Volkan Yılmaz: Spor bir kültürdür

Volkan Yılmaz: Spor bir kültürdür

8.04.2021 14:24:21

Çatalca Belediye Başkanı ile beraber federasyon temsilcilerinin katılımları ile bölgemizde faaliyet gösteren kulüp yöneticilerini ortak bir organizasyonda buluşturan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz spora yönelik yerel yönetim bakış açısı ile alana ilişkin yatırım planlarını anlattı.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın uzun zamandır programında olan fakat salgın hastalık dolayısıyla bir türlü gerçekleştiremediği amatör spor kulüpleriyle kahvaltı programı Olta Restaurnat'ta gerçekleşti.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın organize ettiği Silivri'de amatör spor kulüp başkan ve yöneticilerinin katılımı ile gerçekleşen toplantıya Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı ve TFF As Başkanı Ali Düşmez, İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyon As Başkanı ve TFF İstanbul İl Başkanı Ali Tanrıyaşükür, Silivri Kulüpler Birliği Başkanı Ali Tonta ile birlikte Silivri'de faal olan 21 futbol kulübünün başkan ve yöneticileri katılım sağladı.

ÜNVER: SİLİVRİ VE ÇATALCA ŞANSLI İLÇELER

Gerçekleştirilen kahvaltılı programa misafir olması nedeni ile söz sırasını Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner'e öncelik verildi. Başkan Üner yaptığı konuşmasında; “Bu ve bunun gibi organizasyonları gerçekten çok özledik. Salgın nedeni ile ne doğru dürüst maç izleyebiliyoruz ne de dost sohbetlerini yapabiliyoruz. Silivri'de bu salonda olan tüm başkanlarımı yakından tanıyan birisiyim ve bundan da mutluluk duyuyorum. Yine TASSK Başkanımız Ali Düşmez ile yıllardır aynı yönetim kurulunda birlikte görev yapmaktayız. Hem Silivri hem de Çatalca bu konuda oldukça şanslı ilçeleri temsil noktasında çalışan isimler birbirinden değerli yatırımları ilçelerine aktarabilmekteler. Burada 21 kulüp başkanını aynı anda bulmak ve taleplerini dinlemek gerçekten güzel bir duygu. Bir sonraki toplantının Çatalca'da yapılmasını ve davetlimiz olmanızı isterim. Katılımlarınızdan dolayı ve davet edilmemden dolayı teşekkür ederim” dedi.

YILMAZ: BİZ BİR AİLEYİZ

Başkan Yılmaz, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Spor, fedakârlık, emek, disiplin, ahlak isteyen ve hepsini beraberinde barındıran çok önemli bir faktör. Kitleleri arkasından sürükleyen, dünyada dev bir endüstri haline gelen, özellikle de futbolun önünü çektiği sporu, tabi diğer dallar da olmak üzere, amatör bir ruhla konuşmak üzere bir araya geldik. Salgına rağmen, şartları da zorlayarak sporu konuşmak üzere düzenlenen organizasyonu sevk ve idare eden değerli şahsiyetlerle bir aradayız.  Biz bir aileyiz.

“KÜLTÜR, SANAT VE SPORLA BEZENMİŞ BİR NESLİ HAYAL EDİYORUZ”

İlk aday olduğumda şunu söylemiştim; bizler spor salonları, kültür merkezleri, devasa yatırımlar yapabiliriz ama bu yatırımların içini anlamlandıracak, ruh katacak yegâne unsur insan. Onun için biz kendi ayakları üzerinde duran, özgüveni yükselmiş, kültür, sanat ve sporla bezenmiş bir nesli hayal ediyoruz demiştik. Bütün yatırımımız çocuklara ve gençlere olacak demiştik. Annelere verdiğimiz vaat; 8. sınıfı bitiren her çocuk bir yabancı dil konuşabilecek, bir müzik aleti çalabilecek, bir de lisanslı sporcu olacak. Özel ve devlet okullar arasındaki makasın açıldığı dönemde Belediye olarak anneler, çocuklar ve gençlerin yanında olacağız.

Futbol akademilerinden bahsettik. Salgın şartlarında bütün kitlesel, bireysel çalışmaları yapamadık. Bunlar yerine spor tesislerini yapmaya başladık. Spor kültürünün oluşmasını hayal ettik.

SPOR KÜLTÜRÜ

Silivrispor, bu kentin bir marka değeri olmalı. Silivrispor I. Lig'te de olsa, 2. Amatör Küme'de de olsa bir Eskişehir, Trabzonspor gibi bu şehrin bir marka değeri olmalı dedik. Bu takım 2. Amatör Küme'de de oynasa o hafta sonu şarkılarla, türkülerle takımımızın bayrakları asılı olsun, formaları giyilsin dedik. Spor kültüründen, aidiyet duygusundan bahsettik.

“ALT YAPI KULÜPLERİNİ OLUŞTURABİLİRSİNİZ”

Alt yapı ve amatör spor unutulup harcanan paraların kimseye faydası yok. Üç ay sonra sizi bir daha görmeyecek sporcuları geride bırakırsınız. Şehirdeki alt yapı kulüplerini oluşturabilirsiniz.  O ruhu bu şehirde hakim kılarsanız göreceksiniz Gençler Birliği gibi altyapınızda en azından ilk 11'de Silivri'de yetişmiş oyuncular tarafından oluştuğunu görürsünüz. 

“SPOR KULÜPLERİNİN BORÇLARINI SIFIRLADIK”

Kronikleşen sorunlara el attık. Sporcu ve sahaların unutulduğu bir dönemde buralara parmak bastık. En zor iş amatör spor kulüplerini başkanlığını yapmak. Amatör Spor Kulüplerinin biriken borçları var. Örneğin bir köyümüzde bir düğün salonu iyi niyetli bir şekilde, Belediye Başkanımız tarafından, gelir getirmesi maksadıyla spor kulübüne 200-300 TL bedelle kiraya verilmiş. 20 Yıl o kiralar ödenmeyince 200 bin TL'ye dayanan kulüplerimiz borçları oluşmuş. Ali Tonta Başkanımızla oturup konuştuk. Bugün itibariyle Amatör Spor Kulüplerinin Silivri Belediyesine olan borçları sıfırlanmış durumda. Temiz bir sayfa açtık. Sayıştan yetkilileri gelip her defasından Silivri Belediyesine tenkit yazısı yazıyorlardı.

“12 TANE AÇIK ALAN BASKETBOL SAHASINI SİLİVRİ'YE HEDİYE ETTİK”

Sporun yalnız futboldan ibaret olmadığını biliyoruz. Basketbol, jimnastik, bireysel sporlar var. Şu anda 12 tane açık alanda basketbol sahasını Silivri'ye hediye ettik.

“MÜJDAT GÜRSU STADUMU ÇOK KISA ZAMANDA AÇILACAK”

Silivrispor'umuzun depremde zarar gören stadı Cumhurbaşkanlığımızın talimatıyla Millet Bahçesi hükümet programına dönüştürülürken daha önce İBB Başkanı Kadir Topbaş döneminde yapılmış olan Müjdat Gürsu Tesislerini 6 bin kişi kapasiteli, iki tribünü de kapalı, soyunma odaları, spor müsabakalarının oynanacağı, FİFA standartlarında sahanın da hazır olduğu stadyuma çok kısa zamanda İBB ile beraber Silivri'mize hediye edeceğiz.

“SPORUN SİYASETİ OLMAZ”

Sporun siyaseti olmaz. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Müjdat Gürsu Tesislerinin tahsisini istedim. Spor Bakanımıza da sorduk. Bakanımız da “Sporun siyaseti olmaz. Burayı yapsınlar Silivri'ye hediye olsun” dedi.  Biz bu pencereden bakıyoruz. Birçok kulüp başkanımızın ayrı bir dünya ve siyasi görüşü var. Ben İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nda yöneticilik de yaptım. Bir gün orada yaptığım toplantıyla ilgili bir anekdotu anlatmak istiyorum. Eskiden soyunma odasına girdiğimizde kimin nereye oy verdiği ile ilgili birbirimizle tartışma yaşamadık, çünkü spor birbirimizi birleştiren bir unsur. Silivri'de konuya buradan bakıyoruz.

“SİLİVRİSPOR'UN İÇ İŞLERİNE KARIŞMAM”

Silivri'de daha önceki dönemlerde, bunu eleştiri olarak kabul edebilirsiniz, X-Z-Y kulübünün başkanı, Silivri Belediye Başkanının belirlediği isimler oluyordu. Ne kadar yanlış bir şey. Her kurum, kulüp veya sivil toplum örgütü kendi dinamikleri, yönetici, başkanlarını seçebilir. Silivrispor Kulübü Başkanı burada. Bana gelip “Aday olabilir miyim?” dedi. Ben de ne münasebet, benden icazet mi alacaksınız? !
Silivrispor'u seven delegeler, gerçek sahipleri çıkıp oy kullanıp seçecek. Onun için buradaki hiçbir kulüp başkanım, Silivrispor'un iç işlerine karışmadığımı bilir. Bunu rahatlıkla söylüyorum.

“GÖREV SÜREM BİTENE KADAR SÜREKLİ YANINIZDA OLACAĞIM”

Beni ilgilendiren konu, sizin gençlere yapacağınız yatırımda bizim sizin yanınızda ne kadar yer alacağım. Onun dışında buradan bir siyasi rant, oy devşirme gibi bir niyetim olmadı, olmayacak. Görev sürem bitene kadar da hiçbir şekilde bunlara dahil olmadan ama sürekli yanınızda ve arkanızda olacağım.

“7-8 TANE DAHA ANTRENMAN SAHASINI KAZANDIRACAĞIZ”

Köylerdeki tesis eksikliği ile ilgili İBB Enerji A.Ş. ile bir protokol yaptık.  Çeltik ve Büyükçavuşlu köylerinde iki tane antrenman sahası inşa ettik. Bitirdik, açacağız. Bu yıl yine iki tane, 2-3 yıl içerisinde 7-8 tane daha antrenman sahasını Silivrispor'a, sporseverlere hediye etmeyi düşünüyoruz.

Mimar Sinan Spor Kulübünün yerini tamamen yeniledik. Kapalı yüzme havuzumuz bitmek üzere. Murat Karasu Tesislerinin bakım ve onarımını yaptık. Değirmeköy, Gümüşyaka, Çanta yani 8 tane beldede, Ortaköy hariç, amatör spor kulüplerinin oynayacak stat yok. Böyle bir şey olabilir mi? 25 bin nüfuslu Selimpaşa'da amatör maçların oynanacağı bir stat olmaz mı?

Spor Bakanımız Kasapoğlu, Ahmet Dilsiz, Ali Düşmez'e teşekkür ediyorum. Değirmenköy'e bin kişi kapasiteli stadyumun temeli atıldı. İnşallah Eylül ayı içerisinde yapılacak. İlk ligte de amatör maçlarının oynanacağı stat olacak. Çanta, Gümüşyaka ve Selimpaşa'da da tek tek yapacağız. Siyasetten uzak yalnızca sporun, gençliğin, Silivrispor'un, Amatör takımların konuşulduğu Silivri'de bunları hep beraber yaşayacağız.

“KİMSENİN KULÜPLERDE SİYASET YAPMASINA İZİN VERMEYECEĞİM”

Ben siyaset yapmazken, kimsenin de bu kulüplerde siyaset yapmasına izin vermeyeceğim. Onu kafanızdan çıkarın. Öyle yağma yok. Ben sporun içinden siyaseti çıkarırken kulüpleri kendine kalkan veya siyasi araç olarak kullanan siyaset yapmayı aklından geçirenlere izin vermem.

“HER ZAMAN EMRİNİZDEYİM”

Bütün kaygımız spor ve gençler. Atatürk'ün dediği gibi, zeki, çevik, ahlaklı sporcuları ve nesli yetiştirmek zorundayız. Her zaman emrinizde, Türk sporunun ve Silivrispor'un emrinde bir belediye bakanı olarak çalışmaya devam edeceğim. Katılımızdan dolayı teşekkür ediyorum.”

Toplantıya dair diğer ayrıntılar yarın Hürhaber'de…

 

YORUM YAP