Yılmaz: Hizmetkâr olmaya geliyoruz

Yılmaz: Hizmetkâr olmaya geliyoruz

28.02.2019 12:18:20

Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Volkan Yılmaz, Kadıköy'de gerçekleştirdiği halk toplantısında; “Gelin Silivri'yi yapılmayanlarıyla değil, hizmet belediyeciliği ile konuşalım. Biz sizin hizmetkarınız olmaya, önünüze düşmeye, yanınıza varmaya, derdinizi dinlemeye hazırız” dedi.  

Cumhur İttifakı Silivri Belediye Başkan Adayı Volkan Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, meclis üyesi adayları, teşkilat mensupları ve ekip arkadaşları, 26 Şubat Salı akşamı, Kadıköy Mahallesi'ne ziyaret gerçekleştirdi. Muhtar Mehmet Yeniçiftlik'in ev sahipliğinde kaydedilen toplantıda vaatlerini sıralayan Yılmaz, yerel yönetimde hedeflediği değişim için Kadıköylülerden oy istedi.

SAĞDUYU MESAJI
Rakip belediye başkan adayları için başarı dileğinde bulunarak sözlerine başlayan Volkan Yılmaz, seçimin demokratik bir çerçevede geçmesi için herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğinin de altını çizdi. “Ucunda ölümün kalımın olmadığı, komşunun komşuya yan gözle bakmadığı, esnafın esnafa küsmediği bir seçim yaşamak istiyorum. Bu sebeple saygı içinde centilmence bir propaganda dönemi yürütmeye gayret ediyoruz.” dedi.

“MEVCUT YÖNETİM HİZMET NOKTASINDA BECERİKSİZ KALIYOR”
Konuşmasının devamında Silivri'nin uzun yıllardır kötü yönetildiğini ileri süren Yılmaz, seçildiği takdirde yapmak istediklerine şöyle değindi: “Silivri'yi 10 yıldır yöneten mevcut yönetimin Silivri'yi maalesef iyi yönetemediğini, Silivri'yi hizmetten alıkoyduğunu, hizmetlerin Silivri'ye ulaşması noktasında yetersiz ve beceriksiz kaldıklarını sizlerle paylaşmak istiyorum. Ben 1972 yılında Silivri'nin Kamiloba köyünde dünyaya geldim. Halihazırda eşim, dostum, akrabalarımla birlikte bu bölgede yaşıyoruz. Bu coğrafyanın insanlarıyız. Kadıköy'ün yıllar önceki halini de biliyorum, bugünkü halini de... Kadıköy'deki huzurun, refahın, bolluğun her geçen gün geriye gittiğin üzülerek müşahede ediyorum. Eskiden harman zamanından sonra düğünler yapılır, evin üstüne bir kat daha çıkılırdı. Tarım ve hayvancılık konusunda yaşanan politikalar nedeniyle bölgedeki hayvancılığın en güçlü olduğu Kadıköy'ün bile hayvancılık yapmakta zorlandığı noktaya getirilmesi beni ziyadesiyle üzüyor. Biz Silivri Belediyesi olarak tarımsal toprakların koruyan ve tarımsal alanları genişleten bir tarımsal kalkınma modeliyle Silivri'nin aynı zamanda bir tarım şehri olması hüviyetini yitirmemesi için çalışmak zorundayız.

“MEZBAHANE VE HAYVAN SATIŞ YERİ YAPACAĞIZ”
Bakın Silivri'de bir mezbahane yok. Siz Kadıköy hayvancılıkta birinci diyorsunuz ama hayvanınızı kesmek için Esenyurt'a götürmek zorundasınız veya hayvanınızı alacak kişi Esenyurt'ta kesim yapılacağı için sizden hayvanı 1000-1500 TL daha ucuza alıyor. Mezbahaneler Büyükşehir'in sorumluluğunda ve yetkisinde. İlçe belediyelerinin mezbahane açma durumu yok. Biz Büyükşehir Belediye Başkan Adayımızdan söz aldık. Size de buradan söz veriyorum; Silivri'ye modern bir mezbahane ve hayvan satış yeri kazandıracağız. Karasinan bölgesindeki eski mezbahaneyi iyileştirip ve teknolojik donanımlarla büyütüp modern bir mezbahane ve hayvan satış alanı haline dönüştüreceğiz.
Tüm mahallelerde hemşerilerimiz ürettiği ürünü traktör tepesinde değil, güzel bir sundurması olan, elektriği olan, tezgahı olan yöresel pazarda satacak. Silivri merkezinde de yöresel köy pazarını hayata geçireceğiz ve orada yalnızca üreticilerin tezgahları olacak. Aracı veya satıcıya tezgah vermeyeceğiz.

“BÜYÜKŞEHİR OLMASA KADIKÖY HİZMETSİZ KALIR”
Kadıköy'de yaşanılan imar problemlerini biliyorum. Katların çok düşük olduğunu biliyorum. Bizim derdimiz katları yükseltmek değil ama insanların ihtiyaçlarının arttığı bir dönemde 4 veya 5 katın uygun olabileceğini, 0.50 veya 0.80 emsalin uygulanabileceği ve bitmeyen 18. madde uygulamalarının çok hızlı bir şekilde bizim tarafımızdan gerçekleştirileceğini sizlere müjdelemek istiyorum. Yapamadıklarını, yapmaya güçlerinin yetmediği şeyleri Büyükşehir Belediyesi'ni suçlayarak köylümüzü kandırıyorlar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetlerini Kadıköy'den çıkarsak hizmet anlamında geriye ne kalır? Kışla mücadele, kaldırımların, yolların rehabilitesi, yağmur kanallarının, alt yapının yapılması Büyükşehir'de… Yapmayacaksınız, Kadıköy'e dokunmaktan, Kadıköy'lülerle hemhal olmaktan kaçınacaksınız ondan sonra da suçu Büyükşehir'e atacaksınız, yok öyle yağma!

“SİLİVRİ'DEKİ BU UMUTSUZLUĞU KIRMAK İÇİN SİZLERDEN DESTEK İSTİYORUM”
Ben ekibimle beraber sizlere hizmetkâr olmaya geliyorum. Silivri için koşmaya geliyoruz. Üretken bir belediyecilik anlayışıyla, düşkünün belediyesi olmaya geliyoruz. Allah'ın izniyle kimsenin kimseye el açmadığı bir belediye inşa edeceğiz. Sosyal belediye olacağız. Çocuklarınıza ücretsiz eğitim kursları sağlayacağız. Her mahalleye nüfusuna göre kreş açacağız. Çalışan hanımefendilerin çocuklarına belediyenin uzman pedagogları kreşlerde bakacak. Okullarımızın boya badana tadilat işlerinin tümü belediye tarafından karşılanacak. Her mahallemize bir Mahalle Konağı inşa edeceğiz. Nişan, kına gecesi, asker uğurlaması, mevlit gibi sosyo-kültürel tören ve faaliyetlerinizi yapabileceğiniz bir Mahalle Konağını sizlere hediye edeceğiz. Kadıköy'e amatör spor kulüplerinin oynayabileceği düzeyde bir futbol sahası yapacağız. Kadıköylü genç kardeşlerim sizlere soyunma odalarıyla, duşlarıyla, sosyal tesisleriyle hak ettiğiniz bir spor salonunu hediye edeceğiz. Silivri Belediyesi'nin kapısı her zaman, herkese açık olacak. Belediye yokuş yeri olmayacak. Belediyeye gelen vatandaş bir torpil aramayacak. Bütün personeller sizleri güler yüzle karşılayacak ve problemlerinizi çözecek. Bütün bu söylediklerimizi yapmak, Silivri'deki bu umutsuzluğu kırmak, köylerle merkezi tekrar barıştırmak için sizlerden destek istiyorum. Gelin Silivri'yi yapılmayanlarıyla değil, hizmet belediyeciliği ile konuşalım. Biz sizin hizmetkarınız olmaya, önünüze düşmeye, yanınıza varmaya, derdinizi dinlemeye hazırız. Bir olacağız, gönül gönüle olacağız.”
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP