Yeni Mahalle sakinleriyle buluştu

Yeni Mahalle sakinleriyle buluştu

12.03.2019 13:57:14

DSP Silivri Belediye Başkan Adayı Selami Değirmenci, dün akşam Çağrı Çay Bahçesi'nde Yeni Mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Demokratik Sol Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Selami Değirmenci, meclis üyesi adayları ve ekip arkadaşlarıyla birlikte 10 Mart Pazar akşamı Çağrı Çay Bahçesi'nde Yeni Mahalle sakinleriyle buluştu. Silivri Belediyesi'ni hizmetsizlik ve yolsuzlukla itham eden Değirmenci, 31 Mart ile ilgili destek beklentisini aktardı.

“MEVCUT BAŞKAN SADECE HAYAL SATIYOR”
Değirmenci, konuşmasında şunları kaydetti: “Bizler sizlerle ne kadar gurur duysak azdır. Sağ olun, var olun. Her dönemde bizlere belki de hak ettiğimizin çok ötesinde değer verdiniz, destek oldunuz. Size minnettarım. Şükranlarımı sunuyoruz. Bizlerde bütün siyasal hayatımız boyunca aldığımız görevleri en iyi şekilde yapabilmenin gayreti içinde olduk. Değerli arkadaşlar, Silivri'de 10 yıldır insanlarla belediye arasında gönül bağları koptu. Orada belediyeyi yönetenler kendilerini halktan soyutladılar. Kimsenin derdini dinlemiyorlar. Onların amacı başka. Belediyeyi yönetenlerin insanların sorunlarını çözmesi için gayret göstermesi gerekirken tam tersine en ufak bir işte bile zorluk çıkararak kendilerine menfaat sağlama peşinde koşuyorlar. Belediyede bugün iki tane kasa var. Biliyorsunuz oraya işiniz düştüğünde sizden yasal harçların dışında beklenti içinde oluyorlar. Bunu kabul etmek mümkün olabilir mi? Silivri son 10 yılda hiçbir temel yatırım görmemiş olmasına rağmen 300 milyon lira borçlandı. Bu paralar nereye gitti? Sizin bilginiz yok biliyorum ama bilin ki orada meclis üyeliği görevinde bulunan arkadaşların da bir bilgisi yok. Onlara da bilgi vermiyor. O meclis üyesi arkadaşlarımızı ayda bir kere parmak kaldırmaları indirmeleri hesabıyla orada tutuyor. Oysa eğer bize görev verirseniz 1 Nisan'dan itibaren değerli meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte Silivri'ye tekrar çok önemli hizmetler yapacağız. Dikkat edin mevcut Başkan geçmiş 10 yılda dair hiçbir şey söylemiyor sadece yeni hayal satıyor. Yine kalın bir proje kitapçığı yapmış. Bırakın 5 yılı vaat ettiklerini 15 yıla bile yapması mümkün değil. Bunları 10 yılda neden yapmadığı konusunda tek bir laf etmiyor. Sadece ‘huzurumuzu bozmayın' diyor. Sevgili kardeşim senin huzurun var ama bu halk da sen huzur bırakmadın! Sen, seninle birlikte 2-3 tane meclis üyesiyle birlikte çok huzurlusun, çok güzel kazançlısın, çok zevk ve sefahat içinde yaşıyorsun. Hiçbir ticari faaliyetiniz yokken krallar gibi yaşıyorsunuz. Bu millet sana derenin suyu nereden geliyor diye soracak. Hesap vermek zorunda kalacaksın.

“BU MİLLET HİZMET BEKLİYOR”
Belediyenin ikinci kasa işletenleri Silivri'de oturmuyor. İmarda yetkili olan bazı arkadaşlar Silivri'de oturmuyor. Araba alıyor, akşam evine götürüyor, sabah geri getiriyor. 10 yıldır o belediye görevlileri Silivri'de oturmuyor. Bari ona bir araba al da kendi kullansın gitsin gelsin, benzin masrafı da yarıya düşsün. Yazık bu millete… İnsanlara o kadar eziyet edip zor koşuyorlar ki eğer burada yaşarsa akşam mesai saatlerinden sonra insanlarla yüz yüze gelmemek için Silivri'de yaşamamayı tercih ediyor bu arkadaşlar. Bu millet hizmet bekliyor. Sizler böyle bir yönetim anlayışına razıysanız söyleyecek bir sözüm yok. Biz bu şekilde bir yönetim anlayışı doğru değil diyoruz. Silivri'nin kaynaklarını doğru kullanacak bir yerel yönetim anlayışına ihtiyacı var. Bizim ayrılma sebebimiz koltuk kavgası değil. Biz Silivri'de 15 yıl görev yaptık. Bu halk bize en büyük onuru yaşattı. Hizmet edebilecek durumda olduğunu bilsek asla bu göreve talip olmazdık ama 5 yıl daha orada kalırsa Silivri'yi kimse kurtaramaz biliyoruz. Silivri'nin tekrar yatırımcı bir belediyecilikle buluşmasını arzu ediyorsanız ben ve arkadaşlarım bu göreve talibiz.”
“Silivri'de yapacak çok iş var” diyen Değirmenci; istihdam, trafik, kültürel faaliyetler ve spora yönelik alanlardaki projelerini açıklayarak sorunların çözümü için önemli projeler ürettiklerinin altını çizdi.

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP