Yılmaz: Silivri, 31 Mart gecesi size ‘tatlı rüyalar’ diyecek

Yılmaz: Silivri, 31 Mart gecesi size ‘tatlı rüyalar’ diyecek

29.03.2024 15:37:36

Adeta Cumhur İttifakının gövde gösterisine dönüşen Mimar Sinan Mahallesindeki açık hava toplantısında konuşan Silivri Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Volkan Yılmaz, “Siz tatlı tatlı ve mışıl mışıl uyurken biz gece gündüz çalışıyoruz. Silivri 31 Mart gecesi size, ‘tatlı rüyalar' diyecek. Çünkü Silivri'de ceketimi koysam kazanırım devri sona erdi. Artık Silivri'de eser ve hizmet siyaseti, üretken belediyecilik var. Vatandaşlarımızla ilmek ilmek işlediğimiz gönül birlikteliği var. Kurduğumuz gönül köprüleri hiç yıkılmayacak. 5 yıl daha üretken belediyecilik anlayışımızla sen ben demeden vatandaşlarımıza hizmetkâr olmaya devam edeceğiz” dedi.
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, mahalle buluşmaları kapsamında Perşembe akşamı Mimarsinan Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşlarla bir araya geldi. Programda konuşan Başkan Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak ilk günden itibaren yıllarca ihmal edilmiş ve yok sayılmış güzel Silivri'mizi bir cazibe merkezi haline getirmek ve marka kent yapmak için gece gündüz durmadan çalıştık” dedi.
Yerel seçim çalışmalarına ara vermeden devam eden Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Selimpaşa Mahallesi'nde düzenlenen iftar programının hemen ardından Mimarsinan Mahallesi'nde yaşayan Silivrililerle buluştu. Alipaşa Caddesi Camii yanında düzenlenen programa katılım oldukça yoğun oldu. Başkan Yılmaz'ı meşaleler eşliğinde karşılayan Silivrililer, Mimarsinan Mahallesi'nde coşku dolu ve devasa bir miting havası oluşturdu. Program kapsamında alana kurulan ekranla, Silivri Belediyesi tarafından Mimarsinan Mahallesi'nde yapılan hizmetler, çalışmalar ve projelerle ilgili video gösterimi yapıldı. Mimarsinanlılara seslenen Başkan Yılmaz, Mimarsinan Mahallesi ve Silivri'de; spor, sağlık, eğitim ve sosyal belediyecilik anlayışıyla yapılan dev hizmetler ve yeni projeler hakkında detaylı bilgiler verdi. Açık Hava Toplantısına; Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a eşi Ezgi Yılmaz, geçmiş dönem Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, geçmiş dönem Gelecek Partisi İstanbul İl Teşkilat Başkanı Metin Karakaş, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
PAMUK: BAŞKANIMIZ SİLİVRİ'Yİ MARKA KENT YAPMA YOLUNDA BÜYÜK ADIMLAR ATTI
Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Silivri İlçe Başkanı Ekrem Pamuk, “2019 yılında Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'la, Silivri'mizi marka kent yapmak için bir yola çıkmıştık. Başkanımız 5 yılda vermiş olduğu sözlerin üstüne daha fazlasını koyarak, Silivri'yi marka kent yapma yolunda büyük adımlar attı. Özellikle Mimarsinan Mahallesi'ne değer katacak birçok eseri sizlere sunmuş oldu. 5 yıl sonra bizler 31 Mart Yerel Seçimleri için tekrar sizlerin huzurlarına çıktık. Başkanımızın çalışmalarından dolayı rahatlıkla sizlerden Başkanımız ve Cumhur İttifakı için oy isteyebiliyoruz. Başkanımıza bizlere bu rahatlığı sağladığı için çok ama çok teşekkür ederiz. Başkanımız bu 5 yılı İstanbul Büyükşehir Belediyesinden (İBB) hizmet alamadan geçirdi. 31 Mart Yerel Seçimlerinde İBB'yi Muradına erdirerek ve Silivri'de de Volkan Yılmaz başkanımıza seçimi kazandırarak Silivri'nin daha güzel hizmetlerle buluşmasını sağlayacağız. Eser, hizmet ve gönül belediyeciliğini getirmek için Silivri'de Volkan Yılmaz'a ve İstanbul'da Murat Kurum'a destek vermenizi bekliyoruz” dedi.
BAŞKAN YILMAZ: SİLİVRİ'DE YÜZLERE ESERE BERABER İMZA ATTIK
Mimarsinan Mahallesi'nde yapılan hizmetler ve yeni projelerle ilgili açıklamalarda bulunan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak ilk günden itibaren yıllarca ihmal edilmiş ve yok sayılmış güzel Silivri'mizi, bir cazibe merkezi haline getirmek ve marka kent yapmak için gece gündüz durmadan çalıştık. Parklardan kütüphanelere, yüzme havuzlarından spor tesislerine, kapalı pazar yerlerinden müzelere, sosyal yardımlardan eğitim tesislerine, otoparklardan yol ve meydan düzenlemelerine kadar burada saymakla bitiremeyeceğimiz yüzlerce esere beraber imza attık. Mimarsinan Mahallemize ne zaman gelsem, burada yaşayan vatandaşlarımız; çamurlu yollardan, kaldırımı olmayan sokaklardan ve aydınlatma lambası olmayan caddelerden şikâyet ettiler. Mimarsinan Mahallesi'nde sokak iyileştirme projesi kapsamında; 20.000 ton asfalt, 15.000 metrekare parke taşı, 20.000 metrekare yol imalatı, 110.000 metrekare yol iyileştirme, 4.200 metrekare yeni yol imalattı ve aydınlatma çalışmalarını hayata geçirdik. Mimarsinan İlkokulumuza konferans salonu, tiyatro salonunu ve bilgisayar odası yaptık. Okulumuzun tuvaletlerini baştan aşağı yeniledik. Okul binamızı komple bakım ve onarımdan geçirdik. Mimarsinan Mahallesi'nde yalnızca kadınlara özel bir spor salonu yaptık. Kadir Kaya Parkı Basketbol sahası ve 35x50 ölçülerinde futbol sahasını yaptık. Huzur Parkı ve Spor Sahasını, Eser Sokak Spor ve Çocuk Parkını, İsmail Tan Sokak Çocuk Parkını, Yeliz Sokak ve Tüten Sokak Parklarını yaptık. Silivri Belediyesi olarak Mahalle Evimizi açtık. Burada tam 290 kadın kursiyerimize hizmet veriyoruz. Gıda, giyim, hasta nakil ve medikal malzeme gibi birçok kalemde 13.000 kişiye hizmet verdik. Tuzla Deresi'nin ıslahıyla ilgili bilgiler vermek istiyorum. Tuzla Deresi yapı yasaklı bir alandır. Vatandaşımız evini yıkıp yenisini yapamıyor. Benim vatandaşım arsasının üzerine evini niye yapamıyor biliyor musunuz? Dere ıslahlarının görevi İBB'nin İSKİ'sine aittir. İSKİ bu dereyi ıslah etmediği için, vatandaşlarımız eski evlerinin yerine yeni ev yapamıyor. Şimdi biz Murat Kurum'la bunun hızlı bir şekilde ıslahını ve arkasından 55.000 metrekare alanda bir Millet Bahçesini yapacağız. Nisan ayının ilk haftasında Mimarsinan Mahallesi'nde kapalı pazar yerinin temelini atıyoruz. Burada asker uğurlaması, nişan, düğün, kına gecesi, iftar ve sahur gibi etkinliler ücretsiz bir şekilde gerçekleştirilebilecek” diye konuştu.
“5 YILI FİLM ŞERİDİ GİBİ GÖZLERİNİZİN ÖNÜNDEN GEÇİRMEK İSTİYORUM”
Silivri Belediyesinin geride kalan 5 yıllık dönemindeki hizmetleriyle ilgili bilgiler veren Başkan Yılmaz, “Geride bıraktığımız 5 yılı film şeridi gibi hızlı bir şekilde gözlerinizin önünden geçirmek istiyorum. Silivri Belediyesi olarak sağlık alanında; 8 sağlık ocağı, 5 tane 112 acil servis istasyonu, 6 sağlık evi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü yaptık. Spor alanında; 3 stadyum, 14 futbol sahası, 5 voleybol sahası, 5 tenis kortu, 1 yüzme havuzu, 42 basketbol sahası ve yapımı devam eden Spor Adasını sizlerin hizmetine sunduk. Engelsiz Yaşam Merkezini Silivri'ye kazandırdık. Kentsel dönüşüm noktasında 122 daireyi vatandaşlarımızdan sadece 70.000 TL alarak dönüştürdük. Sokak parkları alanında; 84 tane park, Boğluca Gezi ve Dinlenme Alanında 151.720 metrekare yeşil alan, Millet Bahçesi, Kalepark ve 100. Yıl Gölet Parkını hizmete sunduk. Otopark alanında; 300 araçlık kapalı otopark, 60 araçlık kaymakamlık otoparkı, 80 araçlık tapu otoparkı, 250 araçlık hastane arkası otoparkı ve 250 araçlık festival alanı otoparkını inşa ettik. Tarımsal desteklerimiz 5 yılda 100 milyon TL'yi buldu. Kütüphanelere gelince; VEGA Etkin, Barış Manço, Ömer Seyfettin, Büyükçavuşlu, Selimpaşa, Millet Bahçesi, Ziya Gökalp ve Şehir Kütüphanesi olmak üzere 20 tane kütüphaneyi Silivri'mize armağan ettik. Tarihi miraslar alanında; Kısa Köprü, Mimar Sinan 32 Gözlü Köprü, Kalepark, Mübadele Müze Evi, Fotoğrafçılık ve Yeşilçam Müze Evi, Fetih Camii Sarnıcı, tarihi 22 çeşmenin restorasyonu, Piri Mehmet Paşa Camii'nin restorasyonu gibi çalışmaları hayatı geçirdik. Eğitim alanında; çanta, forma ve beslenme desteği, ücretsiz dershane, ücretsiz dil okulu, ücretsiz Güzel Sanatlar Akademisi, ücretsiz spor okulları, üniversite sınav ücretlerinin harçlarının ödenmesi ve burs ödemeleri konularında çalışmalar yürüttük. Silivri'de aşevi yoktu. Buradan hareketle aşevimizi kurduk. Silivri Belediyesi olarak gıda, beslenme ve yakacak yardımlarımıza devam ettik. En büyük projelerimizden bir tanesi olan Silivri Şehir Geçişi Projesi ile şehrin iki yakasını bir araya getiriyoruz. Kamu binaları alanında; Silivri Belediyesi ve hayırseverlerimizle mevcut Silivri Belediye binası büyüklüğünde Alipaşa ek hizmet binamızı yaptık. Yine 15.000 metrekare hizmet alanına sahip içerisinde; 300 araçlık kapalı otopark, 2.300 metrekare ek hizmet binası, 2.300 metrekare Ziya Gökalp Kütüphanesi ve ticari alanlarıyla birlikte bugünkü ekonomik değeri 700 milyon TL olan ek hizmet binamızı yaptık. Silivri Afet Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü binalarını yaptık. Hayırseverlerimizle Gülsen & Ökkeş Nakipoğlu Engelsiz Yaşam Merkezini hayata geçirdik. Birinci Sınıf Atık Getirme Merkezi ve Sahil Güvenlik Binasını yaptık. Bunların yanı sıra Silivri'ye yakışan bir Hükümet Konağı, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü Binası ve Selimpaşa Şehit Emin İpşir Polis Karakolunu yaptık” ifadelerini kullandı.
“TÜYAP-SİLİVRİ METROBÜSÜ HAYIRLI OLSUN”
Yeni dönemdeki projelerle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Volkan Yılmaz, “Silivri'de İstanbul'un merkezine ulaşım problemi var. Bu konuyla ilgili herkes benim önümü çeviriyor. Herkes bana, ‘Silivri'ye bir metrobüs lazım' diyor. Metrobüs projesi 5 yıl önce Sayın Binali Yıldırım'ın projesinde vardı. İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu'nun projelerinde de vardı. Fakat 5 yıl geçti ama Silivri'ye metrobüs gelmedi. Mevcut İBB yönetimi Silivri'ye metrobüsü getirmedi. Şu an İmamoğlu'nun yeni projelerinde var mı bilmiyoruz. Ama Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan Adayı; genç, dinamik ve bakanlığında bu ülkeye gece gündüz hizmet eden Sayın Murat Kurum, ‘Bir yıl içinde TÜYAP-Silivri metrobüsü hayırlı olsun' diyor.
Bunun yanı sıra Selimpaşa'da içerisinde; poliklinikler, ağız diş sağlığı merkezi ve ortodonti merkezinin olacağı 6.000 metrekare bir ek hizmet binası hayırlı uğurlu olsun. Silivri'de artık önemli ameliyatlar için ilçe dışına çıkmaya gerek kalmayacak. 125.000 metrekare kapalı alanı olan 650 yataklı eğitim ve araştırma hastanesi Silivri'mize hayırlı uğurlu olsun.
Önümüzdeki dönemde bu hizmetlerimiz gibi Silivri'miz için daha çok projemiz, hayalimiz, heyecanımız, irademiz ve yaptıklarımızdan çok daha fazlasını yapmak için sevdamız var. Silivri'de 5 yıl daha eserle, hizmetle, projeyle baş döndürmeye ve 1 Nisan'da terimiz soğumadan sizlerle birlikte olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
“SİZ DEĞİL BİZ YAPARIZ!”
Silivri'ye hizmetkâr olmaya devam edeceğini belirten Başkan Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak ilk günden beri algılarla hiç işimiz olmadı. Anlattıklarımızın hepsi birer eser olarak ortada duruyor. Sürekli olarak olgular ve gerçeklerle hareket ettik. Çok çalışarak sayısız eser yaptık. Birbirinden büyük ve değerli hizmetlerle güçlü ve çarpıcı bir gerçeklik elde ettik. Ancak bugün birileri çıkmış ve bol bol laf üreterek kuru vaatlerde bulunuyor. Gerçi ne söyledikleri de anlaşılmıyor. Cümlenin başı, ortası ve sonu başka bir yerde oluyor. Bu şehri 10 yıl yönettiniz. Ne yaptınız da şimdi çıkıp, yapacağız, edeceğiz, cak, cek, mış ve mişle vatandaşı oyalıyorsunuz? Silivri'nin güzel insanları size inanmaz. Siz değil, biz yaparız! Biz yaptık, yine biz yaparız. Çünkü aramızda bir fark var. Siz seçimleri düşünüyorsunuz. Biz ise seçimleri değil, gelecek nesilleri düşünüyoruz. Siz seçimler için çalışıyorsunuz. Biz ise seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışıyoruz.
“SİLİVRİ 31 MART GECESİ SİZE, ‘TATLI RÜYALAR' DİYECEK”
Siz tatlı tatlı ve mışıl mışıl uyurken biz gece gündüz çalışıyoruz. Silivri 31 Mart gecesi size, ‘tatlı rüyalar' diyecek. Çünkü Silivri'de ceketimi koysam kazanırım devri sona erdi. Artık Silivri'de eser ve hizmet siyaseti var. Silivri'de artık üretken belediyecilik var. Silivri'de 5 yıl boyunca vatandaşlarımızla ilmek ilmek işlediğimiz gönül birlikteliği var. Kurduğumuz gönül köprülerinde aşklar ve sevdalar var. Bu gönül köprüsü hiç yıkılmayacak. Gönül köprümüz bizi çelik halat gibi birbirimize bağlayacak. Bizim aramızdaki bu gönül bağını, muhabbetini ve sevgisini yıkmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecek. Biz Silivri'de 5 yıl daha üretken belediyecilik anlayışımızla sen ben demeden vatandaşlarımıza hizmetkâr olmaya devam edeceğiz.
“SİLİVRİ VOLKAN GİBİ PATLAYACAK, İSTANBUL MURADINA ERECEK”
İnsanlıkta birleşerek, ayırmadan, ayrıştırmadan ve herkes için çalışan bir belediye başkanı olmaya devam edeceğiz. Sanalda değil, sahada çalışmaya devam edeceğiz. 31 Mart'ta Cumhur İttifakı'nı zaferle taçlandıracağız. Silivri Volkan gibi patlayacak, İstanbul Muradına erecek. Şahsıma gönülden verdiğiniz destekler ve gönlünüzde açtığınız geniş yer için hepinize çok ama çok teşekkür ediyorum” dedi.
Bölgedeki çalışmaları için Orhan Aksu'ya teşekkür eden Başkan Volkan Yılmaz, meclis üyelerini tanıttıktan sonra toplantının finalini MHP ve AK Parti İlçe Başkanlarıyla birlikte gerçekleştirdi.

YORUM YAP