Sevginar Sali

Yeni dönem siyaseti!

Ekrem İmamoğlu'na İstanbul'u, Volkan Yılmaz'a Silivri'yi kazandıran nedenler üzerine yapılan seçim analizlerinin çoğunda geçer ‘yeni dönem siyaset anlayışı' tanımı… Örneklendirip somutlaştıralım mı güncel bir gelişme üzerinden…
***
Yaz aylarında yoğun hissedilen sivrisinekle mücadele çalışmalarına İBB'ye destek olmak adına Silivri Belediyesi'nin de hazırlık yaptığı öğrenildi. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına İBB'nin yetersiz kaldığı yerlerde Silivri Belediyesi devreye girecek.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ilçelerde gerçekleştirdiği faaliyetleri arasında yer alan karasinek, sivrisinek, larva ve uçkun mücadelesine destek olmak amacıyla Silivri Belediyesi ekipleri de hazırlığa başladı. Özellikle larva ve uçkun mücadelesinde ilaçlama çalışmalarına Silivri Belediyesi'nin de katkı sunacağı aktarıldı.
Son günlerde artan sivrisinek ve karasinek şikayetlerinin, iki kurumun uyum içerisinde yapacağı çalışmalar ile sona ermesi bekleniyor.
***
Geçmiş dönemlerde engellemeler, bir diğeri zor durumda kalınca bunu lehte kullanmalar vs gibi tutumlar vardı İBB ile Silivri Belediyesi arasında. Onlardan ses çıkmasa dahi ait oldukları siyasi anlayıştaki temsilciler meselelerin iç yüzünü ve var olan çatışmayı tüm çıplaklığı ve hatta sevimsizliği ile gözler önüne sererdi.
Şimdi biri alt yapısını hazırlıyor diğeri asfaltı seriyor, biri yeri veriyor diğeri üzerine yatırımı yapıyor vs.
Hepimiz aynı bütünün farklı parçalarıyız. Birbirimizi olduğumuz gibi kabul etmez ve hatta yok etmeye çalışırsak; hepimiz zarar görürüz. Bunun idrak edildiği bir yönetim anlayışına sahip olduğumuzu düşünerek umutlanıyorum; yanılmaktan ve hayal kırıklığına uğramaktan korkma rezervi ile beraber!
İnsanların korkularını boşa çıkartırsanız, geleceğe ve güzel şeylere dair umudunu tazelerseniz çok güzel bir iş yapmış olursunuz!
Hizmet ve yatırım kazandırmanın ötesinde bir iş bu; resmen modern dünya mucizesi : )

BİZİM MECLİS
“AK Parti kendi grubuna ayrıldı”, “CHP'nin iktidara tanıdığı alışma dönemi sona erdi!”, “Üç ayın acısı çıkacak…” tarzındaki tahminleri Temmuz sıcağında buharlaştırdı bizim meclis Pazartesi günü. Temmuz sıcağı dediysem lafın gelişi meclis salonu klimaların etkisinde derin dondurucuyu aratmıyordu : ) Bu serin hava presi ile meclise herkesi takım elbise, döpiyes getirtecek Başkan Bey azmiyle inşallah!
Dönelim asıl meselelerimize…
MHP ve AK Parti'nin grup sözcülerini bekliyordum büyük bir merakla ıskalamadan son derece isabetli iki karar alındığını gördük. Meclisimizdeki üç gruptan ikisinin sözcüsü kadın. Sırf kadın oldukları için değil hem de bu sorumluluğun hakkını en iyi şekilde yerine getirebildikleri için seçildiklerine eminim; Filiz Güler ve Sultan Aşkın'ı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.
Elif Yılmazer'in kadın siyasetçiler ve siyasetçi eşlerine yapılan çirkin saldırılar hakkındaki çıkışı mecliste değinmeden geçemeyeceğim bir nokta… Buna yönelik AK Parti Grubu adına Filiz Güler'in teşekkür hamlesi de son derece zarif hareketti.
Çiftçilerimizin imar sorununu çözmeye yönelik gündem maddesinin sadece hukuk değil, tarım komisyonuna da havale edilmesi teklifini, iktidar-muhalefet inatlaşması haline getirmeksizin, Başkan Bey'in kabul etmesi meclisin şık hareketlerinden biri olarak kayda geçti. Melih Yıldız'ın geçenlerde CHP'deki basın toplantısında ‘sadece siz istediğinizde değil biz önerdiğimizde de birlik olsun' çağrısı Başkan Bey'de yankı mı buldu ne dersiniz : )
Tüm renkleriyle, epey güzel göründü gözüme meclisimiz : )
Allah nazarlardan saklasın!

YORUM YAP