Zamana yolculuk yaptılar

Zamana yolculuk yaptılar

6.12.2016 16:06:07

Eğitim Adası Fen ve Doğa Kulübü öğrencileri, kazı çalışmalarıyla zamana yolculuk yaptı. 

Eğitim Adası uluslarası eğitim programlarını uygulayarak, öğrencilerine yeni ufuklar açmakta. Geçtiğimiz günlerde Fen ve Doğa Kulübü öğrencileri, Gems Programı etkinlikleri kapsamında Zamana Yolculuk yaptı. Yolculuk kazı çalışmalarıyla gerçekleştirildi.

KAYAGİL: BİLİMSEL DÜŞÜNME BECERİLERİ KAZANDIRMA AMACINDAYIZ
Öğrencileri keşiflerinde de yalnız bırakmayan okul kurucusu Ali Kayagil, gazetemize yaptığı özel açıklamada çalışmaları hakkında şu bilgiyi paylaştı: “Gems Programı California Üniversitesi bünyesinde yer alan Lawrance Hall of Science adlı fen merkezince oluşturulmuş bir programdır. Gems etkinlikleri ve konu başlıkları High Scope yapılandırmacı eğitim programı ile karma uygulandığında çocukların bilişsel, sosyal ve duygusal gelişimlerini diğer programlara kıyasladığımızda çok daha güçlü bir şekilde destekler. High Scope atölyelerinde Gems etkinlikleri bir eylem ile başlar.
Large Group Time ve Small Group Time diliminde öğrenciler konu ile tanıştıktan sonra bir fikre sahip olurlar ve bir akıl haritası oluşturarak işe başlarlar. Tüm sorular ve merak edilenler bu akıl haritasında yer alır. Gün ve haftalar içinde merak edilen soruların yanıtları bulunup akıl haritamıza not edilir. GEMS etkinliklerini oluşturan başlıklar çocukların ilgisini çeken konulardan oluşmaktadır. Bu konulardan bir ya da bir kaçı yıl içinde okulumuz programına dahil edilir. Dahil ettiğimiz Gems konuları; Penguenler, Kutup Ayıları, Yumurtalar, Kelebekler, Karıncalar, Ağaç Evler, Nuh un Gemisi, Vikingler gibi merak uyandıran başlıkları kapsamaktadır. Gems matematik ve fen etkinlik programı içinde bulunan bu konu başlıkları ile amaçlanan, çocukların fen ve matematiğe ilgi duymalarını, olumlu tutum edinmelerini sağlayarak bilimsel düşünme becerilerinin ilk temellerini oluşturmaktır.
Fen Kulübü öğrencileri “Zamana Yolculuk'' konusunda Çalışma Saatinde geçmişte yaşayan dinazorların hayatlarını ve onların yaşam döngülerini ve yumurtalarını merak edip birlikte keşfe çıktılar.”
Renginar SALİ

YORUM YAP