Yılmaz’dan, İBB’ye: Acınacak haldesiniz

Yılmaz’dan, İBB’ye: Acınacak haldesiniz

16.03.2023 11:10:48

Deprem gündemi üzerine İBB'de çıkan tartışmalarda söz alan MHP Grup Sözcüsü ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, vaatler ile gerçekler arasındaki farklara işaret ederek “Acınacak haldesiniz” ifadeleri ile İBB yönetimine yüklendi.

Deprem gündemi İBB Meclisinde de siyasi ve hararetli tartışmalara neden olmayı sürdürdü.
“BİR ARPA BOYU YOL GİDEMEDİK”
İBB Meclis Toplantısında deprem konusunda yaşanan tartışmalar üzerine söz alan MHP Grup Başkan Vekili Volkan Yılmaz şöyle konuştu: “Her deprem gündemli toplantıda olduğu gibi bence bir arpa boyu yol gidemedik. İBB adına konuşan Doğan Subaşı ve İbrahim Özkan, İBB'nin depremle ve kentsel dönüşümle ilgili şehrin depremselliği gerçeği üzerine yapmış olduğu çalışmaları faaliyetleri anlatmak yerine top çevirip durdular. Ülke gündemine, imar, ranttır bunlara doğru yönelerek burada konuşulması gerekenleri konuşamadık.
“SIR MIDIR Kİ İBB'NİN DEPREM STRATEJİK PLANI AÇIKLANMAZ?!”
Doğan bey bir paragrafında şunu söyledi, “Biz İstanbul'un Deprem Stratejik Planını hazırladık”. Ben Silivri Belediye Başkanıyım, olası bir İstanbul depreminde en fazla etkilenecek olan ilçelerin başında Silivri geliyor. Ne hikmetse, sır mıdır, bizden niye saklarlar, Silivri Belediye Başkanı olarak İBB'nin Deprem Stratejik Planı ile ilgili bir bilgim yok. Bu afetten sonra Silivri Belediyesi ne yapacak? İBB ne yapacak? Merkezi İdare ne yapacak? Görev bölümümüz, iş birliğimiz yok. Şunu söylesinler, “Afette bizim bir eylem planımız yok”. Bundan sonra olmalı, nasıl yaparız'ı tartışalım. Üzülerek ifade ediyorum, laf yarışına, bilek güreşine giriliyor.
“ÜST GEÇİTLERİN
DEPREMSELLİĞİ
KONTROL EDİLMEDİ”
Tuzla'dan Silivri'ye kadar İBB'ye ait olan üst geçitlerin depremselliği kontrol edilmemiş durumda. Üç yıl önce dilekçe verdim. Depremde muhtemelen yıkılacak olan bir üst geçidi kısa bir süre önce yıktırtabildik. Yazılarım var. ‘Yetkiyi bana devredin ben yıkıp yapayım' dedim.
“İSTANBUL'DA
SEFERBERLİK İLAN EDEN İBB BAŞKANI,
ANKARA'DA BOY
GÖSTERİYOR”
Seferberlik ilan eden İBB Başkanımız, bugünkü toplantıda yok. O seferberliği bir sunum haline getirip bizimle bu mecliste paylaşması lazım. Bu meclis aracılığıyla da tüm İstanbulluyla paylaşmalı. Niye yok, çünkü İBB'nin böyle bir hazırlığı yok.
“ACINACAK HALDESİNİZ”
Siz İstanbul'a seferberlik ilan edeceksiniz, Cumhurbaşkanı Yardımcısı diye Ankara'da boy göstereceksiniz. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu? İstanbul'a vermiş olduğunuz vaatleri yerine getirmeden buradan bir yere gidemezsiniz. Kaldı ki böyle bir seçimi kazanma şansınız olmadığından zaten gidemeyeceksiniz ama insan şunu söyler, “Böyle bir teklifiniz var ama benim İstanbul'a 5 yılda 100 bin deprem konutu sözüm vardı. 4 yılı bitirdim, 5. yılda bu konutları yapmak için İstanbul'da mücadele vermem gerekiyor.” Polemik yapmada CHP'nin eline hiç kimse su dökemez. İcraat değil, laf üreteceksiniz ve burada bir saat sizi dinleyeceğiz, depremsellik adına İstanbul'a yaptığınız hiçbir şeyi anlatamayacaksınız. Acınacak haldesiniz.
“AYNASI İŞTİR KİŞİNİN, LAFA BAKILMAZ”
İbrahim bey (İbrahim Özkan İBB İYİ Parti Grup Sözcüsü) Hatay'da kek ve su dağıttığını anlattı. Türkiye'nin dört bir yanından irili ufaklı bütün belediyeler her şeyi Maraş'ta, Hatay'da, Antep'te yaptı ve yapmaya devam ediyor. Hepimizin görevi. Belki bugün İBB'nin deprem bölgesine nakdi yardım yapabilmesi için yetki de vereceğiz. Üzüldüğüm konu İBB'ye adayken 2019 yılında, “İstanbul'daki kentsel dönüşümü ne kadar zamanda halledersiniz?” sorusuna “5 yılda” diye cevap verilmiş. İBB Başkanlığı görevini üstlendikten sonra Uğur Dündar'ın “İstanbul'da 7 şiddetinde bir deprem olduğunda, bunun yaralarını nasıl saracaksınız? Veya Kentsel Dönüşümü nasıl çözeceksiniz?” sorusuna “100 yıl” cevabı verilmiş. Adayken 5 yılda hallederim, iktidar olunca 100 yıla çıktı. Vatandaş size oy verdi. Bu vaadinle oy aldın. CHP'ye soruyorum 5 yıl mı, 100 yıl mı? Aynası iştir kişinin, lafa bakılmaz.”
Sevginar SALİ

YORUM YAP