Etüt ve Kurs Merkezi Projesi Ekim ayında hayata geçecek

Etüt ve Kurs Merkezi Projesi Ekim ayında hayata geçecek

Silivri Belediyesi ve Kadir Has Üniversitesi iş birliğinde, Etüt ve Kurs Merkezi Projesi kapsamında öğrenciler, ücretsiz kurslara ve etüt çalışmalarına katılacak, kütüphaneden yararlanacak.

Silivri Belediyesi Meclisi'nin Eylül Ayı Meclis Toplantısının 2. Birleşiminin 1. Oturumunda gündemin 10. Maddesi olan “Silivri Belediyesi Başkanlığı ile İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında örgün eğitim programlarına destek mahiyetinde ücretsiz kursların açılmasıyla ilgili hazırlanan iş birliği protokolü için Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili Hukuk Komisyonu raporunun görüşülmesi”. hakkında Başkan Yılmaz açıklamada bulundu.

YILMAZ, İL MEM'LE İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İÇİN MECLİSTEN YETKİ İSTEDİ

Yılmaz, şöyle konuştu: “İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir protokol imzalayacağız. Örgün eğitime destek amacıyla ücretsiz kursların açılmasıyla ilgili bir çalışmamız var.

“KADİR HAS ÜNİVERSİTESİYLE YABANCI DİL PROGRAMI YAPTIK”

Kadir Has Üniversitesi ile Silivri Belediyesi'nin ortaklaşa yaptığı Ücretsiz İngilizce Kursu Sertifika Dağıtım Törenimizi geçtiğimiz gün düzenledik. Rektör ve üniversite yetkilileri, öğrenci ve velileri katıldı. 10-17 Yaş arasındaki çocuklarımız sertifikalarını aldı.

Bu bizim için iki açıdan önemli. Birincisi, Rektör hocanın da ifade ettiği, çok uzun yıllardır kapalı kalan Kadir Has Üniversitesi'ne hayat gelmiş. Rektör hoca da kendilerine tekrar Silivri'yi, Selimpaşa'yı hatırlattığımız için Silivri Belediyesine teşekkür ettiler.

“NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİYLE SANAT AKADEMİSİ'Nİ HAYATA GEÇİRDİK”

Biliyorsunuz Nişantaşı Üniversitesi ile Selimpaşa'daki tarihi binada Sanat Akademisi kurduk. Çocuklarımız ücretsiz şan ve drama dersi alıyor.

ETÜT VE KURS MERKEZİ PROJESİ KADİR HAS'TA HAYATA GEÇECEK

Önümüzdeki kış sezonunda, yani 2022-2023 Eğitim-öğretim yılında uygulayacağımız program için Kadir Has Üniversitesi ile bir protokol üzerinde çalışıyoruz, çok kısa süre içerisinde nihayetlendirilecek, prensipte anlaştık. Üniversite içerisindeki 1 kat, kütüphanenin de içerisinde olduğu yaklaşık 4 bin m2'lik alanda bir Etüt ve Kurs Merkezi açacağız. Rehberlik ve Psikolojik Danışman'dan tutun da branş  hocalarımıza, Dil Kurlarımıza kadar olacak.

Çocuklarımız okullarından çıktıktan sonra, merkezden servislerle destekleyeceğiz, bu Etüt ve Kurs Merkezi'nde derslerine ve ödevlerine çalışma imkanı bulacak. Kütüphaneden de yararlanacaklar.

İçerisine mini kafeterya yapmayı düşünüyoruz. Çay, kahve ve bir çorba bedava olarak ikram edilecek.

Liseye Geçiş Sınavı ve Yükseköğretim Kurum Sınavı'na hazırlanan çocuklarımıza ücretsiz kurslarla destek verilecek. Etüt, Kurs ve Kütüphanenin de yer aldığı merkezin Ekim ayında açılışını yapmış olacağız.

Kadir Has Üniversitesi yetkililerine ve mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim. Attığımız ilk adımlardan sonra koşarak çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Renginar SALİ

 

YORUM YAP