Yılmaz: Devlet ile özel okullar arasında açılan makası kapatacağız

Yılmaz: Devlet ile özel okullar arasında açılan makası kapatacağız

30.12.2019 11:29:15

Bengü Türk TV ekranlarında önemli açıklamalarda bulunan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, köy kütüphaneleri, tiyatro sahneleri hakkında yeni müjdeler verdi.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz otopark ihtiyacı konusunda başlayan ve kısa sürede start alacak yatırımlarına ilişkin bilgi verirken, “Kütüphanesi ve tiyatro sahnesi olmayan, bulunmayan devlet okulumuz kalmayacak” dedi.

“ÖZEL VE DEVLET OKULLARI ARASINDA AÇILAN MAKASI KAPATMAYA TALİBİZ”

Seçimlerde verdiği sözleri hatırlatan Yılmaz, “8'inci sınıfı bitiren her çocuğun özel okul ile devlet okulu arasındaki makasın her geçen gün açıldığı yerde, o makası kapatmaya talibim. Dedim ki 8'inci sınıfı bitiren her çocuk bir yabancı dil konuşabilsin, bir spor dalında lisanslı sporcu olsun, bir müzik aleti bir enstrüman çalabilsin. Böyle donanımlı gençler, ülkesini milletini karşılıksız seven gençler yetiştirelim dedim. Ücretsiz kreşlerimiz, ücretsiz müzik okullarımız, ücretsiz etüt merkezlerimiz, spor okullarımız olacak dedik. Bunları yazın hayata geçirdik, kışın da daima hayata geçireceğiz” dedi ve Müzik Okulu Projesi üzerinde çalıştığını ifade etti.

“TÜM SİLİVRİLİLERLE TİYATROYU BULUŞTURUYORUZ”

“Kültür, sanat, spor, Silivri'de yaygınlaşıyor. Her köyde tiyatro oynanmasını istiyoruz. Uygun salonlarımızın olmadığı yerlerde, okullarımızdaki salonlar organize edilene kadar şehrin merkezindeki tiyatrolarda sizi misafir edeceğim dedim ve başladık” açıklamalarında bulunan Yılmaz, “Taşımalı sistem ile her köyümüzden 50'şer bayanı alıyoruz, tiyatroya getiriyoruz. Yine dönüşte bir çay ikram edip köylerine tekrar geri bırakıyoruz. O kadar güzel sahneler oluyor ki görmelisiniz. Geçen Kurfallı Köyünden bir hanımefendi; ‘Ben 65 yaşındayım, hayatımda ilk kez tiyatro izleyeceğim sayende' dedi. Bunu aynı şekilde İBB Meclisinde de söyledim. ‘Stratejik planınızda göremedim ama şehir tiyatrolarını Reşat Nuri Gültekin'de, Kağıthane'de vs. İstanbul'un merkezinde oynatıyorsunuz. Çatalca'daki bir hanımefendi, Şile'deki Silivri'deki bir hanımefendi nasıl gelecek bu tiyatroları izleyecek? Bu konuda Ekrem Başkan arkadaşlara talimat verdiğini söyledi. Biz sanatı, sporu, her yere yaygınlaştırmak zorundayız” dedi.

“KÜTÜPHANESİZ KÖY KALMAYACAK”

“18 köyümüzde ‘Kütüphanesiz köy kalmasın' diye bir kampanya başlatıyoruz” müjdesini veren Yılmaz, “Bir ay gibi çok kısa sürede tüm okullarda, çocuk kitaplarından romanlara kadar köy kütüphanelerini yapacağız” bilgisini verdi.

“DEVLET OKULLARINDA TİYATRO SAHNESİ”

“Devlet okullarında tiyatro sahneleri yapacağız” diyen Yılmaz, “Bizim çocukluğumuzda piyesler vardı. 23 Nisan'da biz piyesler oynardık. Yine bunların oynanabilmesi için tiyatro sahneleri yapacağız. İlkini Kadıköy'de yaptık. Olcay Özcan şehidimizin adına bir kütüphane ve Ziya Gökalp Tiyatro Salonu'nu okulumuza köyümüze kazandırdık” şeklinde konuştu.

BİLGİSAYARSIZ KÖY OKULU DA KALMAYACAK

“Yine bilgisayarsız köy okulu kalmaması yönündeki çalışmalarımız da arkasından gelecek” diyen Yılmaz, “Biz eğitime, spora, sanata önem vererek çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde açıklamalarını tamamladı.

 

YORUM YAP