Yılmaz: Silivri’ye yazık ederiz...

Yılmaz: Silivri’ye yazık ederiz...

4.10.2019 10:37:07

6 aylık görev süresini değerlendiren Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Silivri'yi 5 yıl içinde Marka Kent yapmaya inanmış bir arkadaşınızım. Olabilme potansiyeline sahipken; bunu yapamıyorsak kentimize ve yaşadığımız coğrafyaya yazık ederiz. Bunu başarmak için son nefesine kadar çalışacak, her türlü zorluğa göğüs gerecek bir arkadaşınızım” dedi ve vatandaşlara buna güvenmeleri çağrısında bulundu.

“Türkiye'de yeni bir hikâye yazmaya ihtiyaç var. Sırça köşklerde oturan, vatandaşı unutmuş, garip gurabanın, yetimin derdinden anlamayan, ondan uzaklaşmış yöneticilerle Türkiye'nin, İstanbul'un, Silivri'nin kat edeceği mesafe yok. Şeffaf, denetlenebilir, vatandaşın ödediği vergilerin her kuruşunun kendi hesabı kadar titizlikle tutan, koruyan kollayan yöneticilere ihtiyaç var” diyen Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 6 aylık görev değerlendirmesinde: “Kişilere, çıkar çevrelerine, siyasi baronlara, rant çetelerine boyun eğecek bir Belediye Başkanı olmayacağım. Hep halkın yanında, vatandaşla yürüyen bir Belediye Başkanı olacağım. Silivrililer buna sonuna kadar inansınlar. Silivri artık soru işaretleriyle dolu bir yönetim anlayışıyla yönetilmeyecek. Şeffaf bir anlayışla yöneteceğiz” vurgusunda bulundu.

“SİLİVRİ'DE ‘İNSANA YATIRIM YAPACAĞIZ' DEDİK”
Küpe FM'de katıldığı radyo programında 6 aylık görev süresini değerlendiren Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz şu değerlendirmelerde bulundu: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyetin 100. , 2023 yılına doğru, Türkiye'de, Silivri'de yol, baraj, kültür merkezi, spor salonlarını inşa edebiliriz. Ama onları anlamlandıracak, içerisine ruh katacak ve onları bir sonraki nesillere taşıyacak, kollayacak insana yatırım yapacağımızı söyledik seçimlerde. Necip Fazıl'ı, Nazım Hikmet'i, Ömer Seyfettin'i, Yaşar Kemal'i, Dostoevski'yi bilmeyen, duymayan, okumayan çocuklar o kültür merkezinin içerisinde olsa ne olur olmasa ne olur? Beton yığınından öteye gitmez bu yapılar. Atatürk'ün dediği gibi zeki, çevik, ahlaklı çocuklar o spor salonlarında olmazsa, sabah gencimiz işe giderken poğaçasının peçetesini yere atarsa, gece de gidip parklarımızı spreyle boyarsa, bunların bir anlamı yok. Biz dedik ki, “Silivri'de bir şey değişecek, her şey değişecek.” Silivri'de ‘insana yatırım yapacağız' dedik. Hanımefendilere seslenerek onların çocuklarına ve gençlere yatırım yapacağımızı söyledik.

“VATANDAŞIN DİYALOG KURABİLDİĞİ, BİR BAŞKAN OLMAYA ÖZEN GÖSTERDİM VE BU BÖYLE DEVAM EDECEK”
Dolayısıyla 6 ay boyunca vatandaşın diyalog kurabildiği, düğününde ve cenazesinde, mutlu ve acı gününde yanında, sokakta ve pazarda görebildiği bir başkan olmaya özen gösterdim ve bu böyle devam edecek.

“TÜRKİYE'DE YENİ BİR HİKAYE YAZILMALI”
Türkiye'de yeni bir hikâye yazmaya ihtiyaç var. Sırça köşklerde oturan, vatandaşı unutmuş, garip gurabanın, yetimin derdinden anlamayan, ondan uzaklaşmış yöneticilerle Türkiye'nin, İstanbul'un, Silivri'nin kat edeceği mesafe yok. Şeffaf, denetlenebilir, vatandaşın ödediği vergilerin her kuruşunun kendi hesabı kadar titizlikle tutan, koruyan kollayan yöneticilere ihtiyaç var. Bu sadece Belediye Başkanı değil, tüm yöneticiler bu ahlakla, faziletle hareket etmeli.
Yönetici ve vatandaş olarak ortak paydalarımızı arttırmalıyız. Beraber karar alabilmeliyiz.

“MARKA KENT OLABİLME POTANSİYELİNE SAHİPKEN; BUNU YAPAMIYORSAK YAZIK EDERİZ”
Projelerimizin alt yapıları hazırlandı. Silivri'yi 5 yıl içinde Marka Kent yapmaya inanmış bir arkadaşınızım. Marka Kent olabilme potansiyeline sahipken; bunu yapamıyorsak kentimize ve yaşadığımız coğrafyaya yazık ederiz.
Tarihi zenginlikleri, İstanbul'un tarım kenti üstü olabilme, tekrar natürel hayata dönebilme noktasındaki özlemleri Silivri'ye müthiş bir fırsat açıyor. Kıyı şehriyiz, yat limanımız olabilir. Bunları bilen, bildiği kadar da Mark Kent'i başarmak için son nefesine kadar çalışacak, her türlü zorluğa göğüs gerecek bir arkadaşınızım.

“HEP HALKIN YANINDA, VATANDAŞLA YÜRÜYEN BİR BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM”
Kişilere, çıkar çevrelerine, siyasi baronlara, rant çetelerine boyun eğecek bir Belediye Başkanı olmayacağım. Hep halkın yanında, vatandaşla yürüyen bir Belediye Başkanı olacağım. Silivrililer buna sonuna kadar inansınlar. Silivri artık soru işaretleriyle dolu bir yönetim anlayışıyla yönetilmeyecek. Şeffaf bir anlayışla yöneteceğiz.

“VATANDAŞ ZOR ZAMANLARDA ŞEHRİN YÖNETİM İLE İDARESİNDEKİ İNSANLARI GÖRMEK İSTİYOR”
Turhan Alyakut'un, “Bir şey sormak istiyorum, bu gerçek mi yoksa efsane mi? Deprem anında Belediyeden şehir meydanına koşarak inmişsiniz? Doğru mu?” sorusunu yanıtlayan Volkan Yılmaz şöyle konuştu: “Doğru (gülüyor). Esasında tatlı da bir anı oldu. Milletvekilimizin Hayati Arkaz'ın kızı değerli hanımefendiyle Hayvan Haklarıyla ilgili bir konuşma yapıyorduk. Deprem başlayınca ben şehri merak ettim. O sırada bir beyefendi, bekleme salonundan “Başkanım nereye gidiyorsunuz, bir aydır sizinle görüşmeyi bekliyordum. Görüşemeyecek miyiz? Geçin makamınıza da bir görüşelim” diye seslendi. ‘Gitmem lazım' dedim. Koşarak olmasa bile, aracımıza bindik, ama araç belli bir noktada tıkandı. Eski Devlet Hastanesi'nin orada inip koşar adımlara Yemeniciler Caddesi'nde yıkılan bacanın olduğu yere intikal ettik. İtfaiyemize haber verdik.
Vatandaş sokakta panik halindeyken Kaymakam beyi, Belediye Başkanını, siyasi parti ilçe başkanlarını ve bu şehrin yönetim ile idaresindeki insanları görmek, bir arada olabildiklerini hissetmek istiyor.

“YAN YANA GELMESİ MÜMKÜN OLMAYAN KİŞİLERİ SİLİVRİ'NİN PROBLEMLERİNİ ÇÖZMEK İÇİN BİR ARADA GÖRECEKSİNİZ”
Bizim yönetim anlayışımızda; daha önce yan yana gelmesi mümkün olmayan kişileri Silivri'nin problemlerini çözmek için bir arada göreceksiniz. Bunun örneklerini yaşayacağız. Belediyede de, meclisimizde de uyum içinde çalışıyoruz. Geçtiğimiz günlerde tüm meclis üyelerimizle Silivri'nin 5 yıllık Stratejik Planını konuştuk. Fikir alışverişinde bulunduk. Daha önce yapılmayan şeyler olduğunu söylediler. Teşekkür ediyorum.
Ortak paydalarımızı arttıralım ki bu şehrin insanları da birbirlerine daha sıkı sarılsınlar. Buna ihtiyacımız var.”
Renginar SALİ

YORUM YAP