
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Şubat meclisinde şehrimizin iki yakasını bir araya getirecek viyadüklü geçiş, otogar ve kavşak düzenlemesinin de içerisinde yer aldığı Kınalı-Büyükçekmece arasındaki 41 km'lik yol D-100 Devlet yolu yapım işinin 2022 yılı Yatırım Programında yer aldığını yenileyerek proje görseli ile ayrıntıları hakkında bilgi verdi.
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Belediye Meclisinin Şubat ayı toplantısında yıllardır ilçemizin iki yakasını bir araya getirecek proje beklentisi ile ilgili gelişmeleri son Ankara ziyareti kapsamında değerlendirdi.
YILMAZ: SİLİVRİ'NİN İKİ YAKASINI BİR ARAYA GETİRECEK İŞ 2022 YILI YATIRIM PROGRAMINA ALINDI
Başkan Yılmaz, meclis bilgilendirmesinde şunları söyledi: “Silivri'nin iki yakasını birleşecek mi diye bir gündem yıllardır tartışılıp duruyor. Seçim vaatlerimizde hükümetimiz, İstanbul Büyükşehir Belediyemiz ve Silivri Belediyesinin imkanlarıyla yapmayı planladığımız çalışmaların olduğunu söylemiştik. D-100 Karayolu'nun Silivri'yi Berlin Duvarı gibi ikiye bölmekten kurtarılması adına yapmış olduğumuz çalışmalar var. 2022 Yatırım Programının kabulü ve uygulamasına dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi 15 Ocak 2022 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı. Silivri'nin iki yakasını bir araya getirecek bir viyadüklü geçiş, otogar ve kavşak düzenlemesinin de içerisinde yer aldığı Kınalı-Büyükçekmece arasındaki 41 km'lik yol D-100 Devlet yolu yapım işi 2022 yılı Yatırım Programında yer aldı Silivri'mize hayırlı uğurlu olsun.
“BAŞLAMA NOKTASI SİLİVRİ VİYADÜKLE KAVŞAKLARI OLUR”
İnşallah kısa zamanda ihale edilir; ki öyle görüştük. Kısa zamanda da başlanır. Başlama noktası da inşallah Silivri'mizin viyadükle kavşakları olur diye bu işin takibini yapacağımızı şimdiden belirtiyorum.”
YILDIZ: SİLİVRİ İÇİN BİR KURTULUŞ PROJESİ OLARAK GÖRÜYORUZ
CHP Grup Başkanvekili Melih Yıldız, konuyla ilgili söz alarak şöyle konuştu: “Yıllardan beri tüm siyasi gruplar olarak bu projeyi dillendiriyoruz. Silivri için bir kurtuluş projesi olarak görüyoruz.
“BATTI-ÇIKTI İMKÂNSIZ MI?”
Yalnız şunu merak ettim; viyadük olarak geçişi siz o şekilde mi teklif ettiniz, yoksa Ulaştırma Bakanlığının çalışması sonucunda viyadüğün daha doğru olacağı düşünüldü? Battı-çıktı projesini de çok konuşmuştuk, öyle olursa apartmanların silueti bozulmaz, ilk iki kattan görüşler etkilenmez diye yorumlar yapılmıştı geçmişte. Battı-çıktı imkânsız mı? Teknik anlamda yapılması zor mu? Çünkü Avrasya gibi bir örneğimiz var. İnşaat anlamında teknoloji bayağı gelişti. Süreç nasıl ilerledi bizi bilgilendirir misiniz?”
YILMAZ, EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ
Başkan Yılmaz, “Öncelikle bu projenin uygulamasında emeği geçen İstanbul Valimize, Ulaştırma Bakanımıza ve kararı onaylayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a Silivri'de yaşayan vatandaşlarımız adına şükranlarımı sunuyorum.
“SİLİVRİ'YE DEVLET ELİYLE GELMİŞ EN KAPSAMLI YATIRIM”
Bu, 41 km'yi içerisine alan ve yaklaşık maliyeti 1 katrilyon 300 milyon TL olan bir proje. Belki de Silivri'ye devlet eliyle gelmiş en kapsamlı yatırım. Sizin ifade ettiğiniz battı-çıktı projesi olsaydı nasıl olurdu? Her konuda olduğu gibi bu konuda da Silivri Belediyesi ısrarla ve kararlılıkla takibini sürdürdüğü gibi proje konusunda sorumluluk aldı. Karayolları 1. Bölge Müdürlüğümüzden proje bütçelerinin olmadığını bize ifade ettiklerinde, iki yıl önce bir protokol yapıp, projeyi Silivri Belediyesi eliyle yapmak için yetki aldık. Sağ olsunlar onlar da bu yetkiyi bize verdiler. Yaklaşık bir yıl çalıştık, üç tane proje çizdik. Burayı bat-çık'la geçme şansımız yok. Deniz seviyesindeyiz. Ankara'da her yağmur yağdığında viyadüklerin altını nasıl sel bastığını biliyorsunuz. Burası D-100 otoyolu yani yan yol değil. Silivri, çok ciddi yağış alan bir ilçe. Çok ciddi sel baskınları olma riskine karşılık bu proje rafa kalktı.
“ELDEKİ KAYNAKLARLA YAPILABİLECEKLERİN EN İYİSİNİ VE EN İYİ ÇÖZÜMLERİ ÜRETMEK DURUMUNDAYIZ”
Dediğiniz gibi Avrasya modeliyle yapılsa herhalde 30-35 milyar liralara mal olur. O kadar zengin bir ülke değiliz. Kaynaklarımız da o kadar bol değil. Eldeki kaynaklarla yapılabileceklerin en iyisini ve en iyi çözümleri üretmek durumundayız. Bu projenin çok kısa zamanda hayata geçirileceğine inancım tam. Silivri'nin D-100 karayolu noktasında çilenin bitmesi için kurtuluş projesi gibi değerlendirebiliriz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Sevginar SALİ