Yılmaz: Selimpaşa Kapalı Pazarımız İstanbul’daki pazarlara örnek

Yılmaz: Selimpaşa Kapalı Pazarımız İstanbul’daki pazarlara örnek

23.03.2023 11:47:05

Tohum dağıtım töreninde Selimpaşalılarla, Pazar günü yeni haliyle ilk kurulumunu gerçekleştiren Selimpaşa Kapalı Pazar alanında buluşan Başkan Volkan Yılmaz, hayata geçirdiği sıradaki yatırımıyla seçimlerden önce verdiği sözlerden birini daha yerine getirmekten duyduğu mutluluğu paylaştı.

Selimpaşa'da milli, hibrit, Ayçiçek tohum dağıtımında Pazar günü yeri yerinde hizmete açılan Selimpaşa Kapalı Pazar Yeri ile ilgili açıklamada bulunan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, "Bu pazar bizim tüm beldelerde vatandaşlarımıza seçim öncesi verdiğimiz sözlerden bir tanesiydi" dedi ve ekledi: "Ve İstanbul'daki tüm pazarlara örnek olabilecek özelliklerde inşa ettik."
"Selimpaşa Pazarı'mız bölgenin en marka pazarıdır. Pazarımız, tüm vatandaşlarımız ve hemşerilerimiz ile buluştu. İnşallah hafta sonu da resmi açılışını gerçekleştireceğiz. Bu pazar bizim tüm beldelerde vatandaşlarımıza seçim öncesi verdiğimiz sözlerden bir tanesiydi. Kapalı Pazar, etkinlik alanı, çok amaçlı salon (düğün, kına, sünnet, iftar sofraları, vb.) şeklinde kullanılabilecek, otoparkı olan bir pazar sözümüz vardı ancak daha da fazlasını inşa ettik.
"İSTANBUL'DAKİ TÜM PAZARLARA ÖRNEK OLABİLECEK ÖZELLİKLERE SAHİP"
Selimpaşa'daki kapalı pazarımız İstanbul'daki tüm pazarlara örnek olabilecek özelliklere sahip. Çünkü çevreci bir pazar. Bu pazarın tüm yağmur suları bir depo ile toplanarak heba edilmeden, park ve bahçelerimizde sulama ve diğer aktivitelerimizde kullanılacak.
Yaz sonu Dünya Bankası Yenilenebilir Enerjisi Kredisi ile başlamayı planladığımız Silivri Belediyesi'nin tüm kurumlarında tükettiği elektriğin yüzde seksenini karşılayacağımız güneş enerjisi panelleri de bu pazarın üzerinde kurulacak.
"2 MİLYON DOLARIN ÜZERİNDE PARA HARCANDI"
Bu çevreci, yenilikçi pazar her şeyi ile Selimpaşa'mıza, Silivri'mize hayırlı, uğurlu olsun! Bir tane ablam ''Başkanım bu pazar olmamış, bu pazarı değiştir'' dedi. Ödüm koptu. Nasıl değiştiririz derken ''Yok evladım gününü değiştir diyorum'' dedi. Ablam beni çok korkuttu. Bir yıldır uğraşıyoruz. Üzerinde çok ciddi emek var. Çok ciddi para harcandı. Ve şunu da dile getireyim. Pazarın çevre düzenlemeleri hariç çok büyük bir bölümü bir bağışçımızın marifeti ile Silivri'mize kazandırıldı. Yaklaşık 2 milyon doların (40 Milyon TL) üzerinde para harcandı. Ancak Silivri Belediye'sinin kasasından bu yatırıma para çıkmadı. Ben buradan da iş insanlarına, hayır yapan herkese kuvvetli bir alkış diliyorum. Bunu hak ediyorlar." Sevginar SALİ

YORUM YAP