Yılmaz: Takip edeceğiz, beklemeyeceğiz

Yılmaz: Takip edeceğiz, beklemeyeceğiz

3.04.2023 13:28:36

Nisan Meclisine Başkanlık yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, gündemin yanı sıra takibini ısrarla sürdürdüğü yatırım programı hakkında da bilgiler verdi. 600 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Çamlık Millet Bahçesi yatırım süreçleri üzerinde duran Başkan Bey, “Takip edeceğiz, beklemeyeceğiz” diyerek gelişmeleri paylaştı.Silivri Belediyesi'nin Nisan Ayı Meclis Toplantısı ilk oturumu Pazartesi sabah saat 10.30'da Volkan Yılmaz'ın Başkanlığında gerçekleştirildi.

BULUT'UN YERİNE KONUK GELDİ

Silivri Belediye Meclisi'nin Nisan Ayı toplantısı milletvekili aday adaylığı nedeniyle Doruk Bulut'un istifasıyla boşalan meclis üyesi koltuğuna Dündar Konuk'un gelmesiyle farklılık arz eden bir kadro ile düzenlendi. Başkan Volkan Yılmaz, Bulut'a milletvekili aday adaylığı süreci, Dündar Konuk'a da meclis çalışmalarında başarılar diledi.

YILMAZ: AĞIR BİR İMTİHAN SÜRECİNDEN GEÇİYORUZ

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Volkan Yılmaz, görüşlerini şöyle ifade etti: “2023 yılı Nisan ayı meclisimizi gerçekleştirmek için toplanmış bulunuyoruz. Hepinizi en kalbi duygularımla, muhabbetlerimle, sevgi ve saygılarımla selamlayarak sözlerime başlamak istiyorum.
Mübarek Ramazan Ayını fazilet bakımından diğerlerinden ayrı olmasa da milletçe buruk ve hüzünlü olarak idrak ediyoruz. Birbiri ardında gelen afetler nedeniyle ağır bir imtihan sürecinden geçtiğimiz şu zorlu günlerde Ramazan'ın feyz ve bereketinin Türk-İslam coğrafyası üzerinde olmasını en kalbi duygularımla temenni ediyorum. Ramazan ayı yardımlaşma ve dayanışma ayıdır. Her zaman da olduğu gibi Silivri Belediyesi tüm imkanlarını bu anlayışla seferber etmektedir. Ramazan çadırımızda her gün 1500 ila 2000 vatandaşımıza iftar sofrası kuruyoruz. Belde ve köylerimizde yüzlerce binlerce hemşehrimizle gönül sofralarında birlikte oruç açıyoruz.

2_140
“ÜRETTİĞİMİZ MİLLİ AYÇİÇEK YAĞLARINI, 13.000 VATANDAŞIMIZA ÜCRETSİZ DAĞITIYORUZ”

Evden çıkacak durumu olmayan, yaş almış büyüklerimiz veya sağlık sorunu bulunan 1000 vatandaşımıza Eryap Aşevimizden her gün sıcak yemek ulaştırıyoruz. Yaklaşık 20.000 hanemize bu yıl da Ramazan kolisi dağıtıyoruz. Sosyal ve üretken belediyecilik anlayışımızın en güzel örneklerinden birisi olan; kendi arazilerimize yine kendimiz ekerek ürettiğimiz milli ayçiçek yağlarını, 13.000 vatandaşımıza ücretsiz dağıtıyoruz.

BURSA'YA KÜLTÜR TURLARI BAŞLIYOR

Ramazanın manevi iklimini yaşamak adına bu sene Bursa'ya kültür turları düzenliyoruz. Hanımefendilere özel gezimizde ilk seferler 8-9 Nisan'da başlıyor.

ÇOCUKLAR İÇİN ŞENLİK HAZIRLIĞI

Mübarek Ramazan ayı sonrasında inşallah bayram günlerine ulaşacağız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramıyla çifte bayram yaşayacağımız bu güzel günlerde, çocuklarımız için şenlik düzenlemeyi planlıyoruz.
Nisan ayı içerisinde yer alan bazı önemli günlere kısaca temas etmek, kaybettiğimiz şahsiyetleri de anmak istiyorum. Otizm Farkındalık Günü'nü, Avukatlar Günü'nü, Dünya Romanlar Günü'nü, Mimar Sinan'ı Anma ve Mimarlar Günü'nü, Polis Teşkilatı'mızın 178. kuruluş yılını kutluyorum.

3_139
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türk milletinin tam bağımsız yaşama iradesinden doğmuş, esaret ve ezikliğe meydan okuyan tarihi vakarından bir güneş gibi parlamıştır. Güneşli bir Cuma günü, Hacı Bayram Camiinde kılınan Cuma Namazının ardından, dualarla, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilanı yapılmıştır. Bu Meclis öyle maneviyata sahiptir ki; kurbanlarla, tekbirlerle, inanmış yüreklerin mecmuuyla çalışmaya başlamış; istikbal aşkı, ikbal arayışlarını hamd olsun gölgede bırakmıştır.
Mustafa Kemal Atatürk dediği gibi, ‘Bugünün küçükleri, yarının büyükleridir. Vatanı korumak, çocukları korumakla başlar. Egemen olmayan boyun eğmek zorunda kalır.' 23 Nisan 1920'de atılan istiklal adımları, çocuklarımızın inanç ve azimleriyle ilelebet devam edecektir. Yarınlarımızın güvencesi olan çocuklarımız, Türk milletini muasır medeniyetler hedefine ulaştıracaktır.
Bu duygularla, Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Meclis Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Millî Mücadele'ye emeği geçmiş tüm kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.

Tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, sevgilerimi sunuyorum.
Çanakkale Kara Savaşları'nın 108. yıl dönümünde vatanın bölünmez bütünlüğü için dünyada emsali görülmemiş bir mücadele gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, ebediyete intikal eden şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum.
Kutül Amare zaferinin 107. yıl dönümü kutlu olsun. Zaferin şanlı komutanı Halil Kut Paşa ve tüm kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Mekanları Cennet olsun.
Ömrünün büyük bir bölümünü cephelerde geçiren milli mücadele kahramanlarımızdan, ilk Genelkurmay Başkanımız Mareşal Fevzi Çakmak'ı, Türkiye Cumhuriyeti'nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı, Türkçülük fikrinin önemli isimlerinden devlet adamı ve oyun yazarı Ahmet Vefik Paşa'yı, 17 Nisan 1978 tarihinde Malatya Belediye Başkanı iken uğradığı hain saldırı sonucu şehit edilen Hamit Fendoğlu'nu, Türkçe aşığı, millet sevdalısı, büyük dava ve fikir adamı Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu'nu, Büyük Türk Milliyetçisi, dava adamı ve mütefekkir Prof. Dr. Erol Güngör'ü, Doğu Türkistan'ın bağımsızlığı için mücadele eden ve Altay Kartal'ı olarak bilinen Osman Batur'u rahmetle, minnetle anıyorum.
Son olarak "Cesaret, yüreklilik, atılganlık olmayan hiç bir dava başarıya ulaşamaz." sözüyle Başbuğumuz Alparslan Türkeş'i vefatının 26. yılında saygı, sevgi ve rahmetle anıyorum. Mekânı cennet olsun.”

YILMAZ: İŞİMİZİ TAKİP EDİYOR, HIZLI HAREKET EDİYORUZ

Başkan Volkan Yılmaz, açılış konuşmasının ardından meclis kapanışında da iki önemli konu hakkında bilgi verdi. 600 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi yatırımı ile ilgili gelişmeleri meclisle paylaşan Başkan Yılmaz, “Takip edeceğiz, beklemeyeceğiz” diyerek şunları söyledi: “111 bin m2'lik alan, Maliye Hazinesi'ne ait. Silivri'de 100 yatağı acil durum, 500 yatağı da Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmak üzere 600 yataklı dev bir Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yapılması üzere daha önce teklif ettiğimiz, raporlarını hazırlayıp Sağlık Bakanlığımıza sunduğumuz arazi. Geçtiğimiz hafta İl Sağlık Müdürlüğümüzden bu arsanın üzerine 125 bin m2 kapalı alan yapılabilecek imar durumunun ve yeterli m2'nin planlara işlenerek taraflarına yollanmasıyla ilgili bir talep geldi. Biz hızlı bir şekilde burasını planlarımıza sağlık alanı olarak işledi. Aynı zamanda İBB'ye de 5 binlik planlar üzerinde tadilat yapılması üzerine yazı yolladık. İşimizi takip ediyor, hızlı hareket ediyoruz.

4_105
ARAŞTIRMA HASTANESİ İHALESİ MAYIS'TA

Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca ile geçtiğimiz günlerde bir telefon görüşmesi yaptık. İşin hızlı bir şekilde ihale edileceğini 2023 Yatırım Programına Cumhurbaşkanımız tarafından imzalanarak alındığını ve ihalesinin Mayıs ayından sonra hazırlanacağını, akabinde inşaatına başlanacağının müjdesini vatandaşlarımızla paylaşmış olalım.”

 “BİR YILI BULMADAN ÇAMLIK MİLLET BAHÇEMİZİ VATANDAŞLARIMIZIN HİZMETİNE SUNACAĞIZ”

Çamlık Bölgesi'ne kazandırılacak Millet Bahçesi ile ilgili süreci da mecliste aktaran Başkan Yılmaz, “Yeni Mahalle'deki Millet Bahçesi'nin temel atma töreninde Bakanımız Murat Kurum ve heyetiyle bu konuyu paylaşmıştım. Buranın zaten doğal bir millet bahçesi olduğunu ifade etmiştim, lakin Kale Park'ın eski halinden çok bir farkı yok. Belediye de, Emniyet de burayla ilgili sıkıntı yaşıyor. Burasını bir Millet Bahçesine çevirelim istedik. 36 bin m2'lik bir alan. İçerisinde piknik, spor, yürüyüş alanlarının olduğu bir alana dönüşsün. Cerrahpaşa İstanbul Üniversitesi ile tartışmalı bir mülkiyet sorunun yaşandığı için bu arsayı Hazineye veya Silivri Belediyesine trampa ile almayı Bakanımıza önermiştim. Kendisi görüşmemizden bir hafta sonra bize yazı geldi. Burasını planlara Millet Bahçesi olarak işlediler. Geçtiğimiz hafta İstanbul Üniversitesi'nden dilekçeyi aldık. Onlardan gelen yazıda Cumhurbaşkanımızın 100 Millet Bahçesi projesi kapsamında söz konusu arazinin de planlara Millet Bahçesi olarak işlendiğinden Milli Emlak'a yazı yazdıklarını, bu arsalarına karşılık Çapa ve Cerrahpaşa Üniversitesinin birkaç önerisi var. Bu arsanın trampasını arzu etmişler. Dolayısıyla işimiz hızlı bir şekilde işliyor. Milli Emlak Genel Müdürlüğü de bu trampaya cevap verdiğinde söz konusu Çamlığımız Hazine arazisi olacak ve trampa edilecek. Bu Millet Bahçesini Silivri Belediyesi olarak yapmak istiyoruz diye Bakanımıza da bir sözüm vardı. Dolayısıyla bir protokolle bir tahsis yapacaklar. Hızlı bir şekilde bir yılı bulmadan Çamlık Millet Bahçemizi vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.
Bu ve birkaç konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde Ankara'da birkaç verimli görüşmelerimiz oldu. Bizde temeller atılıyor, sonra açılışlar yapılıyor. İnşallah Millet Bahçemizin açılışını hep birlikte yapacağız.
Bu duygu ve düşüncelerle Hastanemizin ve Millet Bahçemizin Silivri'ye hayırlı uğurlu olmasını, Cumhurbaşkanımız ve bakanlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Sevginar SALİ

 

YORUM YAP