Yılmaz’ın İBB ile temasları sonuç veriyor

Yılmaz’ın İBB ile temasları sonuç veriyor

1.12.2020 21:19:01

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın geçtiğimiz günler İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay ile gerçekleştirdiği görüşme meyvelerini vermeye başladı. Selimpaşa battı-çıktı/kavşak projesine başlanıyor. Falezlerde daha önce gündeme alınıp durdurulan çalışma Yılmaz ile İBB yetkililerinin karşılıklı değerlendirmesi sonrasında Silivri Belediye Başkanının Anıtlar Kuruluyla temasa geçmesi neticesinde yeniden gündeme alındı.

Silivri gündemini bir süredir meşgul eden iki yatırım konusu Selimpaşa Battı Çıktı Projesi ile Falezlerde tehlikenin önlenmesi çalışmasına kısa süre içinde başlanacağı müjdesini paylaşan Başkan Volkan Yılmaz, İBB yetkilileri ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na teşekkür etti ve “Israrlı takiplerimiz, gerçekleştirdiğimiz görüşmeler sonuç veriyor. Silivri'nin ihtiyaçları bir bir karşılanıyor” dedi. Yılmaz'ın geçtiğimiz günler İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay ile gerçekleştirdiği görüşmenin neticeleri ortaya çıkmaya başladı.

SELİMPAŞA BATTI-ÇIKTI PROJESİ DEVAM EDECEK

Selimpaşa E-5 kavşağına yapılacak battı-çıktı projesine İBB'de yönetim değişikliği, seçim tekrarı ve sonrasında salgın sebebiyle devam edilemedi. Başkan Yılmaz, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay ile görüşmesinden sonra yatırıma kısa süre içinde yerden devam edeceğinin müjdesini verdi. İlk ihalesi 2018 yılında yapılan yatırımın tamamlanmasıyla Silivri'nin en önemli ulaşım sorunlarından biri çözüme kavuşmuş olacak. Başkan Yılmaz, projenin 5 etaptan oluştuğunu ilk 2'sine önümüzdeki günlerde başlanacağını ifade etti.

FALEZLERE YENİDEN BAŞLANIYOR

Haziran 2020'de Boşnak Bahçe mevkiindeki falezlerin tehlike arz eden durumuyla ilgili önleyici çalışmalar belediyemiz ve İBB ekiplerinin koordinasyonunda başladı. Yaklaşık 17.000 metrekare alanda çelik tel kafes yapımı ilgili çalışma İBB kapsamında yetkili müdürlük değişikliği nedeniyle durduruldu. Başkan Yılmaz, İBB yetkilileri ile yapılan değerlendirmeler neticesinde Anıtlar Kurulu ile destek taleplerine karşılık verdiklerini ve bu alanda da çalışmanın önümüzdeki günlerde başlayacağını ifade etti.

BOZOĞLU VE ESEN'E TEŞEKKÜR ETTİ

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Selimpaşa'nın kavşak projesi konusunda geçtiğimiz dönemden bu yana konunun takibini sürdüren AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu ve özellikle falezler ile yeni dönemde battı çıktı yatırımı ile alakalı ilgisi için CHP İlçe Başkanı Berker Esen'e de teşekkür etti. “Konu Silivri'ye hizmet ise gerisi her daim teferruat olarak kalmalı. Bu güzel ve özel ilçemiz için kim taş üstüne taş koyuyorsa Allah razı olsun. Halkımız her şeyin en iyisine layık. Bu bilinçle çalışmaya, üretmeye bu şehre hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Sevginar SALİ

YORUM YAP