
Küpe FM'de canlı yayın konuğu olarak Turhan Alyakut'un sorularını cevaplandıran Başkan Volkan Yılmaz, Silivri'de 4 senede imza attığı hizmet ve yatırım başarısını “Topu taca atmasını, minderden kaçmasını seven bir siyasetçi değilim. İnatçı, takipçi bir kişiliğim var. Tuttuğumu koparma noktasında da kendime güveniyorum” sebepleri ile tarif ederken, sonuçlar hakkında ilginç tespitlerde bulundu.
Silivri'nin pek çok kronik sorununu çözüme kavuşturduktan sonra yıllardır hayal olarak görülen projelerini de bir bir hayata geçiren Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, giderek yaklaşan seçim tarihi ve kazandırmayı başardığı hizmetler, devam eden çalışmalar konusunda dikkat çeken tespitler paylaştı.
“6 AY İÇERİSİNDE SİLİVRİ MERKEZDE VE KÖYLERİNDE KÜTÜPHANE VE ETÜT MERKEZLERİ AÇACAĞIZ”
Turhan ALYAKUT: Bu çocuk kütüphanesinin açılışı yapıldı. Gidip ziyaret ettik. Orayı, projeyi hayata geçirenlerin ellerine sağlık.Öyle bir şey gördüğüm zaman gözlerim doluyor. Yani sadece bugün için değil,gelecek nesiller için de o kadar önemli ve o kadar güzel bir çalışma yapılmış ki. Barış Manço Çocuk Kütüphanesi'nden söz eder misiniz?
Volkan YILMAZ: Biraz önce ifade ettiğim ‘icraatlarımız, yaptıklarımız vaatlerimizi geçti'hadisesinin bir esasında tezahürü de orada. Bizim göreve gelmeden önce kütüphaneyle ilgili, çocuk kütüphanesi,genç kütüphanesi, kent kütüphanesi, etüt merkezleriyle ilgili bir vaadimiz olmadı ama göreve geldikten sonra sahada gençleri ve anneleri dinledikçe, gençler önüme çıkıp ders çalışabilecekleri yerler isteyince onlara kulak verdik.Şöyle bir şey düşünün; 2 + 1, 4 çocuklu bir aile, o 4 çocuğun her biri farklı.Biri ilkokul, biri lise, biri anaokulunda okurken, her birinin ayrı çalışma odası veya çalışma masasının bulunabilme şansı var mı sizce? Yok.Rahat bir şekilde ders çalışabilme imkanları var mı sizce? Yok. Onun için kütüphaneden ziyade hem kitap okuma kültürünün geliştiği ama aynı zamanda ödevlerin, tez derslerinin, yılsonu ödevlerinin veya yıl içerisindeki LGS ve YKS hazırlıklarının yapılacağı bir etüt merkezlerine ihtiyaç olduğunu gördük. Aynı zamanda da çocukların gelişimi, etkinlik alanlarının olacağı bir kütüphanenin de ciddi bir ihtiyaç olduğunu fark ettik. İlk kütüphanemizi esasında açıyoruz ama arkadan, 6 ay içerisinde Silivri'nin merkezinde ve Silivri'nin beldelerinde, hem kütüphane hem de etüt merkezlerini çok hızlı açacağız.
“ANNELERİN ÇOCUKLARINI RAHAÇTA BIRAKABİLECEKLERİ KEYİFLİ BİR ALAN OLUŞTURDUK”
Barış MançoÇocuk Kütüphanesi ve Etkinlik Alanı'mızda da, tamamen ücretsiz, randevulu bir sistemle çalışacağız. Çocuk gelişimcilerimizle, kütüphanecilerimizle, yani profesyonel bir ekibimizle de annelerin çocuklarını rahatça bırakabilecekleri, çocukların keyifli bir şekilde vakit geçirebilecekleri çok güzel bir alan oluşturduk esasında.
“ASLINDA 14 TANE KÜTÜPHANE VE ETÜT MERKEZİ YAPTIK”
“Kütüphane yapmadık'' derken, kendime haksızlık yapıyorum esnasında.Tam 14 tane kütüphane yaptık. “Kütüphanesi, tiyatro salonu, bilgisayar odası olmayan köy okulu kalmayacak'' dedik. 12 köy okulumuz ve merkezdeki 2 okulumuzun kütüphanelerini ve etüt merkezini yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Çok kıymetli bir iş.
KENT GENÇLİK KÜTÜPHANESİ MÜJDESİ
Buradan bir müjde daha verelim.Kaymakamlık binamız, hükümet konağımıza taşındığında, 24 saat açık, içerisinde çayın kahvenin ve çorbanın ücretsiz olacağı bir kent gençlik kütüphanesini de Silivri'mize inşallah kısa bir sürede kazandıracağız. İç İşleri Bakanımız veKültür Bakanımızla görüşmeleri yapıldı, projesi de çizildi.
“GENÇLİK VE KÜLTÜR MERKEZİ, DEV BİR PROJE VE BÜYÜK BİR KOMPLEKS OLACAK”
Turhan ALYAKUT:Bir de Gençlik Merkezive E-5'deki çalışma hakkındaki son durumu konuşalım mı?
Volkan YILMAZ: Silivri'yi yönetmeye aday olan, seçilen bütün belediye başkanlarının en azından hayatta olanlarının, Silivri'ye bir Kültür Merkezi vaatleri var.Benim de var. Lakin bu kültür merkezi vaadihep askıda kalmış ve hayata geçirilememiş. Silivrili hemşerilerime buradan söylemek istiyorum; bu hizmetin temelini atmak bu kardeşlerine nasip oldu. Bununla da yetinmedik. Vaadimiz olmayan gençlik merkezini de kültür merkezinin yanına ekleyerek, yaklaşık 15.000 metrekare alanda içerisinde dev bir tiyatro salonu bulunan, kültür müdürlüklerimizin, kültür atölyelerimizin tamamının yer alacağı, aynı zamanda robotik kodlamadan, etüt merkezinden konferans salonuna, resim atölyesine, gençlerimizin kafeteryasına kadar, bütün vakitlerini rahatça geçirebilecekleri bir gençlik merkezi,dev bir proje büyük bir kompleksi Silivri ve insanlarının hizmetine kazandıracağız.
“TAHLİYE BİR BUÇUK YILIMIZI ALDI, MAHKEMELERLE UĞRAŞTIK”
Arsa tahsislerinde çok takıldık. Orada biliyorsunuz belediyemizin ek hizmet binası ve bir sağlık ocağı vardı. Sağlık ocağındaki görevli doktor arkadaşlarımızıtahliye etmemiz bir buçuk yılımızı aldı. Mahkemelerle uğraştık. Depreme dayanıksız olmasına rağmen…Onlara yeni, sıfırdan bir sağlık ocağı yaptık ve naklettik. Kültür merkezimizindearsasında olduğu yerde hepinizin belki malumu, emniyetin depreme dayanıksız lojman binalarını yıktık. Eski İç İşleri Bakanımızla bir trampa modeliyle o arsayı Silivri Belediyesi'ne kazandırdık ve projelendirdik. Şu anda oradaki zeminden dolayı kazık ve jet grout dediğimiz zemin iyileştirme işlemleri tamamlanıyor.
“ALLAH NASİP EDERSE İKİNCİ DÖNEMİMDE AÇILIŞI DA BİZLERE NASİP OLACAK”
Herhalde Ağustos Ayı sonunda bitmiş olacak. Hızlı bir şekilde de betonarme ihalesiyle diğer çalışmalarıyla inşallah Cenab-ı Allah nasip ederse ikinci dönemimde de açılışı bizlere nasip olacak.
“TOPU TACA ATMASINI, SEVEN SİYASETÇİ DEĞİLİM”
Turhan ALYAKUT: E-5'te devam eden çalışma nasıl ilerliyor?
Volkan YILMAZ: Öncelikle şunu ifade edeyim, Silivrili hemşerilerimizinen büyük çilesi, şehrin 2 yakasını Berlin duvarı gibi ayıran D-100 yani E-5 karayoluydu. Şimdi seçimlerden önce biz Büyükşehir Belediye Başkanlığını da Cumhur İttifakı kazandığı takdirde bir vaat vermiştik. Burada bir bat çık ya da viyadük ile şehrin 2 yakasını bir araya getirmekle alakalı. E tabii seçimlerden sonra bu umduğumuz tablo gerçekleşmedi ama ben topu taca atmasını, minderden kaçmasını seven bir siyasetçi değilim. İnatçı, takipçi bir kişiliğim var. Tuttuğumu koparma noktasında da kendime güveniyorum. Şunu söyledim; ‘Biz Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediyesi kazanmasa da bu projeyi yapmalıyım'. Tam 4 yıl bu projeyle yattık kalktık. SilivriBelediyesi'nin görev - yetkisi olmadığı halde Kara Yolları Birinci Bölge Müdürü'nün kapısını aşındırdım. Onlar da böyle bir proje bütçelerinin olmadığını ifade ettiklerinde bir protokolle, projelendirme yetkisini aldık ve projeyi hazırlattık. Projeyi yaptıktan sonra herkes bana “Hayal,bu yaptıklarınız, bu bütçelerle, bu şartlarda,öncelik sırasında yer bulmaz. Cumhurbaşkanlığı'nın yatırım programına girmez'' dediler. “Hayal kuruyorsunuz'' dediler. Biz devam ettik.
“KÖPRÜNÜN RESTORASYONU VE AÇILIŞI DA BİZE NASİP OLDU”
Radyomuzdan da gözüken, 32 gözlü köprü biz göreve geldiğimizde 11 yıl kapalıydı. Bakın onun da restorasyonu ve açılışı bir buçuk yıl gibi kısa sürede bizlere nasip oldu. Onun açılışına eski dönem Ulaştırma Bakanı'mızAdil Bey'i davet ettik. Adil Bey'e de bu açılış programından sonra belediyemizin Eşref Efendi Toplantı Salonu'ndabir sunum yaptık.Bir hafta sonra bize, (tüylerim diken diken oluyor,çünkü çok heyecanlandığım bir proje)bu projenin olabileceğini ve yapılabileceğini ifade ettiler. Bir yılda diğer süreçle uğraştık ama en sonunda herkesin “hayal'' dediği, bana muhalefetin içinden çıkamamam için “Geçiş projesini ne zaman yapacaksınız?''diye nasıl olsa yapamam diye tiye aldığı veya böyle kurnazca sorular sorulduğu proje bugün herkesin gözleri önünde yükseliyor.
“VATANDAŞIMIZIN TEZ CANLILIĞINI ANLIYORUM”
Vatandaşlarımızın tez canlılığını anlıyorum. Vatandaş her zaman haklıdır ama şunu da ifade etmek istiyorum, keşke benim elimde bir sihirli değnek olsa daSilivri'nin merkezine değneği vursam, bir gecede o geçiş sistemi, 320 m uzunluğunda 12 ayaklı viyadükten oluşan, altında çok ciddi bir rekreasyon alanı ve yaya, araç geçişlerinin kullanacağı dev proje birden belirse.
“YILBAŞINA KADAR ÜSTÜNDEN ARAÇ GEÇİRMEYİ PLANLIYORUZ”
Bu proje yalnızca bununla da bitmiyor. 41 kilometreyi kapsıyor. Büyükçekmece'den Kınalı'ya kadar tüm E-5'in, tüm yan yolların asfaltı, birkaç tane köprülü kavşak ve bizim 320 m merkezdeki viyadüğümüz ile otogarda yine bir döner dönüş sistemi, 100 m uzunluğunda bir viyadüğü de orada planladık. Bu proje inşallah, merkezde, en azından bizi en fazla ilgilendiren kısmı, bunun bağlayıcılığı olmaz, inşaat işlerinde aksilikler olabilir ama yılbaşına kadar üstünden araç geçirmeyiplanlıyoruz.Aksaklıklar olabilir mi? Olabilir ama “Bu proje seçime yetişmez,bu proje seçimden sonraya kalır. 3 sene sürer, 5 sene sürer'' diyenler bu projenin yapılamayacağını iddia edenler zaten.
“KURDUĞUMUZ GÖNÜL BAĞLARI SEÇİM KAZANDIRACAK”
Turhan ALYAKUT: Bu proje size seçim kazandırır mı?
Volkan YILMAZ: Seçim kazandırır mı, kazandırmaz mı? Cevap vermemeyi tercih edebilirdim ama şöyle ifade edeyim;Silivri'de yaşayan hemşehrilerimize seçimden önce bir şey söylemiştik. Bu söz beni her zaman etkiliyor. “Size elimi uzatıyorum. Benim elimi havada bırakmayın, elimi tutun'' demiştim. Silivri o eli sımsıkı yakaladı ve beni Silivri Belediye Başkanı yaptılar. Bu şehre hizmetkar olma fırsatını sundular. Bir projeyle veya yapılan bir bina, bir viyadük ile seçim kazanılır, kaybedilir kısmına ben takılmıyorum. Biz sizler, vatandaşlarımız ile öyle bir gönül birlikteliği oluşturduk ki… Vatandaşlarımız şunu biliyor, Volkan yılmaz, elinden gelen her şeyin fazlasını yapabilmek için gece gündüz bu şehir için çalışıyor. Yaptıkları var, yapamadıkları var. Bir şeyi yapamaz,bir şeyi başaramazsam da, bizim bu gönül bağımız, gönül birlikteliğimiz çok sağlam bir şekilde, çelik bir halatla sağlandığı için kopmaz. Onun için bir proje bana ne seçim kazandırır ne de seçim kaybettirir. Bizim kurduğumuz gönül bağı, gönül birlikteliği de bize seçim kazandıracak. Onu biliyorum
“BÜYÜYEN BİR SİLİVRİ'NİN MODERN BİR OTOGARA İHTİYACI VAR”
Turhan ALYAKUT:Otogar ile ilgili bir proje var mı?
Volkan YILMAZ: Biliyorsunuz, otogar işletmeciliğim Büyükşehir belediyelerinin görev yetki sorumluluklarında.Silivri'de bu daha önceki yönetimle büyükşehir arasında uzlaşmayla Silivri İlçe Belediyesi'nin ütesinde devam ettiriliyor. Büyüyen bir Silivri'nin modern bir otogara, işletmesine ihtiyacı olduğu açık. Onun için önümüzdeki günlerde bununla ilgili de inşallah çalışmalarımız olur.
“SİLİVRİ'DE FESTİVAL VAR” MARATONU DEVAM EDİYOR
Turhan ALYAKUT: Yoğun çalışma temponuzda bize vakit ayırdığınız ve konuk oldunuz için teşekkür ediyoruz. Kolaylıklar diliyoruz. Son olarak eklemek istedikleriniz varsa onları da alalım.
Volkan YILMAZ: “Silivri'de festival var'' dediğimiz süreçte, Ortaköy Börek Festivali ile geçtiğimiz hafta başladık.Sibel Can, Aleyna Tilki ve Özcan Deniz ile Yoğurt Festivalimizi tamamladık. 5 Ağustos'ta Selimpaşa'mıza Topatan Kavunu ve Bamya Festivali'miz, 12 Ağustos'ta Kavaklı Yenici Mehmet Yağlı Güreşleri'miz, 26 Ağustos'ta DeğirmenköyDomates Festivali'miz, 27 Ağustos Pazar günü Kadıköy Karpuz Festivali'miz, 30 Ağustos'ta da Zafer Bayramı'nı kutlayacağız. Yine köylerimize yaygınlaştırmayı düşündüğümüz üretim temalı şenlikler olacak. Eylül ayı içerisinde Sayalar'da kadınlarımızın ektiği ve yetiştirdiği, biber hasat festivalini yapmayı planlıyoruz. Bütün festivallerimize halkımızı davet ediyor,sevgi ve hürmetlerimi iletiyorum.
Sevginar SALİ