Yılmaz’dan, Engelsiz Park açıklaması

Yılmaz’dan, Engelsiz Park açıklaması

10.12.2019 10:04:51

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Engelsiz Park Projesi ile alakalı hakkında çıkan haberler sonrasında yanlış anlaşılmaların önüne geçmek adına Aralık Ayı Meclis Toplantısı'nın 2. Birleşiminde açıklamada bulundu.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Aralık Ayı Meclis Toplantısı'nın 2. Birleşiminde söz alarak Arıkan Ailesi'nin ilçemize kazandıracağı imkan hususunda şunları söyledi, “Ne Arıkan ailesini, ne de benden önceki belediye yönetimini zan altında bırakmak istemem” dedi.

“KİMSEYİ TÖHMET ALTINDA BIRAKMAK NİYETİ İLE SÖYLEMEDİM”
Yılmaz, konuyla ilgili şunları söyledi: “Silivri'mizde Müjdat Gürsu Tesisleri'nin hemen altındaki boş yere engelsiz bir park yapılacak. 5 dönüm gibi planladık. Arıkan Ailesi'nden bağışçımız Ebru hanımefendinin işbirliği ile bu projeyi yapacağız. Daha önceki mecliste bu projenin niye yapılamadığıyla ilgili bir takım değerlendirmelerim olmuştu. Yerel basınımızda çıkan haberler dolayısıyla bir yanlış anlaşılmaya vesile olmuş. Ben belediye ile bağışçı aile arasında yapılan protokoldeki anlaşmazlıkların da içinde bulunduğu nedenlerden ötürü yapılamadığını söylemiştim. Ebru hanımla görüştük; böyle bir problemin yaşanmadığını sorunun tamamen tahsisle alakalı olduğunu belirtti. Devlet Hastanesi'nin arkasındaki bir yere karar verilmiş ondan sonra mevcut yere çevrilmiş ama Milli Emlak ve tahsisle ilgili süreç uzayınca seçim de araya girince bu konu askıya alınmış. Ne Arıkan ailesini, ne de benden önceki belediye yönetimini zan altına sokacak bir açıklama gibi bunu düşünmedim. Belki bana bilgi akışında bir yanlışlık oldu.

“BİZE DÜŞEN GÖREV BU ŞEHRİ ENGELSİZ BİR ŞEHİR HALİNE GETİRMEK”
Bu projenin Silivri'ye çok önem katacağını belki de diğer ilçelere örnek olacağını düşünüyorum çünkü engelsiz şehirler yaratmak zorundayız. Bu parkta engelli vatandaşlarımız, engelsiz çocuklarımız bir arada oyun oynayabilecek. O yüzden ben tekrar huzurlarınızda Dr. İbrahim Arıkan'ı rahmetle anıyor, kızı Ebru hanımefendiye de teşekkürlerimi sunuyorum. Belki bu ay çıkmadan tahsisi de yapmış olacağız. 112'nin orada küçük bir noktası var. Onun görüşü de bittikten sonra tahsis belediyemizde yapılacak ve bu parkta inşallah Silivri'mize hayırlı uğurlu olur diyorum.”
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP