Sevginar Sali

Yaşama karşı ölüm!

Cuma sabah saatlerinde gelen haber üzerine istemsizce sade bir ‘Ah' çıktı ağızımdan… Neredeyse üç yıldır mücadele ediyordu Zeren Sarıbekir Güzelbahar hayata tutunmak için… Yaşadıklarına rağmen o kadar hayat dolu ve pozitif kalma direnci ile insan üstesinden geleceğinden başka ihtimali düşünmek istemiyor.
Üç yıl önce bir söyleşi gerçekleştirdik. Sonunda “Nasıl oldu bilmiyorum ki ilk kez röportaj veriyorum” deyince şaşırıp kalmıştım.
Bu kadar içten, alçakgönüllü olunmaz ki… Bu karmaşık dünyada bu kadar iyi olup da hayata uzun dayanılamayacağının ispatı gibi çekildi o da ebedi istirahatgahına… Ailesi, çocukları, eşine bu acıya dayanma gücü ve sabır diliyorum.
Kelimeler kifayetsiz…
Çok mu kayıp veriyoruz bu ara ne?! Umarım bütün sevdiklerimiz bizden sonsuza kadar uzaklaşırken, gittikleri yerde huzur bulsunlar…

ARAŞTIRMA HASTANESİ VE SAĞLIK HİZMETLERİ
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, yerel yönetim hizmet anlayışını hiçbir zaman dar bir çerçevede yürütmediği gibi sınırlarını hep daha geniş tuttu, çıtayı da yükseğe kaldırdı. İki yıldır Eğitim Araştırma Hastanesi konusunu çeşitli vesileler ile işliyor, takibini sürdürüyor. Tabi ki siyasi avantajlar söz konusu ama armut piş ağzıma düş modeli de hiç bu zamanlarda işleyecek bir sistem değil. Yani yapılanlar ne kolay ne de kendiliğinden veya şans eseri gerçekleşiyor. Takip ve emek konusunda azimli ve yetkili bir belediye başkanına sahip olmanın değeri tartışılmaz. İlk kez Silivri'nin adı araştırma hastanesi ile yan yana anılmıyor. Zor ancak Volkan Yılmaz'ın bir şeyin ucunu tutup da çözmeden bırakması kadar imkansız değil. Onunu için sağlık hizmeti konusunda istenen ve özlenen imkana kavuşmamız hususunda şahsen umutluyum.

Konu sağlıktan açılmışken… Genelde eksik hizmet ve ilgiden, yanlış teşhis ve tedavi gibi olaylar haberlere konu olur. İşini doğru düzgün yapan bir doktorun haber olma şansı zayıftır. Biraz ezber bozalım. Silivri Devlet Hastanesinde görev yapan Opr.Dr. Sinan Sayır, genel cerrahmış hastalarınız sizden o kadar çok övgüyle söz ettiler ki yazmak istedim. (Herhangi bir akrabamı falan ameliyat etmedi, şahsen de tanışmıyoruz… Hep üçüncü kişiler ve hastalarından tesadüfen dinlediğim tepkiler üzerine yazdım…) Emeğinize, gayretinize sağlık.
Başhekimimiz Soner Oflazoğlu da keza öyle çok iyi ve başarılı. Hastanenin genel durumu da umarım hep daha iyiye gider.
Tüm sağlıkçılarımızı tebrik ediyor, emeklerine sağlık diyor şifada dağıtmaya devam etmelerini diliyorum. Hiç lazım olmasın ama gerektiğinde yardıma hazır olduklarını bilmek iyi.

***
Hayatınızın da sevdiklerinizin de kıymetini bilin… Her şeyin yalan olduğu ve ölümle ensemizde dolaştığımız bu hayatta her anın tadını çıkartalım...

İyi haftalar…

YORUM YAP