Volkan Yılmaz: Silivri’ye Eğitim Araştırma Hastanesi kazandıracağız

Volkan Yılmaz: Silivri’ye Eğitim Araştırma Hastanesi kazandıracağız

6.03.2021 10:44:46

Silivri'ye 2021 yılı boyunca yapılacak sağlık yatırımları konusunda alınan karaları Belediye Meclisi'nde paylaşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Eğitim Araştırma Hastanesi yapımı için de gerekli görüşmelere başladıklarını açıkladı.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri Belediyesi 2021 Yılı Mart Ayı II. Birleşimi I. Oturumunda 2021 yılı içerisinde planladıkları sağlık yatırımları hakkında bilgi verdi. Yılmaz, Yeni Mahalle'ye 9 ünitelik Aile Sağlık Merkezi müjdesi verirken, diğer mahallelerdeki depreme dayanıklı olmayan Aile Sağlık Merkezi binalarının yenilenmesi, İlçe Sağlık Müdürlüğüne bina kazandırılmasıyla ilgili alınan kararları paylaştı. Yılmaz Silivri'ye bir Eğitim Araştırma Hastanesi'nin kurulması için de gerekil görüşmelere başladıklarını açıkladı.

Yılmaz, şöyle konuştu: “İlçemiz nüfusunun artmasıyla birlikte eğitim, sanat, spor hizmetlerinin yanı sıra sağlık hizmetleri de artarak devam etmesi gerekiyor. Geldiğimiz günden beri ısrarla, Silivri Belediyesinin yetki sorumluluğunda olmasa bile hükümetimizle yaptığımız koordineli çalışmalar neticesinde sağlık yatırımlarının yapılması noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Yapmış olduklarımızı daha önce anlattık. Tekrara düşmemek adına bugüne kadar yaptığımız sağlık yatırımlarından değil de, bundan sonra hükümetimizin yapacağı ve Silivri Belediyesinin içerisinde olacağı, münferiden yapacağı ilçemizdeki sağlık yatırımlarıyla ilgili sizleri bilgilendirmek istiyorum. Müdürümüzle yaptığımız temaslar neticesinde geçen hafta yatırımlardan sorumlu İl Sağlık Müdür Yardımcımızı Silivri'de misafir ettik. Kaymakamımız, İlçe Sağlık Müdürümüz ve benim de bulunduğum toplantıda 2021 yılında Silivri'deki vatandaşların sağlık hizmetlerinden daha rahat ve konforlu faydalanması için neler yapabiliriz onları konuştuk. Verimli ve umutlu bir toplantı oldu. Toplantıda aldığımız kararları sizler ve vatandaşlarımızla paylaşmak istiyorum.

YENİ MAHALLE'YE 9 ÜNİTELİ AİLE SAĞLIK MERKEZİ KAZANDIRILACAK

Malumunuz Yeni Mahalle, ilçemizin en büyük mahallesi, 40 bin'i geçen nüfusu var. O bölgede Aile Sağlık Merkezi'ne ihtiyaç var. Silivri Belediyesi olarak daha önce 4 bin m2'lik bir yer tahsis ettik. Lakin oraya bir sonraki toplantıda size sunumunu yapacağımız bir Engelli ve Yaşlılar için sağlık ve sosyal hizmetlerinin verileceği bir birim yapacağımızdan, İl Sağlık Müdürlüğü görüşmemiz neticesinde 2 bin m2'lik başka bir araziyle değiştirdik. 9 Üniteli yani 9 tane doktorun ve sağlık personelinin görev alacağı bir Aile Sağlık Merkezi'ni Yeni Mahalle'ye kazandıracağız. 2021 Yılı içerisinde bitirmiş olacağız.

SELİMPAŞA YOĞURTHANE MEVKİİ'NE AİLE SAĞLIK VE YAŞAM MERKEZİ

Selimpaşa Yoğurthane Mevkii'nde daha önce yine mecliste tahsisini yaptığımız alana Aile Sağlık Merkezi ve Yaşam Merkezi olarak büyük bir sağlık kompleksini yapacağız.

DEĞİRMENKÖY MAHALLESİ'NE ÜÇ ÜNİTELİ AİLE SAĞLIK MERKEZİ

Değirmenköy Mahallesi'ndeki Sağlık Ocağı yanılmıyorsam eski belediye binasının içerisinde faaliyet gösteriyor. Depremle ilgili yaptığımız incelemeler neticesinde, söz konusu binanın deprem yönetmeliğini karşılamadığından orayı yıkmayı düşünüyoruz. Dolayısıyla Değirmenköy'ümüze de üç üniteli bir Aile Sağlık Merkezi'nin yapımının müjdesini verelim. 

BÜYÜKÇAVUŞLU'YA AİLE SAĞLIK MERKEZİ VE 112 ACİL İSTASYONU

Büyükçavuşlu'ya kesin olmamakla beraber iki üniteli bir Aile Sağlık Merkezi düşünüyoruz. Oradaki en büyük sorun 112 Acil hizmetinden yararlanamamaları. Çerkezköy'e ambulans 5 dakikada ulaşırken, Silivri'den Büyükçavuşlu'ya ambulansın ulaşması zor. Ya Tekirdağ 112 Acil ile bir protokol yapıp yada bu yapacağımız Aile Sağlık Merkezi içerisine 112 Acil istasyonu yapacağız.

KAVAKLI AİLE SAĞLIK MERKEZİ BİNASI YENİLENECEK

Kavaklı Mahallesi'ndeki Aile Sağlık Merkezi binası dayanıksız çıktı. Yıkımı, yapımı ve şuan Belediyemiz binasının içerisindeki 112 Acilin de içerisine alınıp 2021 yılı içerisinde tamamlanacak.

GAZİTEPE'YE GEZİCİ SĞLIK HİZMETİ VERİLECEK

Ben bilmiyordum, bu da aslında benim ayıbım. Sağlık Ocağı olmayan yerler gezici sağlık hizmeti alıyor. Haftada veya on beş günde bir gün doktorlarımız oraya gidip sağlık hizmeti veriyor. Bu aslında bizim hiç arzulamadığımız bir şey. 18 Köyümüzün içinde bir tek Gazitepe'ye gezici de olsa sağlık birimleri gitmiyor. Gezici de olsa sağlık birimlerinin buraya da gitmesini sağlayacağız.

ÇELTİK MAHALLESİ'NDEKİ SAĞLIK EVİ VE EBE EVİ YENİLENECEK

Çeltik Mahallesi'nde bir Sağlık Evimiz, Ebe evimiz var. Durumu çok kötü. Onu biz Silivri Belediyesi olarak yüklendik. Yıkım ve yapımını bağışçı marifetiyle Sağlık ve Ebe Evini biz yapacağız.

FENERKÖY MAHALLESİ SAĞLIK EVİ'NİN YAPIMINI BELEDİYE ÜSTLENDİ

Fenerköy Mahallesi'nde bir Sağlık Evi var ama o da depreme dayanıksız. Belediyenin binasında hizmet veriyor. Onu da oradan çıkarıp Fenerköy'e yakışan bir Sağlık Evi'ni Silivri Belediyesi olarak biz üstlendik.

ÇAYIRDERE SAĞLIK EVİ'NİN EKİPMANLARI YENİLENECEK

Çayırdere'de bir Sağlık Evi'miz var. Büyük de bir yer. Ekip ekipmanlarını bu yıl içerisinde yenileyeceğiz.

CUMHURİYET MAHALLESİ'NE SAĞLIK EVİ YAPIMI

Cumhuriyet Mahallesi, Silivri'nin hemen yanı başında ama Sağlık Evi yok. Planlar devam ettiği ve Belediyeye ait bir arsa olmadığı için buraya yapamıyoruz. Bunu da böyle aşmayı düşündük, Milli Emlak'a ait bir arsa üzerine yapımını ya İl Sağlık Müdürlüğümüz, ya biz üstleneceğiz. Üç üniteli bir Sağlık Ocağı konusunda anlaştık. Bunu da yakın zamanda hayata geçireceğiz.

FATİH MAHALLESİ'NDE BELEDİYEYE AİT YER BULUNDUĞUNDA ÜÇ ÜNİTELİ SAĞLIK OCAĞI YAPILACAK

Fatih Mahallesi'nde biliyorsunuz eski çamlık, İstanbul Üniversitesi'ne ait arazi içerisinde yine çok kötü bir binada hizmet veriliyor. Fatih Mahallesi'nde Sağlık Bakanlığımıza tahsis edebileceğimiz belediyeye ait bir yer arıyoruz. Olduğu takdirde üç üniteli bir Sağlık Ocağını çok kısa sürede yapıp bitireceğiz.

İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ BİNA İHALESİ YAKINDA YAPILACAK

Silivri'mizde İlçe Sağlık Müdürlüğümüz yok, Verem Savaş Dispanserimiz yok. Vatandaşlara hizmet verecek diyetisyenlerin olduğu veya aile sağlığını ilgilendiren konularla ilgili bir birim yok. O yüzden belediyemizden terminale çıkarken sağ tarafta, şu an 112 Acil'in hizmet verdiği alanda beş bin m2 büyüklüğünde, içerisinde İlçe Sağlık Müdürlüğü'nün olduğu, Verem Savaş Dispanserinin, 112 Acil'in ve Sağlık Ocağının bulunduğu İlçe Sağlık Müdürlüğünün bina yapım ihalesi çok yakında yapılacak. İnşallah 2021 yılı sonu veya 2022 yılı başında bitirmiş olacağız.  

“EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ SİLİVRİ'DE ZORUNLULUK HALE GELDİ”

Silivri'nin yazlık nüfusu 600-700 bin, kışlık nüfusu 200-250 bin. Ay nüfusu olarak ortalama 300 bin'e tekabül ediyor. İstanbul'un Batı'ya açılan kapısı. Silivri'de artık bir Eğitim Araştırma Hastanesi'nin olması zorunluluk hale geldi. Yapılabilmesi için Sağlık Bakanlığımız ve İl Sağlık Müdürlüğümüzle görüşmelerimiz başladı. Maliye Hazinesi'ne ait uygun bir yer de bulundu. Büyük bir proje. Çorlu, Çerkezköy, Çatalca, Büyükçekmece'nin de yararlanacağı bir Eğitim Araştırma Hastanesi'nin temelini hükümetimiz tarafından atılması inşallah bizim belediye başkanlık dönemimize rastlar.”

Renginar SALİ

  1. Dr.cevdet demir Dr.cevdet demir

    Aile sağlık merkezini yıkacak sayın silivri belediye başkanı ! EĞitim araştırma hastanesi mi yapacak ?

  2. Dr.cevdet demir Dr.cevdet demir

    50.yıl aile sağlık merkezi nerede ismi hiç geçmiyor.yoksa sağlık işi SİLİVRİ sahil haricindeki yerlerdeki (BELEDİYENİN) alanlarda mı belediyenin işi.sahilde Silivri li HALK yaşamıyorum?!.Ortaköye var.;büyük çavuşluya var;fatih mahallesine yeni sağlık tesisi var da. BİZE yoookmuuuuuuu!?Sİlivri sahildeki HAlKA yok mu?!

  3. Şaban Orhanoğlu Şaban Orhanoğlu

    Yollar köstebek yuvası mimar Sinan mahallesi Klasis mevkiSokaklar pislik içinde Atalarımız doğru söylemiş Gelen gideni aratır diye Hiç hizmet yok

YORUM YAP