Yılmaz: İstihbarat örgütleri bile çözemez

Yılmaz: İstihbarat örgütleri bile çözemez

12.09.2022 16:43:11

İBB'nin Eylül Meclisinde MHP Grup Başkan Vekili olarak söz alan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Halk Süt Projesi üzerinde durdu. “Ne süt verene rastladım ne de ‘Süt alıyorum' diyene” eleştirisini yöneltirken bir de “Gelin Silivri'de Süt Şenliği düzenleyin de görelim” çağrısında bulundu ve dünyada hiçbir istihbarat örgütünün bu işin içinden çıkamayacağı iddiasını ileri sürdü.

“Vatandaşın derdiyle dertlenmeyen bir yönetim olduğunuz aşikar. Algıyla, reklamla, ajansların yönettiği, sosyal medya hesapları ile yapılmayanı yapılmış gibi göstermek gibi bir marifetiniz var esasında” diyerek İBB'nin tarım projeleri üzerinde duran Yılmaz, Halksüt özelinde şunları söyledi:

“YANLIŞ HESAPLARINIZ HEP BAĞDAT'TAN DÖNÜYOR”

“Tarım politikalarınızda 1 şey yapıyorsanız, 50 tane gibi gösteriyorsunuz. Ama yanlış hesaplarınız hep Bağdat'tan dönüyor. Birileri çıkıp bunu sizin yüzünüze vurduğu zaman da yalan ve algı operasyonlarınız açığa çıkıyor.

“DÜNYADAKİ EN BÜYÜK İSTİHBARAT ÖRGÜTLERİ GELSE BU PROJENİZİ ÇÖZEMEZ”

En büyük tarım projesi diye lanse ettiğiniz Halksüt Projesi, dünyadaki en büyük istihbarat örgütleri gelse bu projenizi çözemez. Ben işin içinden çıkamıyorum. Çarpıyorum olmuyor,  bölüyorum olmuyor! Topluyorum olmuyor, çıkarıyorum olmuyor! Ben ekonometri mezunuyum. Matematikle, istatistikle arası iyi olmayanların bitiremeyeceği bir bölüm. Yaptığım aritmetik işlemlerin hiçbir tanesi sizin verdiğiniz rakamları doğrulamıyor. Ne sütün litre miktarı, ne süt verildiği iddia edilen kişi sayısı doğru! Ne de alım yapılan çiftçi sayısı doğru. Bu işin peşini bırakmayacağız. Alımı yaptığınız çiftçiden dağıtım gerçekleştirdiğiniz ailelere kadar bu peşine düşeceğiz.

Niye biliyor musunuz? Tıpkı silajlık mısırda 5 Milyon TL'lik tohum yardımı yapıp 70 Milyon silajın hasılatını İBB yaratıyormuş gibi, “70 Milyonluk destek verdik” gibi lanse ediyorsunuz.

Her gün köyleri geziyorum hiçbir köyde, bir köylümüz “İBB benden süt alıyor” demedi bugüne kadar. Her şey için bir program yapıyorsunuz ya gelin bir de Süt Şenliği yapın Silivri veya Çatalca'da. Bakalım kaç tane hayvancı gelecek o şenliğe!?

Hangi istihbarat araştırırsa araştırsın bu Halksüt işinin içinden çıkamayacak! Çünkü Ekrem Bey'e bu konuda danışmanlık yapanlar müthiş bir yanılgı ve algı içindeler.

Tekrar söylüyorum Silivri'de bir Süt alım Şenliği yapın 100 tane hayvancı gelsin sütünü HalkSüt'e teslim etsin biz de sizden özür dileyelim. Ne süt veren, ne de “İBB'den süt alıyorum” diyen bir anneye rastlamadım.

HalkSüt'teki gerçeklerin ortaya çıkması için çarpışmalı bir mücadelemiz olacak önümüzdeki günlerde.”

Sevginar SALİ

YORUM YAP