Volkan Yılmaz: Yükünüzü hafifletmeye talibiz

Volkan Yılmaz: Yükünüzü hafifletmeye talibiz

3.06.2022 12:55:29

Kadın buluşmalarına Ceza İnfaz Kurumu Lojmanları sakinleriyle devam eden Başkan Volkan Yılmaz, “Hayatın bütün yükünü kadınlar taşıyor” derken, bu süreçte onlara omuz vermeye hazır olduğunu söyledi.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Perşembe sabahı Ceza İnfaz Kurumu Lojmanları sakini kadınlarla Kale Park Sosyal Tesislerinde bir araya geldi. Başkan Yardımcısı Emre Sarısaltıkoğlu ve MHP Grup Sözcüsü Sultan Aşkın da Yılmaz'a, kadınlarla buluşmasında eşlik ettiler.
Kadınlara hitap eden Başkan Yılmaz, şöyle konuştu: “Salgın nedeniyle uzun zamandır bir araya gelemedik. Etkinliklerimizi ertelemek zorunda kaldık. Allah'a çok şükür ki salgın geride kaldı.
“İYİ Kİ VARSINIZ, İYİ Kİ BİZİMLESİNİZ”
Her mahallemizdeki hanımefendilerle kahvaltı programı düzenliyoruz. Hem yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı sizlerle paylaşmak istedik, hem sizlerin ihtiyaçlarını, taleplerini, eleştirilerini alalım istedik. Fikirlerinizi dinlemek için bu toplantıları düzenliyoruz. Çalışmalarımıza yön verecek toplantılar bunlar. Sizlerle beraber olmaktan son derece mutluyum. İyi ki varsınız, iyi ki bizimlesiniz.
“BÜTÜN YÜKÜ KADINLAR TAŞIYOR”
Sizlerle bir araya geldikçe hayatın içerisindeki bazı eksiklikleri, unuttuklarımızı hem hatırlıyor hem farkına varıyoruz. Doğan bebekten, bakıma muhtaç bireyden, yaş almış anneanne dedelere kadar, evlilik ve asker çağındaki gençler, işsiz gence kadar bütün yükü kadınlar taşıyor.
“YÜKÜNÜZÜ HAFİFLETMEYE TALİBİZ”
Bu kardeşiniz de her zaman bu yüke ortak olmaya, hafifletmeye, omuz vermeye talip. Bunun için yapmamız gerekenleri biliyoruz. Sizlerdeki endişenin çocuklarınıza, torunlarınıza iyi bir gelecek hazırlamak olduğunun farkındayız. Bunun için bütün yatırımlarımızı çocuklarınıza ve gençlerinize yapıyoruz. Salgın nedeniyle vaat ettiğimiz, müzik, spor okulları, etüt merkezleri, yabancı dil kursları ertelemek durumunda kaldık. Yüzme havuzu olmayan tek ilçe Silivri'ydi. Yüzme havuzunun açılışını yaptık. Selimpaşa'da çocuklarımızın ücretsiz enstrüman çalmayı öğrenebileceği, drama dersleri alabileceği Sanat Akademisi'ni Nişantaşı Üniversitesiyle birlikte kurduk. Üniversiteyi kazanan ve ilçemizde ikamet eden her gence 500 TL'lik burs verdik. Üniversite sınavına girecek gençlerimizin sınav ücretini ödedik. Milli Savunma Üniversitesi sınavına girecek gençlerimizin sınav ücretlerini ödedik. Ödemeye devam edeceğiz. Bursun niteliğini ve niceliğini arttırarak çocuklarımıza destek vermeye devam edeceğiz.
ADİL VE SOSYAL YÖNETİM ANLAYIŞI
12 ay boyunca Ramazan mantığı ile çalışıyoruz. Yetim, darda, zorda, yolda kalan kim varsa Silivri Belediyesi olarak yardım ediyoruz. 5 Bin vatandaşımıza Bizden Size Sosyal Marketimiz marifetiyle gıda dağıtıyoruz. Ramazan aylarında erzak ulaştırıyoruz. Evde temizlik ve bakım hizmeti veriyoruz. Onkoloji hastalarımızın tedavi süreçlerindeki yol masraflarını, Edirne, Tekirdağ, Cerrahpaşa'ya lojistik desteklerini biz sağlıyoruz. Diyaliz hastalarımızı ücretsiz taşıyoruz. Sosyal belediyecilik ve adil yönetim anlayışıyla Silivri Belediyesini yönetmeye çalışıyoruz.
“BURAYI 36. MAHALLE İLAN ETTİM”
Silivri'mizde bir cezaevi yerleşkesi var. Ruh halinizi olumsuz etkileyen bir yerleşke. Göreve geldiğimiz günden bu yana burayı 36. mahallemiz ilan ettim. Sinema oynatacaksak cezaevi yerleşkesinde de oynatacağız, tiyatro olacaksa burada da olacak, kahvaltı düzenliyorsak sizleri de alacağız. Anne-çocuk etkinliklerimize burada da devam edeceğiz. Bu yıl Gümüşyaka ve Çanta Mahalle Evlerine taşımalı sistem düşünülmüş. Biz merkezde neyi yaşıyorsak, siz de yaşayabilmelisiniz. Sosyal, kültürel ve spor aktivitelerini, yönetimin de el verdiği ölçüde, sizlere taşıyacağız. Park ve bahçelerimizi yaptık, yeterli gelmediyse yenilerini yaparız. Yaşanabilir bir Silivri için herkesin mutlu olduğu bir kent adına çalışıyoruz. Silivri artık ciddi bir cazibe ve çekim alanı oluyor. Görevi biten herkes Silivri'de yaşamını sürdürmeyi arzu ediyor. Refahın, huzurun, güvenliğin ön planda olduğu mutlu bir kenti tesis etmeye çalışıyoruz. Şimdi oturuyorum, mikrofon sizde.”
Renginar SALİ

YORUM YAP