meclisi'nde yer alma zamanı geldi. Arkadaşlarımız da geçen günlerde partimize dönüş yaptı. İBB Meclisi'nde yer alan arkadaşlarımızın denge ve denetim işlevini yerine getireceğine inanıyorum.

“HEM MİLLETİMİZ, HEM DE DEMOKRASİMİZ YEREL YÖNETİMLERDE AÇIKLIK VE ŞEFFAFLIK KAVRAMLARINA AÇ”
Hem milletimiz, hem de demokrasimiz yıllardan beri yerel yönetimlerde açıklık ve şeffaflık kavramlarına aç. AKP'nin siyasette yıllardan beri kurduğu, yandaşın beslendiği bir düzen var. Bu düzenin en büyük dinamosu belediyelerdi. Millete ait olanı, millet yokmuş gibi kullandı.

“YANDAŞIN BESLENDİĞİ DÜZENİ MİLLETİMİZLE EL ELE DEĞİŞTİRECEĞİZ”
Bütün büyükşehirlerde ortaya çıkanları, resmi raporlara yansıyan usulsüzlükleri hep birlikte izliyoruz. AKP'nin yarattığı bu yağma düzeniyle ilgili gerçekleri izlemeye devam edeceğiz. Artık bunlar yaşanmasın diye yandaşın beslendiği düzeni milletimizle el ele değiştireceğiz.

“PARTİMİZ, DENGE VE DENETİM İŞLEVLERİNİ FAZLASIYLA YERİNE GETİREBİLECEK BİR KONUMDA”
Aynı zamanda partimiz, bulunduğu konum itibarıyla denge ve denetim işlevlerini fazlasıyla yerine getirebilecek bir konumda. Demokrasinin esası da zaten budur. Bizim için önemli olan yalnızca milletimizin, İstanbullunun çıkarlarıdır. Biz de bu çıkarları maksimize etmek için sonuna kadar, ne gerekiyorsa yapacağız.”
Sevginar SALİ

YORUM YAP