Yaşasın Cumhuriyet!

Yaşasın Cumhuriyet!

3.11.2017 10:49:12

Turgut Reis İlkokulu öğrenci ve öğretmenleri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşku ve sevincini yaşayarak “Yaşasın Cumhuriyet” dediler.

Cumhuriyet'imizin kuruluşunun 94. yılı dolayısıyla Turgut Reis İlkokulu da Pazartesi günü düzenlediği kutlama programında bayram sevincini yaşattı.
Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Kahraman ve öğretmenlerinden Leyla Kurt ve Bülent Akça'nın sorumluluğunda gerçekleştirilen program, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş aziz şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunda bulunarak, akabinde İstiklal Marşımız okunarak başladı.
Okul Müdürü Hakan Can, öğrenci, öğretmen ve velilerinin Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. Günan anlam ve önemini belirten konuşma 4/B sınıfı öğrencisi Batu Bostancıoğlu tarafından yapıldı.
Konuşmanın ardından okul gösterileri başladı. 1/A sınıfı Cumhuriyet Şiirini ve Marşını okudu. 1/B sınıfı öğrencileri “Bir Resim Yap Çocuğum” adlı şiiri seslendirdiler. Program 1/C sınıfının “Cumhuriyet”, 2/A sınıfının “Bugün” şiiri ve “Cumhuriyet Hürriyet Demek” adlı şarkıyı, 2/B sınıfı “Cumhuriyet Güneşi” adlı şarkıyı, 2/C sınıfından Emir Sevinç'in “Cumhuriyet Bayramı” şiirini, 2/D sınıfından Çınar Gültin ve Bilgehan Kutluğ Tosun'un “Cumhuriyet Bayramı” şiirini, 4/B sınıfının “Cumhuriyet ile ilgili gözlü sözler” okumaları, 3/A sınıfının “Atatürk Çocukları” şarkılarını, 3/B sınıfından Dilara Alan'ın “Cumhuriyet” adli şiirini, 3/C sınıfından Zeynep Elçevik'in “Cumhuriyet” adlı şiirini okumasıyla devam etti. Program, 4/C sınıfı öğrencilerinin “Cumhuriyet” adlı rondu sunumuyla sona erdi.
Renginar SALİ

YORUM YAP