Yazıcı: Cumhuriyet, bize ulus olma ayrıcalığını sağlamıştır

Yazıcı: Cumhuriyet, bize ulus olma ayrıcalığını sağlamıştır

29.10.2019 10:06:18

İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Celalettin Yazıcı, Cumhuriyet Bayramı mesajında şehit ve gazilerimizi minnetle anarken, “Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘En büyük eserim' dediği Cumhuriyet, bize Ulus olma ve dünya milletlerinin saygın bir üyesi olma ayrıcalığını sağlamıştır” vurgusunda bulundu.

İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Celalettin Yazıcı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili açıklamada bulundu.

“ATATÜRK, CUMHURİYETİ “TÜRK MİLLETİNİN KARAKTERİNE VE ADETLERİNE EN UYGUN İDARE CUMHURİYET İDARESİDİR” DİYEREK İLAN ETTİ”

Yazıcı, Cumhuriyet Bayramının 96. Yıldönümüne ilişkin duygu ve düşüncelerini şöyle paylaştı: “ “Ya istiklal ya ölüm” parolası ile 19 Mayıs 1919'da Samsun'a ayak basarak Milli Mücadeleyi başlatan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 29 Ekim 1923'te de “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun idare Cumhuriyet idaresidir” diyerek Cumhuriyet'i ilan etmiştir.

“CUMHURİYET YÖNETİMİNDE EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR”

Cumhuriyet; yönetme yetkisinin belli bir zümre veya bir aileye ait olduğu Oligarşi, Teokrasi, Monarşi gibi yönetim sistemlerinin aksine, milletin, egemenliği kendi elinde tuttuğu ve bunu belirli süreler için seçtiği temsilcileri aracılığıyla kullandığı yönetim biçimidir. Cumhuriyet yönetiminde egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Millet kendi kendini yönetme yetkisini belli bir dönem için seçtiği vekilleri aracılığı ile kullanır.

“CUMHURİYET, BİZE ULUS OLMA VE DÜNYA MİLLETLERİNİN SAYGIN BİR ÜYESİ OLMA AYRICALIĞINI SAĞLAMIŞTIR”

Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘En büyük eserim' dediği Cumhuriyet, bize Ulus olma ve dünya milletlerinin saygın bir üyesi olma ayrıcalığını sağlamıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle fırsat eşitliği, özgürlük, yurttaşlık gibi insan onuruna en yakışan kavramları içinde barındıran Cumhuriyetimizin 96 yılı kutlu olsun.

ŞEHİT VE GAZİLERİMİZE MİNNET

Bu uğurda canlarını gözünü kırpmadan feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz.”

Sevginar SALİ

YORUM YAP