Yılmaz, Eğitim Araştırma Hastanesi takibini bırakmıyor

Yılmaz, Eğitim Araştırma Hastanesi takibini bırakmıyor

17.10.2022 12:11:17

Silivri'nin ihtiyaçları doğrultusunda Hükümet yatırımlarına yönelik takibini de etkin bir biçimde sürdüren Başkan Volkan Yılmaz, Cuma günü İstanbul'da Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin Koca ile bir araya geldi.  İkilinin görüşmesine MHP İstanbul Milletvekili Dr.Hayati Arkaz da eşlik etti.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, bölgeye hizmet verecek Araştırma Hastanesi yatırımının ilçemize yapılması ile ilgili çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor. Her fırsatta bölgemizin böyle bir yatırıma duyduğu ihtiyacı belirten Yılmaz, Cuma günü Sağlık Bakanı ile İstanbul'da bir görüşme sağladı. MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz da ikilinin istişaresinde hazır bulundu.
YILMAZ: VERİMLİ BİR GÖRÜŞME
GERÇEKLEŞTİRDİK
Yılmaz, Koca ile buluşmasına yönelik, “MHP İstanbul Bölgemiz Milletvekili Hayati Arkaz ile birlikte TÜSEB İstanbul Yerleşkesinde, Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca'yı ziyaret ettik. Sağlık yatırımlarımız üzerine verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Bakanımıza ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ediyorum” ifadeleri ile açıklamada bulunurken Silivri'de Araştırma Hastanesi umutlar artıyor.
YILMAZ BİR SÜREDİR BU TALEBİ DİLLENDİRİYOR
Mart 2021 meclisinde sağlık yatırımları hakkında bilgi veren Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Silivri'nin yazlık nüfusu 600-700 bin, kışlık nüfusu 200-250 bin. Ay nüfusu olarak ortalama 300 bin'e tekabül ediyor. İstanbul'un Batı'ya açılan kapısı. Silivri'de artık bir Eğitim Araştırma Hastanesi'nin olması zorunluluk hale geldi. Yapılabilmesi için Sağlık Bakanlığımız ve İl Sağlık Müdürlüğümüzle görüşmelerimiz başladı. Maliye Hazinesi'ne ait uygun bir yer de bulundu. Büyük bir proje. Çorlu, Çerkezköy, Çatalca, Büyükçekmece'nin de yararlanacağı bir Eğitim Araştırma Hastanesi'nin temelini hükümetimiz tarafından atılması inşallah bizim belediye başkanlık dönemimize rastlar” dedi.
Geçtiğimiz günler Silivri Devlet Hastanesi Selimpaşa Ek Hizmet Binasında kurulan Getat Ünitesi'nin resmi açılışında Başkan Volkan Yılmaz, Eğitim Araştırma Hastanesi talebini yineledi.
“Silivri'nin artık bir Eğitim Araştırma Hastanesi'ne ihtiyacı var” tespitini burada da ifade eden Başkan Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak bugünden sonra da yapılacak bütün sağlık çalışmalarında, hizmetlerde sizlerin yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum. AK Parti ilçe başkanımız, Kaymakam Bey, başhekimimiz burada, Silivri'nin çok büyük bir eksikliğini hazır müdürüm ve milletvekillerimiz buradayken de ifade etmek istiyorum. Silivri artık kabuğuna sığamayan marka bir kent. Gıptayla bakılan, tercih edilen ve her geçen gün nüfusu artan bir kent onun için Silivri'nin artık bir Eğitim Araştırma Hastanesi'ne ihtiyacı olduğu da aşikar. Bu konudaki çalışmalarımızı bizler yapıyoruz. İnşallah hükümetimiz, Sağlık Bakanlığımız bize Cumhurbaşkanı'mızın takdirleriyle geniş bir bölgeye hizmet edecek bir Eğitim Araştırma Hastanesi'ni inşallah Silivri'mize kazandırmış oluruz” dedi.
Sevginar SALİ

YORUM YAP