Yeşilbayır’a Mimarsinan çelmesi 1-2

Yeşilbayır’a Mimarsinan çelmesi 1-2

4.12.2022 11:24:04

Süper Amatör Küme 2.Grupta son haftaların flaş takımı Yeşilbayır kendi sahasında ve seyircisi önünde 1-0 öne geçtiği, uzun süre de 10 kişi oynadığı maçta Mimarsinan'a ikinci yarıda yediği gollerle 2-1 yenik ayrılarak haftayı puansız kapatmak zorunda kaldı.

Hadımköy Stadı'nda oynanan maça iki takım da son derece istekli ve arzulu başladı. Maçın 27. dakikasında ev sahibi Yeşilbayır 27. dakikada Cengiz Akkaya'nın kırmızı kart görmesiyle sahada 10 kişi kaldı. Yeşil beyazlılar buna rağmen 31. Dakikada Cengiz Akkaya'nın attığı golle 1-0 öne geçti. İlk yarıda sayısız gol fırsatlarından da yararlanamayan ev sahibi ekip soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gitti. İkinci yarıda bir kişi eksik oynamanın dezavantajıyla başlayan Yeşilbayırspor uzun süre oyundaki üstünlüğünü elinde tuttu.  Maçın sonlarına doğru yorgunluk belirtileri artınca konuk Mimarsinan maça daha çok asılmaya başladı. Nitekim 78. dakikada Fatih temsilcisi Ömer Faruk Kılınç'ın attığı golle skora ortak oldu: 1-1. Maçın son bölümleri nefesleri kesti. Mimarsinan 89. dakikada Burak Emre Halil'le bir gol daha bulunca öne geçti: 1-2.  Kalan sürede Yeşilbayır'ın beraberlik için ortaya koyduğu çaba sonuç vermeyince 3 puan 2-1'lik sonuçla Mimarsinan'ın oldu. Son haftalarda iyi bir ivme yakalayarak üst sıralara doğru tırmanışa geçen Yeşilbayır ise haftayı puansız kapatarak üst sıralara daha da yaklaşma şansını değerlendiremedi. Bu sonuçla Yeşilbayır 11 puanda kalırken Mimarsinan da 7 puana yükselerek düşme hattındaki rakiplerine yaklaşarak son üç maçta ikinci galibiyetine imza attı.

İKİ TAKIMDAN İNSANÜSTÜ MÜCADELE

Maçın genelinde iki takım da son derece iyi bir mücadele ortaya koydu. Mimarsinan ligin dibinde olmasına rağmen 90 dakika büyük bir taktik disiplin içinde oynadı. Yeşilbayır ise uzun süre 10 kişi oynadığı için son bölümde oyundan düşer gibi oldu. Yeşil beyazlılarda orta alanda adeta iki kişilik mücadele eden Emre Cura ve Alim'in mükemmele yakın oyunları da sonuç vermezken 90 dakika sonunda ortaya 2-1'lik Mimarsinan galibiyeti çıktı.

Haber ve fotoğraflar: İskender KORDU

 

YORUM YAP