Yılmaz, İmamoğlu’nu kendi sözleri ile vurdu!

Yılmaz, İmamoğlu’nu kendi sözleri ile vurdu!

9.12.2021 14:54:13

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, “Ben İlçe belediye başkanıyken bana yaşatılanları, ben şu anki belediye başkanı arkadaşlarıma yaşatmayacağım!” sözlerini hatırlatan Başkan Volkan Yılmaz, Silivri Belediyesi'nin gerçekleştirdiği ve İBB'nin vazgeçtiği yer tahsisi, hayata geçiremediği yatırım süreçleri üzerinden yaşananları gözler önüne serdi.

Seymen Örnek Köy Projesi ile ilgili Silivri Belediye Meclisi ihtiyaç duyulan tahsisi onaylarken, İBB'nin Engelsiz Yaşam Merkezi ile ilgili Silivri Belediyesi'nden talep ettiği yer talebinden vazgeçtiğini kamuoyuyla paylaşan Başkan Volkan Yılmaz, süreç ve işleyiş özeti çıkartırken, “Söyleyecek söz bulamıyorum” şeklinde konuştu.

Silivri Belediye Meclisi 2021 yılının son oturumunda ‘Silivri Seymen Mahallesi, 161 ada, 5 ve 6 nolu parsellerin Seymen Mahallesi Uygulama İmar Planındaki fonksiyona uygun cami olarak kullanılması şartıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi adına tahsisi'ni Hukuk Komisyon Raporu doğrultusunda oybirliği ile karara bağladı.

KOMİSYON KARARI

Konuya ilişkin raporu Hukuk Komisyon Başkanı Şükriye Akkaya Karakuş şöyle açıkladı: “Silivri Belediye Meclisi'nin 06/12/2021 tarihli toplantısında, Hukuk Komisyonuna havale edilen Belediyemiz mülkiyetindeki Seymen Mahallesi 160 ada 5-6 parsellerin Seymen Mahallesi 1/1000 ölçekli uygulama imar planındaki cami alanı fonksiyonuna uygun olarak kullanılması şartıyla 5 yıl süre ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına tahsis edilmesi 5018 sayılı Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanununun 47. Maddesi ve 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 15/h, 18/e ve 75/d maddeleri gereğince komisyonumuzca oy birliği ile uygun görülmüştür.”

YILDIZ TEŞEKKÜR ETTİ

Gündem Maddesine ilişkin söz alan CHP Grup Sözcüsü Melih Yıldız şu açıklamada bulundu: “Bu tahsis İBB'nin Seymen Mahallemizde Örnek Köy Projesi kapsamında uygulayacağı yatırım ile ilgili. Tahsisten sonra yapılacak projeler Seymen Mahallemizi ve diğer çevresi ile toplamda 19 köyümüzü de ilgilendirip onlara da örnek olacak. İBB ve Silivri Belediyemiz ortaklığında hayata geçirilecek projelerin başlangıcıdır. Ben bu tahsis için öncelikle değerli Başkan ve Meclis Üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

YILMAZ: TAHSİSLER İLE İLGİLİ YAŞANAN POLEMİKLER KONUSUNDA KAMUOYUNU AYDINLATMAK İSTİYORUM

Yıldız'ın açıklamaları üzerine söz alan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İBB'ye gündemdeki tahsis ve son iptal kararı üzerinden şu açıklamada bulundu: “Söz almayacaktım ama Melih Bey'in sözü üzerine öncelikle mecliste bulunan bütün siyasi partiler adına tahsis kararına teşekkür ediyorum. Lakin tahsisler ile ilgili yaşanan polemikler konusunda kamuoyunu aydınlatmak istiyorum.

“İBB'NİN SİLİVRİ'MİZE YAPACAĞI YATIRIMLAR NOKTASINDA HEP BÜYÜK BİR ÇABA İÇERİSİNDE OLDUK”

Silivri Belediyesi bizler göreve geldiğimiz ilk günden beri İBB'nin Silivri'mize yapacağı yatırımlar ile ilgili hep ön açıcı, yol gösterici, hep de daha bize bir talep gelmeden biz talepkar olarak Silivri'ye İBB'nin yapması gerekenleri gerçekleştirmesi noktasında büyük bir çaba içerisinde olduk.

Öncelikle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kreşler ile ilgili her fırsatta önemsediğim, değerli bulduğum okul öncesi eğitimin, anneler, kadınlarımızın istihdama katılması ile alakalı çok önemsediğim projesi ile ilgili ona kolaylık sağlayabilmek için ve bu projenin hayata geçebilmesi adına, bu meclis çatısı altında çok hızlı bir şekilde 4 tane kreş yerinin tahsisini yaptık hep beraber.

Yeni Mahalle ve Selimpaşa'daki kreşlerimiz çok hızlı bir şekilde yapıldı. Şu anda da bakıldığında memnuniyet oranı memnuniyetsizlik oranının üzerinde; fiyatlardan memnun olmayan, daha fazla indirim ya da tamamen bedelsiz olmasını isteyenler var. Ama hiç olmamasından bu kreşlerin burada yapılması anlamlı.

“GÜMÜŞYAKA KREŞ YAPIMINI HEP BİRLİKTE TAKİP EDELİM”

Gümüşyaka ile Değirmenköy kreş yerlerinin tahsisi 1 yıl süre ile verilmişti motive etmek amacıyla. Ama tahsis neredeyse 2 yıla yaklaşmasına karşın iptal yoluna gitmedik. İnceleme yaparak yeteri ihtiyaç oluşmadığı gerekçesi ile karşılıklı görüşerek, İBB'nin isteği ile Değirmenköy'deki tahsisi iptal ettik, Gümüşyaka'dakini, (yanılmıyorsam 6. Aydaydı) yeniledik. Neredeyse 6 ay geçti bize Gümüşyaka'daki kreşin hızlı bir şekilde yapılması takip noktasında (İBB kreşleri sponsorlar vasıtası ile yapıyor…) sponsorun bulunduğu ve en kısa sürede başlanacağı ifade edildi. Bunun takibini de hep beraber yapmamız gerektiğini de hatırlatıyorum.

Lakin üzüldüğüm bir konuyu burada hem meclis üyelerimiz hem de kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. İBB'de MHP Grup Başkan Vekili olarak yaptığım konuşmaya istinaden söz alan CHP Grup Başkan Vekili Doğan Subaşı, kreş yerlerini tahsis ettiğimizi ancak Engelli ve Koordinasyon Merkezi ile ilgili tahsis noktasında “erişimi güç olan bir yer”i adres gösterdiğimiz ve diğer bir yeri de “4. Ayda size yazı yazmamıza rağmen bize halen tahsisini gerçekleştirmediniz” eleştirilerini yöneltti. O esnada bir gerilim yaşadı ve İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Yavuz Saltık ile de mesajlaştık.”

İBB'nin yatırımlarından olumsuz etkilenen bölgelere pozitif ayrım ile yatırımların gerçekleştirilmesi gerekliliğine Gümüşyaka Kreşi ve İSTAÇ paralelinde parantez açan Yılmaz, açıklamalarına şöyle devam etti: "İSTAÇ Müdürü Rahmetli Mustafa Canlı ile Gümüşyaka Kreşi ile temel atma üzerine sözleştiğimiz noktada İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Yavuz Saltık ziyaretime geldi. “Başkanım Gümüşyaka'daki kreşi yaparız. Ama şu an gelin hazır olan bu bütçeyi engelsiz yaşam merkezine yönlendirelim. İSTAÇ'ın Genel Müdürü ile de sonrasında bir toplantı yaptık; kreşin biraz ertelenip Engelsiz Merkezi'nin yapılması adına mutabakata vardık. İSTAÇ'ın Genel Müdürlerine şu anda Engelsiz Yaşam Merkezini yaptığımız araziyi gezdirdik, burayı tahsis edeceğimizi söyledik ve “Açık çek” dedik. Ancak uzun süreler geçmesine rağmen hiçbir adım atılmadı ve biz bağışçı bir ailemiz ile iddia ediyorum İstanbul'daki en özel ve en kompleks Engelsiz Yaşam Merkezini şu an bitirmek üzereyiz, 4 ay sonra bitmiş olacak.

Biz bu inşaata başladıktan ve bir İBB konuşmamdan sonra İBB Genel Sekreter Yardımcısı Şengül Altan Arslan beni ziyaret etti. Engelli Merkezi ile kreşler için “Hemen yapalım” dedi. Başkan Yardımcım Emre Sarısaltıkoğlu ile kendisine 2. Engelsiz Yaşam Merkezi için yerleri gezdirdik ve bir yeri de beğendiler. Tahsis için proje, başlama ve bitiş süresini talep ettik. Yine aylar süren bir sessizliğin ardından İBB'de, konuyla alakalı, benim geçtiğimiz günler bütçe konuşmama kadar hiçbir gelişme yaşanmadı. Bu konuşmam üzerine Perşembe günüydü Yavuz Bey ile mesajlaştık, Pazartesi için Özel Kalemlerimiz bir randevu ayarladı, hafta içinde tahsisi gerçekleştirecektik. Pazartesi geçti, Salı günü Yavuz Bey'e ulaşamadık, sonrasında da hiçbir görüşme talebimiz olumlu gerçekleşmedikten sonra 1 Aralık'ta da Silivri Belediyesi'ne bir yazı geldi İBB Sosyal İşler Daire Başkanlığı imzalı… “Engelli Yaşam Merkezi için talep ettiğimiz yer tahsisine gerek kalmadı, böyle bir tahsis istemiyoruz” ifadelerini içeren.

“SİLİVRİ BELEDİYESİ SEYMEN'DEKİ TARİH VE KÜLTÜREL MİRASIN CANLANMASI İÇİN İHTİYAÇ DUYULAN TAHSİSİ İBB'YE VERİYOR”

“Bu tahsisi istemiyoruz, yapmayacağız” denildikten sonra Silivri Belediye Meclisi bugün Seymen'deki yerlerin tahsisini İBB'ye yapıyor. Silivri Belediyesi olarak biz de bu yerlerin tahsisini uygun görmeyebilirdik. İBB'nin yaptığı gibi kızgınlık veya öfkeyle, arada yaşanan tartışma ve muhalefetten hareket ederek. Silivri Belediyesi Seymen'deki tarih ve kültürel mirasın canlanması için ihtiyaç duyulan tahsisi İBB'ye veriyor. Bundan sonra da vereceğiz. Yeter ki hizmet etmek için buraya gelmeye niyetleri olsun.

“SÖYLEYECEK SÖZ BULAMIYORUM”

Söyleyecek söz bulamıyorum. 2021 yılının son meclisi yeni tartışmaların içerisine girmek istemiyorum. Ekrem Bey'in bir lafını hatırlatarak bu tahsis talebinin iptaline ilişkin takdiri kamuoyuna bırakıyorum. Ekrem Bey'in şu lafı vardı: “Ben İlçe Belediye Başkanıyken bana yaşatılanları, ben şu anki belediye başkanı arkadaşlarıma yaşatmayacağım!”

Takdiri de ben İstanbul ve Silivri kamuoyuna bırakıyorum.”

Sevginar SALİ

 

 

 

YORUM YAP