Yılmaz: Selimpaşamız fazlasını hak ediyor

Yılmaz: Selimpaşamız fazlasını hak ediyor

14.04.2023 21:44:40

Selimpaşa Mahallesi İftar Programı ile Pazar Yeri ve Etkinlik Alanı Açılışında halka seslenen Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Selimpaşa'mız da uzun yıllar unutulan bir mahallemizdi. Göreve geldiğimiz günden itibaren bu beldenin çehresini değiştirdik; tarihine, doğasına, kültürüne yakışan hizmetler yaptık” dedi ve ekledi: “Sizleri hak ettiği ve özlediği hizmetlerle buluşturmaya, yorulmadan devam ediyoruz.”8_13

Selimpaşa Kapalı Pazar ve Etkinlik Alanı Cuma akşamı halka açık iftar programıyla yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
ÖNAL: SÖZ VERDİKLERİNİZİN TAMAMINI GERÇEKLEŞTİRDİNİZ
Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, AK Parti Milletvekili Adayı Mutlu Bozoğlu, meclis üyeleri, STK temsilcileri ve vatandaşların yoğun katılım gösterdiği programın açılış konuşmasını Selimpaşa Muhtarı Hasip Önal şu şekilde gerçekleştirdi: “Öncelikle bu Pazar yerinin arsasını Selimpaşa'ya kazandıran geçmiş dönem Belediye Başkanımız Ahmet Yağcıoğlu'na, Pazar Yeri ve Etkinlik Alanını en güzel şekliyle mahallemize kazandıran Volkan başkanıma çok teşekkür ediyorum.
Başkanım, seçim döneminde Selimpaşa'mız için söz verdiklerinizin tamamını gerçekleştirdiniz. Kadınlarımıza Halk Plajı kazandırdınız, üniversiteye hazırlanan gençlere ücretsiz kursların düzenlenmesi, Polis Karakolunun yapılması, çocuklarımız için park ve spor tesislerinin yapılması, çiftçiler ve ihtiyaç sahiplerine vermiş olduğunuz destekler, alt ve üst yapı, çevre düzenlemeleri için şahsım ve tüm mahalle vatandaşlarım adına teşekkür ediyorum.6_66
SAĞLIK OCAĞI TALEBİ
Ufacık bir de isteğim olacak. Selimpaşa Mahalle'mizin 30 bin nüfusu var. Bir sağlık ocağına ihtiyacımız var.”
Muhtar Önal, konuşmasını vatandaşların gelecek olan Ramazan Bayramı'nı tebrik ederek sonlandırdı.”10_9
KOÇER: SELİMPAŞA İSTEDİĞİ HİZMETİ YILMAZ BAŞKANIM DÖNEMİNDE BULDU
Silivri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, açılışta yaptığı konuşmada şu ifadelerine yer verdi: “Pazar Yeri ve Etkinlik Alanı ilk açıldığında, burada esnaf arkadaşlarımla beraber oldum. Sezar'ın hakkını Sezar'a vermek lazım. Çivi çakan, tuğla üzerine tuğla koyanların önünde diz dökeriz, çökmeye de devam edeceğiz.
Duygulanmamak mümkün değil. Selimpaşa'da doğup büyüdüm. Allah geçinden versin, burada öleceğiz. Hizmet eden Belediye Başkanlarım Eşref Balaban ve Ahmet Yağcıoğlu'na yürekten teşekkür ediyorum. Selimpaşa istediği hizmeti Volkan Yılmaz Başkanım döneminde buldu.4_121
“KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEDEN HİZMET EDEN BİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ VAR”
Kimseyi ötekileştirmeden, kişiselleştirmeden, ayrıştırmadan, yakasındaki rozete ve hangi takımı tuttuğuna bakmadan hizmet eden Belediye Başkanımız var. Esnafla gözünü açan ve kapatan bir Belediye Başkanımız var. Değerli başkanıma esnaflarım adına teşekkür ediyorum. Silivri'de Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, kurum müdürlerimizle, muhtarlarımızla koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Herkesten Allah razı olsun.
“BAŞKANIM YOLUN YOLUMUZDUR”
Bugün burada heyecanlanmamak mümkün değil. Başkanım yürüyeceğiniz yol uzun. Yolunuz yolumuzdur. Doğru, dürüst, ilkeli, bayrağını, ülkesini ve toprağını seven herkesin yanındayız. Başkanım hiç şüphen olmasın. Sen esnaf ve sanatkarın yanında olduğun ve bize kazandırdığın sürece her zaman yanındayız. Beni kimse yanlış anlamasın. Kalben ifade ediyorum. Yürüdüğünüz yolda yine varız, yine varız. Katılan Selimpaşalı esnafıma teşekkür ediyor, gelmekte olan Ramazan Bayramınızı bugünden tebrik ediyorum. Daha güzel ve sağlıklı bayramlar geçirmek dileğiyle…”
BOZOĞLU, TEŞEKKÜR ETTİ
AK Parti 3. Bölge Milletvekili Adayı Mutlu Bozoğlu, geçmiş dönem Belediye Başkanı Ahmet Yağcıoğlu'nun bir yıllık belediye bütçesiyle istimlak etmesi ve ardından Pazar yeri, mesire alanı olarak kullanılmasının önünü açması dolayısıyla kendisine teşekkürlerini sundu. Alanın Selimpaşa Mahallesine yaraşır şekilde Pazar Yeri ve Etkinlik Alanı olarak kazandırılması dolayısıyla Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a da teşekkür etti. Bozoğlu, Milletvekili Adaylığından da söz ederek, önümüzdeki günlerde yapılacak Genel Seçimlerde Selimpaşa halkından destek istedi. Vekil Adayı Mutlu Bozoğlu, konuşmasının devamında Cumhur İttifakı olarak ve hükümetin ilçemize yatırım ve hizmetlerinden söz etti.9_13
YILMAZ: SİZLERİ HAK ETTİĞİ VE ÖZLEDİĞİ HİZMETLERLE BULUŞTURMAYA, YORULMADAN DEVAM EDİYORUZ
Selimpaşa Kapalı Pazar ve Etkinlik Alanı açılışında halka seslenen Başkan Volkan Yılmaz şunları söyledi: “Göreve talip olduğumuz ilk günden beri “Silivri'nin sadece çarşı merkezinden ibaret olmadığını, beldeleri, köyleri olduğunu, yani Danamandıra'sı, Çayırderesi, Gümüşyakası, Selimpaşası olduğunu ve Silivri'yi bütüncül bir anlayışla yöneterek” yıllardır ihmal edilen unutulan köylerimizi beldelerimizi unutmayacağımızı ifade etmiştik. Hamd olsun; sizlerin yaşam kalitesini artırmak, şehrimizi güvenli, konforlu ve daha huzurlu bir hale getirmek adına birçok projeyi hayata geçirdik.
Bugün de yatırımlarımızdan birisi olan Selimpaşa Kapalı Pazar Yeri, Etkinlik Alanı ve GES Projemizi hizmete açmanın gururunu yaşıyoruz.
‘Marka Kent Silivri' için çıktığımız hizmet yolculuğumuzda ilk günkü aşkla, ilk günkü heyecanla çalışıyoruz. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır” sözünü kendimize şiar edinerek, Silivri'mize en güzel hizmetleri sunmaya, sizleri hak ettiği ve özlediği hizmetlerle buluşturmaya, bıkmadan, usanmadan, yorulmadan devam ediyoruz.
Selimpaşa Mahallemiz, bugün çok güzel bir kapalı pazar yerine, sosyal etkinlik alanına ve en güzeli de bir enerji üretim merkezine kavuşuyor. Projemiz hakkında sizleri kısaca bilgilendirmek istiyorum. Eski pazar alanı yerine inşa ettiğimiz projemiz 7.000 m2 büyüklüğünden oluşuyor. Daimi köy pazarı, haftanın bir günü yani pazar günleri semt pazarımız hizmet veriyor. Haftanın diğer günleri de düğün, nişan, kına, asker eğlencesi gibi sosyal etkinlikler de burada yapılabilecek.
Pazar yerimizin çatısına kurulacak Güneş Enerji Sistemiyle de Silivri Belediyesi kendi elektriğini üretmeye başlayacak. Çevreye ve doğaya katkı sunan yenilenebilir enerji üretimi için kurulacak 1664 güneş paneli ve Gümüşyaka pazar yeri çatısına konulacak 980 güneş panelinin devreye alınmasıyla, Silivri Belediyesi kendi kullandığı tüm binalarındaki elektriğin yüzde 80'ini kendisi üretmiş olacak. Ayrıca yağışlı günlerde çatı suları 150.000 tonluk su depolarında muhafaza edilecek. Bu sular da Selimpaşa'daki parkların, bahçelerin sulanmasında ve pazar yerinin ihtiyaçlarında kullanılacak.7_15
“KRONİK HALE GELMİŞ, ÖTELENMİŞ SORUNLARI ÇÖZÜME KAVUŞTURUYORUZ”
Yaptığımız çalışmalarla ilçemizde kronik hale gelmiş, ötelenmiş, ihmal edilmiş sorunları çözüme kavuşturuyoruz. Üzülerek söylemeliyim ki, Selimpaşa'mız da uzun yıllar unutulan bir mahallemizdi. Göreve geldiğimiz günden itibaren bu beldenin çehresini değiştirdik; tarihine, doğasına, kültürüne yakışan hizmetler yaptık.
SELİMPAŞA'YA YAPILAN BAŞLICA HİZMETLER
Yoğurthane Parkı hizmete açıldı. Cadde ve sokaklara 15.000 ton asfalt, 25. 680 m2 kaldırım, 6.680 m2 yeni yol, 115.840 m2 yol iyileştirme yapıldı ve 240 adet aydınlatma direği monte edildi. Halaskargazi Caddesi sokak iyileştirme projesine başlandı. 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi hizmete açıldı. Yeşilay Danışma Merkezi'ne bina tahsisi yapıldı. Aile Bakanlığına 3 bina tahsis edildi ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü kuruldu. Kadir Has Üniversitesi işbirliğiyle Eğitim Akademisi kuruldu. Ücretsiz olarak üniversiteye hazırlık kursları başladı. Yabancı dil kursları verildi. Nişantaşı Üniversitesi işbirliğiyle Güzel Sanatlar Akademisi hayata geçirildi. Tiyatro, şan, piyano, bağlama eğitimleri veriliyor. Şehit Emin İpşir Polis Merkezi yapıldı. Kadınlar Plajı açıldı. Yavuz Selim İlkokulunda kütüphane ve resim atölyesi yapıldı. Selimpaşa'nın tarihi dokusuna uygun cephe renklendirmeler gerçekleştirildi. 25 Dönüm Teknopark projesine başlandı. İstif Ailesi işbirliğiyle Velalı Hala Huzurevinin protokolü imzalandı. Stadyum, Selimpaşa Devlet Hastanesi, 600 yataklı eğitim ve araştırma hastanesi önümüzdeki dönem hayata geçirilecek projeler.
“SELİMPAŞAMIZ BU YATIRIMLARIN HEPSİNİ FAZLASINI HAK EDİYOR”
Selimpaşamız bu yatırımların hepsini fazlasını hak ediyor. 7 gün 24 saat rüyamızda, hülyamızda, gecemizde gündüzümüzde çok daha güzel bir Selimpaşa, çok daha güzel bir Silivri var. Çocuklara, gençlere, hanımefendilere, yaş almış büyüklerimize yatırım yapmaya devam edeceğiz.
Biz eğitim diyerek en uzak köylerimizdeki okullarımızdan başlayıp; kütüphanesi, tiyatrosu, konferans salonu olmayan okulumuz kalmayacak dedik. Okulların bütün fiziki şartlarını, tuvaletlerini A'dan Z'ye yenileyerek adeta kolej kalitesine yükselttik. Bunları yaparken Silivri Belediyesinin kasasından tek kuruş para çıkarmadık.5_86
“ÇOCUKLARIMIZA YATIRIM YAPTIK”
“Silivri'de yaşayan her evladımızın lisanslı bir sporcu olabilmesi, bir yabancı dil konuşabilmesi ve bir müzik aleti çalabilmesi bizim en büyük hedeflerimizden biridir” dedik ve çocuklarımıza yatırım yaptık.
2022 yılında 20 park, 9 yeni futbol sahası, 7 yeni basketbol sahası hizmete açtık. Yüzme Akademisi ve Futbol Akademisi kurduk. Kadir Has Üniversitesi ile üniversiteye hazırlık kursları açtık. Ücretsiz yabancı dil kursu açtık. Nişantaşı Üniversitesi ile güzel sanatlar akademisini kurduk. İlkokula yeni başlayan 3.100 öğrenciye çanta ve kırtasiye malzemesi desteğinde bulunduk. 4-10 yaş arası çocuklarımız için Çocuk Kütüphanesi ve Etkinlik Alanı yapıyoruz. Üniversite 1.sınıfa başlayan öğrencilere 500 TL ödüyoruz. Yine üniversite okuyan ve belli şartları taşıyan öğrencilerimize her ay 500 TL veriyoruz. YKS ve MSÜ sınavlarının başvuru ücretlerini karşılıyoruz. YKS ve LGS'de ilçe derecesi yapan öğrencilerimizi altın ile ödüllendiriyoruz. Bizden Size Sosyal Market'ten hizmet alan ailelerimizden 1500 çocuğumuzun okul formalarını hediye ediyoruz. Yine 700 çocuğumuzun beslenme çantalarını hazırlıyoruz. “Silivri için üretiyor, Türkiye için geliştiriyoruz” diyerek; yerli ve milli tohumlarımızı, samanlarımızı, silajlarımızı üreticilerimizle ücretsiz paylaşıyoruz. Hasadını yaptığımız ürünlerden elde edilen 65.000 litre ayçiçek yağını 5 kiloluk tenekeler halinde 13.000 ihtiyaç sahibi aileye ulaştırıyoruz.
İlçemizin 35 mahallesinde olduğu gibi, Selimpaşa Mahallemizde de sizlerin huzuru, mutluluğu ve güvenliği bizim her zaman önceliğimiz olacaktır. Açılışını yapacağımız Selimpaşa Kapalı Pazar Yeri, Etkinlik Alanımızın ve GES Projemizin Selimpaşa'mıza, Silivri'mize, İstanbul'umuza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu projenin hayata geçmesinde emeği olan tüm mesai arkadaşlarıma ve bize inanarak, güvenerek, desteklerini esirgemeyen siz değerli hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum.
Sonuna yaklaştığımız mübarek Ramazan ayınızı, Pazartesi idrak edeceğimiz Kadir Gecenizi ve Ramazan Bayramınızı şimdiden tebrik ediyor, aileniz ve tüm sevdiklerinizle birlikte nice bayramlara erişmenizi diliyorum. Sağ olun, var olun, Allah'a emanet olun.”
TOĞAN: PAZAR YERİ VE ETKİNLİK ALANI SELİMPAŞA'YA ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK
Programda son konuşmayı yapan İlçe Kaymakamı Tolga Toğan, şu sözlerine yer verdi: “Selimpaşa çok özel bir yere sahip. Tarihiyle, kültürüyle, coğrafyasıyla, taşıdığı değerlerle, şimdi de buraya yapılan hizmetlerle değil İstanbul'un, Türkiye'nin şahsına münhasır yapısıyla güzide bir beldemiz. Çok daha güzel günleri hak ediyor. Yapılan hizmetler, özellikle de Yeni Pazar Yeri ve Etkinlik alanının önemli bir katkı sağlayacağına inanıyorum.
TOĞAN, TEŞEKKÜR ETTİ
Başta Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz olmak üzere süreçte emeği geçen herkese teşekkürü borç biliyorum. Devletimizin ve belediyemizin yaptığı tüm hizmetlerin Selimpaşa halkına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”
Açılış konuşmalarının ardından protokol Selimpaşa halkı ile birlikte dualar eşliğinde oruçlarını açtılar.

Sevginar SALİ

 

YORUM YAP