Volkan Yılmaz: Doğru yönettiğiniz zaman kaynak çok

Volkan Yılmaz: Doğru yönettiğiniz zaman kaynak çok

11.01.2021 16:10:52

Silivri Belediyesi'nde ilk yılını denk, ikinci yılını bütçe fazlası ile tamamladığını anlatan Başkan Volkan Yılmaz, “Belediyenin kaynak ve para problemleri yok. Var diyen belediye başkanlarına şaşıyorum. Doğru yönettiğiniz zaman inanın kaynak çok” dedi.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, geçtiğimiz günler BENGÜTÜRK TV'de Bilge Sebilcioğlu ile "Başkanlar Konuşuyor" programının canlı yayın konuğu oldu.

Yılmaz, görevi boyunca ilçemizde gerçekleştirdiği düzenleme, proje ve verdiği hizmetler hakkında bilgi paylaştı.

YILMAZ: BORÇLANMA YAPMADAN, KREDİ KULLANMADAN, MENKUL VEYA ARAZİ SATIŞI YAPMADAN YÜZDE 14 ARTI BÜTÇEYE ULAŞTIK

Belediye Başkanlığı adaylık döneminde, şeffaf, adil, denetlenebilir, her kuruşun hesabının sorulduğu ve verildiği, aziz bilindiği, korunup ve kollandığı bir yönetim anlayışı vaadinde bulunduğunu hatırlatan Başkan Volkan Yılmaz, şöyle konuştu: “Bizden önceki yönetimin yaptığı bütçeyle devam ettik. 2019 yılı bütçe oranımız yüzde 80'e yaklaştı ve denk bir bütçeyle bitirdik. Hiçbir borçlanma yapmadan, kredi kullanmadan, menkul veya arazi satışı yapmadan Silivri'yi 2019 yılında yönettik. 2020 etrafı değerleyip toparladığımız ve hamle yılımız oldu. Hesaplar kesin olmasa bile bütçenin yüzde 90'ın üzerinde bir gerçekleşme oranı var. Hepsinden önemlisi yüzde 14 artı bütçedeyiz. Bütçeyi 300 milyon diye ifade edersek, yaklaşık 42 milyon bütçe fazlası var.

Bu, belediyelerde insanların alışık olmadığı bir durum. Üretken belediyecilik anlayışımızla, kaynakları doğru kullandık ve tasarruf ettik. Partiliye, eşe dosta peşkeş çekilen yerlerinin ihalesini yaptık. Tarım arazilerinden tutun da sahildeki çay bahçelerine kadar kira alınmayan yerlerin tahsilatını yaptık. Hepsinin ihalesini güncelledik.

“BELEDİYE ÇALIŞANLARINA OLAN 5 MİLYONLUK BORCU ÖDEDİK”

Silivri Belediyesi müteahhidine ve işçisine borcu olmadan ve kasasında parayla yoluna devam edecek. Göreve geldiğimizde belediyenin çalışanlarına olan Kıdem Tazminatı, İhbar Tazminatları, Denge Tazminatları, İkramiyelerden oluşan tam 5 Milyon borcu vardı. Hepsini ödedik. Mali disipline önem veriyoruz.

“DOĞRU YÖNETTİĞİNİZ ZAMAN KAYNAK ÇOK”

Belediyenin kaynak ve para problemleri yok. Var diyen belediye başkanlarına şaşıyorum. Doğru yönettiğiniz zaman inanın kaynak çok. 

“PLANLADIĞIMIZ BİRÇOK YATIRIMI YAPTIK”

Hükümetimiz, Büyükşehir Belediyemiz ile yapacağımız hizmetleri üç pasaja ayırdık. Hükümetimizle planladığımız birçok projeyi gerçekleştirdik. Bize gösterdikleri yakın ilgi ve alaka için Bakanlar Kurulu'na çok teşekkür ediyorum. İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı binaları yoktu, kazandırdık. Selimpaşa Polis Merkezi binası kötü durumdaydı, onu yaptık.

Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, Silivri merkezdeki 50 dönümlük bir araziye Millet Bahçesi yapılıyor. Hemen bitişindeki 10 dönümlük araziye de Hükümet Konağı yaptırıyoruz. 10 Yıl boyunca atıl kalmış durumda tarihi köprülerimiz vardı; Mimar Sinan ve Kısa Köprü. Bir tanesi Karayolları Bölge Müdürlüğümüzle bitirdik, restorasyonu yapıldı. Diğeri de bir ay içerisinde teslim edilecek. İstanbul Valiliğimizle birlikte onarım çalışmalarını yürütüyoruz.

“UYUMLU BİR BELEDİYE OLACAĞIMIZI SÖYLEMİŞTİK”

Uyumlu bir belediye olacağımızı söylemiştik. Büyükşehir Belediyesiyle ortak projelerimiz var. İBB'ye iki kreş yerini tahsis ettik. Silivri'ye ilk asansörlü üst geçidi hayata geçirdik. İBB de yaptı. Engelli kardeşlerimiz, çocuklu ailelere ulaşımda kolaylık sağladık. Yüzme Havuzu Projesi devam ediyor. Bu ayın sonunda inşaatı tamamlanıyor. Birçok mahalleye spor tesisi kazandırmaya devam ediyoruz.

İBB ile 5 bin kişilik şehir stadını hizmete sokuyoruz. Spor Bakanlığımızla Değirmenköy Mahallemizde yeni bir stat yapıyoruz. Selimpaşa Mahallesi'nde belediye olarak bir stat yapacağız.

10 Taneye yakın parkları yenileyerek, içlerine basket sahası yaparak sokak basketboluna özendirmeyi hedefledik. Amacımız gençlerin kültür, sanat, sporla, kötü alışkanlıklara yönelmelerini engellemek.

İlçemizin tarihi, kültür ve doğası üzerine bir çok proje hazırladık. Onlar devam ediyor. Kalepark, tinercilerinin, uyuşturucu kullananların yatağı olmuşken, biz orasını tarihiyle beraber canlandırıp Anıtlar Kurulu'na projelerini onaylatıp Tarih Müzesi ve 8 dönümün içerisine çok güzel bir bahçe yaptık. Çayın 1, kahvenin 3 lira olduğu sosyal belediyecilik anlayışıyla Silivri Belediyesi tarafından işletilmekte.

“18 MİLYONLUK ÇÖP MALİYETİNİ 4 MİLYONA İNDİRDİK”

Bütçe fazlasının en büyük etkenlerinden biri Silivri Belediyesinin çöpünü ihale etmeyerek, kendi kaynaklarıyla, kendi araçlarıyla toplaması. İş insanların hibesiyle 55 tane aracı belediyemize kazandırdık. 20 Milyonluk bu araç parkurunu hibe mantıyla kazandırdık. Yılda 18 milyon maliyeti olan çöpü 4 milyona indirdik. Bu da şu demek; Silivri Belediyesi yılda 14 milyon lira para arttırıyoruz. 39 İlçe arasında çöpünü kendi toplayan tek belediyeyiz. Üretkeniz. Milliyetçi Hareket Partisi Belediyesi olarak arkadaşlara örnek olduğumuzu düşünüyorum.

“MUTLU İNSANLARIN YAŞADIĞI BİR KASABA ARZULADIK”

Geçen sen mottomuz “Marka Kent Mutlu Silivri”, bu sene “Silivri'de hayat var”. Mutlu insanların yaşadığı bir kasaba arzuladık. İnsanların bir kaçış rotası olarak Silivri'yi görmelerini, ziyaret etmelerini, hayatlarını burada geçirmeye davet ediyoruz. Yazlık evlerde yaşam devam ediyor. Çok ciddi tadilatlar yaşanıyor. Kışın da geçirebilecekleri bir ev noktasındalar. Marka, bir tercih edilirlik hali. Marka hayalimize adım adım yürüyoruz.

“DAHA İYİ HİZMET İÇİN İKAMETGAHLARINI SİLİVRİ'YE ALDIRMALARI LAZIM”

200 bin nüfuslu bir şehre göre İller Bankası'ndan bir para alıyoruz. En az 4 ay 500-600 bin kişiye o aldığımız payla hizmet ediyoruz. Bu adil bir yaklaşım değil. İkinci ev olarak kullanan sahipleri daha iyi hizmet almak istiyorlarsa ikametgâhlarını Silivri'ye aldırmaları lazım. Aldığımız payla onlara daha iyi hizmet götürürüz. 

“BU TOPRAKLAR BİZE MİRAS DEĞİL EMANET”

Salgın, insanları İstanbul merkezden kaçırttı. Dağ evi, yazlık veya küçük bir konteyner koyup hafta sonunu orada geçirmek istiyorlar. Tarım, orman ve Maliye Hazinesi'ne ait yapılan kaçak yapılarla mücadele ediyoruz. Genel Başkanımızdan gördüğümüz kadarıyla devlet ve millet için çalışmaya devam ediyoruz. Bunun adına siyaset demiyoruz. Bu, Milliyetçi Hareket Partisi'nin anlayışı. Türkiye'nin geleceği için tarım toprakları korunmalı. Kart vizitinde ne yazarsa yazsın bu arazilere yapılanları tek tek yıkacağız. Bu konuda çok kararlıyız. Bu topraklar bize miras değil emanet.

“YEREL ÜRETİCİLERİMİZE DESTEK OLUYORUZ”

Silivri, yazı hiç olmadığı kadar yoğun geçirdi. Salgın şartlarıyla okulların da açılmamasıyla birlikte Silivri en kalabalık yazını geçirdi. Esnafın, çiftçinin yüzü güldü. Şehrin merkezinde kurduğumuz Silivri Köy Pazarı'nda çiftçilerimizin ürünleri satıldı. MasterChef programının ilçemizde çekilmesini sağladık. Yerel üreticilerimizin ürünlerini tanıttık. İnsanlar artık internetten bile ilçemiz üreticilerin doğal ürünlerini alabiliyor. Özellikle üreten kadınlara destek veriyoruz. Güzel gidiyor.

“KUTUPLAŞMA SON BULDU”

Bizden önceki dönemde oluşan kutuplaşmanın da son bulduğu Cumhur İttifakı MHP'li belediyenin döneminde Silivri'nin rahatladığını görüyorum. İnsanların mutlu görüyorum.

TARIM ALANINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR

Mutlu kent, marka kent Silivri'yi hayal ederken tarım potansiyelini de gördük. Turizm ve sanayi birleşti ama tarım kenti olma hüviyetini kaybetmedi. Tarım Sit Alanları var. Tarım Üretim ve Araştırma Merkezi'mizde sürekli laboratuvar şeklinde çalışmalarımıza devam ettik. Atalık tohumlardan vazgeçmedik. Onları üretiyoruz. Ekilmeyen arazilerimizi tespit ettik. Kira almadan, partiliye veya yandaşa peşkeş çekilen tarım arazilerini onlardan geriye aldık. Bir kısmını da ücretsiz olarak üretici hanımefendilere tahsis ettik. 300 Dönüm yerli, milli, sertifikalı arpa ektik. 120 Ton arpa elde ettik. Hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimizin yem ihtiyacını karşıladık. 120 ton arpayı 600 tane dar gelirli çiftçimize 200'erlikli dilimler halinde ücretsiz dağıttık. Onlar da 8 bin dönüm arazi ektiler. Tarım üreticilerimizin katımıyla imece usulüyle gerçekleştirdiğimiz bu proje çok önemli. 70 bin adet lavanta fidesi ürettik. 100 bin adet sebze ve yaş bitkilerin üretileceği fideleri ücretsiz çiftçilerimize dağıtıyoruz. Seralarımız var. Topraksız tarım yapıyoruz. 70 Dönüm Ayçiçek ektik, 10 ton Ayçiçek yağı çıkardık. Bu yağı Sosyal Marketimizde ihtiyaç sahibi 2 bin aileye dağıttık. 7 bin 500 balya samanı dar gelirli hayvan yetiştiricilerimize dağıttık. Bu yıl 2 bin 500 araziyi Silivri Belediyesi olarak ektik. Buradan elde edeceğimiz ürünü, maliyetler çıktığında tamamını çiftçi ve köylüye destek olarak dağıtacağız.

Silivri için üretmeye, Türkiye için geliştirmeye devam edeceğiz. Çiftçilerimizin, köylülerimizin, özellikle de kadınlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. 

EĞİTİM HİZMETLERİ

Eğitimle ilgili ciddi çalışmalarımız var. Üç tane kreş projemiz var. İki tanesinin yerini İBB'ye tahsis ettik. Elginkan Holding 10 derslikli bir anaokulunu yapacak ve Silivri Belediyesi olarak işleteceğiz.  Şehit, gazi ailelerinin çocuklarını, yetim çocukları ücretsiz, diğerlerini minik ücretlerle okutacağız. Amacımız kadınları iş ve sosyal hayata katabilmek.

Özel ve devlet okulların arasındaki makası kapatacağımıza söz vermiştik. Ama baktık ki devlet okulları arasında merkez ve köylerde de ayrı bir makas açık. 12 köy okulumuzun 4 tanesinin tepeden tırnağa boyasını yaptık, tuvaletlerini yeniledik. tiyatro salonu, bilgisayar odası ve kütüphane kazandırdık. Yaza kadar inşallah 8 okulumuzu da tamamlayacağız.

Evinde bilgisayar ve interneti olmayan aileleri tespit ettik. Mahallelerde EBA Erişim Noktası kurduk. Çocuklarımızın burada eğitimlerine devam etmelerini sağladık.

Evde Kurs Sistemi'ni hayata geçirdik. Ücretsiz olarak hediye ettik. Annelere verdiğimiz sözleri tutmaya devam edeceğiz. Çocuklarını hayata hazırlamaya devam edeceğiz.

Engelli çocuklarımız için Engelsiz Park projemiz var. Alt ve üst yapı, spor yatırımlarımız devam ediyor. Silivri Belediyesinin karnesi 2020'de çok olumluydu, 2021'de yatırım, insan, kültür ve sanat olarak üstüne koyarak devam edecek.”

Renginar SALİ

YORUM YAP