Volkan Yılmaz: Paramız da artacak, hizmetlerimiz de

Volkan Yılmaz: Paramız da artacak, hizmetlerimiz de

4.01.2021 14:48:03

2021 yılının ilk meclisinde gündem dışı bilgilendirmede bulunan Başkanı Volkan Yılmaz, Belediyenin mali durumu ile ilgili önemli bir bilgiyi paylaştı. 2020 yılını bütçenin %90 oranında gerçekleşme durumu, borçlanmadan, eski dönemlerden gelen borçları ödeyerek ve bütçe fazlası; gelirlerin giderlerden fazla şeklinde kapatıldığını ifade etti ve ekledi “2021'de paramız da artacak hizmetlerimiz de…”

2021 yılının ilk meclis toplantısı bitiminde söz alan Başkan Volkan Yılmaz kısa bir değerlendirmede bulundu.

BÜTÇEDE %90'A YAKIN GERÇEKLEŞME ORANI MÜJDESİ

“Yılı bitirdik.  Bütçelerin gerçekleşme oranlarına bakıyoruz. Net olmamakla beraber 299 Milyon TL gibi bir parayla Silivri Belediyesi bütçesinin bu yıl yüzde 90'a yaklaşan bir oranla gerçekleştiğinden duyduğum memnuniyeti sizlerle paylaşmak istiyorum.

“BELEDİYE YILI KASASINDA ARTI PARA İLE BİTİRDİ”

Bir memnuniyetim daha var. Silivri Belediyesi bütçesi 2020 yılında tam rakamla net olmamakla birlikte %10'un üzerinde bütçe fazlası verecek. Silivri Belediyesi 2020 yılında borç artırmadı, çok ciddi bir borcu ödemekle birlikte bütçesinde fazla verdi. Silivri Belediyesi kasasında artı parayla 2020 yılını bitirmiş oldu.

“HİZMETLERİMİZ DE KASAMIZDAKİ PARA DA ARTMAYA DEVAM EDECEK”

2021 yılında hizmetlerimiz devam edecek. Paramız da olmaya devam edecek. Belediyemizi artı bütçeye taşıyan bütün mesai arkadaşlarıma, yönetim kadroma ve meclis üyelerime çok teşekkür ediyorum.

“GELİR ARTTIRICI VE TASARRUF TEDBİRLERİMİZ VAR”

Gelir artırıcı ve tasarruf tedbirlerimiz var. Unutulan kaynakların tekrar belediye bünyesine katılanlar, ecrimisiller, kiralar var.

“20 SENEDE YAPILAN İHALELERDEN FAZLASI İKİ YILDA YAPILDI”

Silivri Belediyesinin bizden önce belki de 20 yılında yapılan ihalelerin daha fazlası iki yılda bizim dönemimizde yapıldı. Bu konuda da çalışan tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Silivri'nin her kuruşunu, elimizdeki kadar aziz bilip ona göre harcamaya, tutumlu olmaya, tasarruf etmeye, belediye kaynaklarını çarçur etmemeye devam edeceğiz.

“ERUSLU AİLESİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Aşevimiz, salgın nedeniyle biraz gecikmeye girdi çünkü onu yapacak Kahraman Eruslu +65 yaş grubuna giriyor. Seyahat yasağından dolayı İstanbul'a gelemiyor. Eruslu ailesi Antep'te. Bu ay içerisinde her gün 500 kişiye sıcak yemeği verecek aşevimizde hazır etmiş olacağız. Buradan bir kez daha Kahraman ve Emrullah Eruslu'ya teşekkür ediyorum.

AFET KOORDİNASYON MERKEZİ AÇILIŞI CUMA GÜNÜ YAPILACAK

Silivri Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezimizin açılışı ve Silivri Arama Kurtarma Ekibinin hizmet yapacağı birimin açılışını Cuma günü saat 11.30'da planlayacağız.

“YENİ HİZMET BİNASI İÇİN BELEDİYE KASASINDAN PARA ÇIKMADI; BOYDAK GRUP SPONSOR”

Kapalı Pazar Yeri diye bildiğimiz Yeni Mahalle'de yaklaşık 700 m2 alana kurulu, Belediyemiz Zabıta ekiplerinin ve Ruhsat birimimizin de görev yapacağı, aynı zamanda Arama Kurtarma ekibimizin de yer alacağı güzel bir bina oldu. Yaklaşık 2.5 Milyon TL'ye mal oldu ama yine belediyemizin kasasından kuruş çıkmadı. Bu bina Boydak Grubu tarafından belediyemize hibe olarak yapıldı. Teknolojik sistemleriyle akıllı bir bina aynı zamanda.

“BEN UTANIYORUM”

Konteynerlerde, derme çatma binalarda belediye hizmeti verdiğimiz birimlerimize yeni binalar yapmaya devam edeceğiz. Müdürlüklerimi konteynerlerde görünce utanıyorum. Silivri Belediyesi 2021 yılında konteynerlerde hizmet vermemeli. Beldelerin kapanmasıyla birlikte çok ciddi bir bina ihtiyacı doğmuş ama maalesef yapılan tek bir bina yok. Zabıta Binası ilki olacak.

BELEDİYE BİNASINA EK KAT; SPONSOR HAZIR

Belediyemiz binasının üzerine çok şık projesi hazırlanmış, sponsoru hazır, 5 Milyon TL maliyetle 1000 m2'lik çelik konstrüksiyondan bir ek kat yaptıracağız. Yapılınca göreceğiz. 3-5 Milyon TL'ler bulunabiliyormuş veya bulunduğunda doğru yerlere aktarılabiliyormuş.

“MESAİ ARKADAŞLARIM EN İYİSİNE LAYIK”

Belediyemizin içerisinde kendi yemeğimizin, kendi aşçılarımız tarafından pişirilmesi için gerekli hazırlıklarımızı tamamladık. Mesai arkadaşlarımla zaman zaman yemekhaneye indiğimde yemeklerin çok kalitesiz ve kalori değeri düşük olduğunu fark ettim. Bunda tabi kimsenin suçu yok. Düşük fiyata ihaleyi verdiğiniz zaman yemek kalitesi de yerlerde oluyor. Bedenen çalışan arkadaşlarımız var. O kalori değeriyle çalışabilmelerine imkân yok. Mutfağımızı büyüttük. Modern bir mutfak oluşturduk. Kendi personelimizle kendi yemeğimizi yapacağız. Mesai arkadaşlarım en iyisine layık. Verdileri emekler çok önemli. İlk yemeği bugün çıkarıyoruz. Bütün meclis üyelerimizi mesai arkadaşlarımla beraber öğle yemeğine davet ediyorum.”

Sevginar SALİ

YORUM YAP