Volkan Yılmaz: Silivri'ye yapılan en büyük yatırım

Volkan Yılmaz: Silivri'ye yapılan en büyük yatırım

8.09.2022 13:06:56

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Bugüne kadar Silivri'ye yapılmış en büyük yatırım olacak” diyerek, ilçemizin iki yakasını bir araya getirecek projenin 2022 yılında başlayıp, bölgemiz ayağının, 1,5 yıl içinde tamamlanacağını müjdeledi.

site (3)

 

“Bir mega yatırımı Silivri'ye kazandırıp, bir kronik problemi daha tarihin tozlu sayfaları arasına yollayacağız” diyen Başkan Volkan Yılmaz, Silivri halkı ile sıradaki müjdesini şöyle paylaştı:  

YILMAZ: ŞİMDİ VUSLAT ZAMANI

“Silivri Belediyesi olarak takip ve gayretlerimiz neticesinde, Karayolları Genel Müdürlüğünce ihale işlemleri tamamlanan Silivri Viyadükle Geçiş ve Otogar Kavşak Projesi yakında başlıyor.

Şimdi vuslat zamanı. Şehrin iki yakasını Berlin Duvarı gibi ayıran E-5 Karayolu artık o hüviyetinden uzaklaşacak, şehrin iki yakası bir araya gelecek. Taraflı tarafsız herkesin Silivri'nin en büyük problemi olarak nitelendirdiği, zaman zaman da muhalefetteki arkadaşların, “Bunu yapacak mısınız?” demesi, yapılmayacağından, imkansız olmasından hareketle bize bu gibi eleştiri ve tavsiyeleri oldu. Zaman zamanda “Size nasip olmaz bizim iktidarımızda, bunu biz yaparız” gibi söylemler de oldu. 

site (1)

“SİLİVRİ'YE YAPILAN EN BÜYÜK YATIRIM”

Silivri Belediyesi olarak, Karayolları Genel Müdürlüğü'nden proje yapma yetkisi aldık, projenin maliyetine katlandık, ısrarla üç yılı geçkin bir zamandır takip ediyoruz. En sonunda Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu'nun 32 gözlü tarihi Mimar Sinan Köprüsü'nün açılışında kendisine sunumunu yaptığımızda bu konuya çok hızlı bir şekilde eğildi. İhalesini yapıp, 2022 yılı Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı'na aldırdığı ve hayata geçmesinin mimarı olduğu için teşekkür ediyorum. Projenin şöyle de bir özelliği var; yalnızca Silivri'nin iki yakasını birleştirmiyor, Büyükçekmece Mimarsinan Köprüsü'nden başlayıp Silivri Kınalı'ya kadar E-5 Karayolunun ve yan yollarının asfaltlanması, Silivri Otogarın oraya bir döner kavşak yapılmasını kapsıyor. Silivri'ye giriş –çıkış işkencesinin da rafa kalktığı mega bir proje. Rakam çok büyük. Bugüne kadar Silivri'ye yapılmış en büyük yatırım olacak.

site (2)

TEŞEKKÜR

2022 yatırım programında olmamasına karşın, programa alan, projenin hayata geçmesinde başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na ve emeği geçen herkese Silivri halkı adına teşekkür ediyorum.

Silivri'mize hayırlı uğurlu olsun.”

site (6)

Sevginar SALİ

 

YORUM YAP