''Yıldız Kaşifleri Doğa Eğitimi 2'' başvurusu yapıldı

''Yıldız Kaşifleri Doğa Eğitimi 2'' başvurusu yapıldı

11.12.2019 11:52:25

Beyciler Mukaddes Sönmez Ortaokulu, 4004 TÜBİTAK ''Yıldız Kaşifleri Doğa Eğitimi 2'' Projesine başvuruda bulundu.

Beyciler Mukaddes Sönmez Ortaokulu, Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi ortaklığı ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle TÜBİTAK Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Çağrısına ''Yıldız Kaşifleri Doğa Eğitimi 2'' adlı proje başvurusunu gerçekleştirdi. Projenin amacı, doğayla temas etmek suretiyle doğa ve canlıların gözlem ve öğrenilmesine teşvik edecek, farklı etkinliklerle multidisiplinler yaklaşımlarla doğa sevgisinin kazandırılması olacak.

Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünden Doç. Dr. Utku Güner'in proje yürütücüsü olduğu kadroda uzman personel olarak Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kaya, Araştırma Görevlisi Mitat Aydoğdu, Laborant Hüseyin Ersoy, Mustafa Elibol, eğitmen Aslıhan Dikmen, Ali Ay, Nevin Elibol, Sefanur Evmez, Metehan Dikmen, Erol Serdar Kırtı ve rehber Cansu Dumlu, Yüksel Kocarslan, Metin Erman, Mutlu Konat yer alıyor.

Hazırlanan projeye Orman Ve Su İşleri Bakanlığı 1.Bölge Müdürlüğü Kırklareli Şubesi ve İstanbul İl Milli Eğitim müdürlüğü ayni olarak destek veriyor. Projenin amacı ise İstanbul genelindeki ortaöğretim öğrencilerine yönelik Yıldız Dağları Doğa eğitim merkezinde 6 günlük doğa eğitimi gerçekleştirilmesi. Hedef kitle olarak İstanbul ilinde öğrenim gören 24 ortaokul öğrencisi seçilecek.

Doğa eğitim merkezinde eğitimler uygulamalı, kapalı mekânlardan ziyade açık alanlarda ve uygulamalı olarak gerçekleştirilecek. Öğrencilere doğa gözlemlerinin yanı sıra doğadaki cansız varlıklara dikkat çekmek için çeşitli aktiviteler düzenlenecek (drama, spor, atölye vb. çalışmalar), çocukların biyolojik çeşitlilik konularını zevkli bir yolla öğrenmeleri sağlanacak. Eğer proje onaylanırsa öğrenciler herhangi bir ücret ödemeden Kırklareli Dereköy doğa eğitim merkezinde doğa eğitimlerini gerçekleştirecekler. Proje sonuçlarının Şubat 2020 tarihinde açıklanması bekleniyor.

Haber Merkezi

YORUM YAP