Yok böyle bir mantı!

Yok böyle bir mantı!

31.03.2017 10:38:54

Silivri'de ev mantısı yapan lezzet durağını sizler için keşfe çıktık. Gittik, gördük, yedik ve iddia ediyoruz; Tarihi Silivri Yufkacısında yiyeceğiniz mantının tadı damağınızda kalacak!

Yeme-içme kültürümüzde mantının yeri bambaşkadır. Birçok mantı çeşidi olsa da klasik mantının yeri her zaman farklıdır gönlümüzde… Üzerine biberli tereyağı sosu dökülmüş, bol sarımsaklı yoğurtlu bir mantıya kim hayır diyebilir ki? Ben her türlüsünü çok severim ve önüme konduğunda asla hayır diyemem açıkçası. Artık mantı yemek için uzaklara gitmeye gerek kalmadı; 1975 yılına dayanan köklü geçmişiyle ilçemizde girişimci işadamı Tarık Zıpır'ın sahipliğinde hizmet veren Tarihi Silivri Yufkacısı, sizlere özlediğiniz gerçek mantı lezzetini sunuyor. Lezzet standardını daima koruyan, porsiyonları doyurucu ve fiyatı rakiplerine kıyasla gayet makul tutan Tarihi Silivri Yufkacısı, mideye oturmayan, damaklarda tam bir lezzet patlaması yaşatan hafif mantıları ve üstüne zeytinyağı, limon karışımı, sumak gezdirilip servis edilen domates söğüşüyle fark yaratıyor.

CÖMERT MALZEMELER DOYURUCU TABAKLAR
Tarihi Silivri Yufkacısı büyük bir özenle, hijyenik bir ortamda, marifetli eller tarafından ziyaretçilerine hazırlanış şeklinden pişirme kıvamına, soslarından mideyle birlikte göz zevkine de hitap eden sunumuna kadar mükemmel mantıyı sunuyor. Hamurun kıvamı ve içerdiği malzemeler son derece önemlidir. İçlerine bolca kıymalı harç konulduktan sonra kapatılan yumurtalı mantı hamuru rahat 15-20 dakika boyunca orta harlı ateşte pişiriliyor, suyu süzüldükten sonra servise hazır hale getiriliyor. Taze mantıların üzerine konukların isteğine bağlı olarak sarımsaklı yoğurt, sumak, pul biber ve nane eklenerek tereyağlı sosla servis ediliyor. Ortaya şahane bir lezzet çıkıyor. Silivri'nin en iyi mantıcıları arasında göstermekte şüphe duymadığımız Tarihi Silivri Yufkacısında mükellef bir yemek yedikten sonra güzel bir gezi rotası ile keyfinize keyif katabilirsiniz. Tarihi Silivri Yufkacısı, Piri Mehmet Paşa Mahallesi, Endülüs Sokak, No:15'te, daha açık ifade etmek gerekirse, Eski Sanayi Sitesi'nde Semih Eczanesi'nden 100 metre ileride sağda, Silivri sahili giriş koridorunda konumlanıyor… Lezzet ayağınıza geldi diyorum, mantı yemek isteyenler mutlaka Tarihi Silivri Yufkacısına uğramalı. Bu harika lezzetin tadını evinizde de çıkarabilirsiniz, bağımlılık yapacak kadar leziz olan el açması, taze mantılardan kilo ile satın da alabilirsiniz. Ağzının tadını bilenlerin gönlünde taht kuran mekân, geleneksel lezzet düşkünleri için haftanın her günü açık.

DOĞAL LEZZET ÜRÜNLERİNİ ÇOK SEVECEKSİNİZ
Tarihi Silivri Yufkacısı, aynı zamanda doğallığın adresi. Reçel, sirke, turşu, peynir, zeytin, bal, pekmez, yumurta, yoğurt, kaymak, helva, sucuk, kavurma, sos, ezme, baharat, bakliyat, içecek, meyve, sebze, ev yapımı birçok ürün ve iddialı günlük yufkalarıyla mutfak alışverişlerini tek bir çatı altından yapabileceğiniz sağlıklı yaşam marketi. Doğal beslenmeyi sevenlere duyurulur…
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP