14. Uluslararası MEB Robot Yarışması

14. Uluslararası MEB Robot Yarışması

8.01.2020 14:58:32

14. Uluslararası MEB Robot Yarışması bu yıl Şanlıurfa'da 8-9-10 Nisan 2020 tarihlerinde düzenlenecek. Başvurular 20 Mart 2020 tarihinde son bulacak.

 Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliğinde her yıl farklı bir şehirde düzenlenen Uluslararası MEB Robot Yarışmasının 14. sü, Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı kutlamaları nedeniyle Şanlıurfa'da düzenlenecek. Yarışma 8-9-10 Nisan 2020 tarihinde GAP Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.

 

  1. ULUSLARARASI MEB ROBOT YARIŞMASI KATEGORİLERİ

Ülkemizde meslekî ve teknik eğitim niteliğinin artırılması, toplumda bu alanda farkındalık oluşturulması, lise ve üniversite öğrencilerinin eğitimleri sürecinde edindikleri bilgiyi beceriye dönüştürebilen, ürün geliştirebilen, bilimsel düşünebilen, girişimci ve rekabetçi bireyler olarak yetiştirilmesi, endüstriyel ve teknolojik gelişmelerin tanıtılması, sergilenmesi ve deneyimlerinin paylaşılması amaçları ile gerçekleştirilen yarışmanın 12 kategorisi şöyle; Endüstriyel Robot Kol, Çizgi İzleyen (Temel Seviye), Çizgi İzleyen (İleri Seviye), Hızlı Çizgi İzleyen, İnsansız Hava Aracı (Mini Drone), Mini Sumo, Tasarla-Çalıştır, Yumurta Toplama (Caretta Caretta), Labirent Ustası, Tozkoparan Robot (Temel Seviye), Temalı ve Serbest Proje.

  1. Uluslararası MEB Robot Yarışmasının teması “Göbeklitepe”, sloganı ise “Ahican Tarihin Sıfır Noktasında” olarak belirlendi.

 

ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ DE KATILABİLECEK

Mesleki eğitimi tanıtma ve mesleki eğitime yönlendirme kapsamında bu yılki yarışmaya ortaokul ve dengi okullarda eğitim gören öğrenciler de katılabilecekler. Bu öğrencilerimizin katılabilecekleri yarışma kategorileri Çizgi İzleyen Temel Seviye ve Tozkoparan Robot Temel Seviye kategorileridir.

 

BAŞVURULAR

Yarışma başvuruları, 02 Ocak 2020 – 20 Mart 2020 tarihleri arasında http://robot.meb.gov.tr adresinden yapılabilecek.

Renginar SALİ

 

YORUM YAP